Monday, July 29, 2013

Asam Pedas Ikan Parang







Hari Ahad lepas berbuka kat rumah jer...setelah penat malamnya pegi jalan TAR @_@.....giler orang ramai walaupun pukul 2 pagi....sebelah siangnya pegi SOGO sajer nak cari baju tidur budak budak ni jugak..masyaallah pun ramai jugak...siap ada baby lagi tido dalam bin pakaian ..nasib aku tak terkaut orang hehehhe..... malam nyer pulak daddy diorang request nak jalan jalan jer jalan TAR tu tak nak beli apa pun....kalau nak beli pun orang ramai sangat last last bibik jer beli seluar...kitorang nk tau beli apa? Borong carpet u ollsss...masa nak masuk tu dah lalu tgk carpet murah ...depan JAKEL jalan tar tu..tapi masuk dulu...last last bila keluar tangan kosong terus singgah situ....walaupun dah tutup kitorang bukak khemah dia tu selamba jer masuk...tapi diorang masih ada kemas kemas dalam tu....pilih punya pilih 4 carpet kitorang beli...MIL 2 kitorang 2......balik rumah dah 3 pagi....

So besoknya tu hari ahad...daddy diorang kuar kata nak pegi...i tak pegi pasar u keje pasar ni hubby i yang buat awwwww....lap u.... tapi dalam setengah jam tu dia balik..eh apsal sekejap sangat pegi pasar ni...rupa rupanya dia kata pasal dah tutup....mmg lah cik abg oii orang pegi pasar pukul 8 awak pegi pukul 1....tapi nasib baik dia bawak balik udang laut 2 jenis, ikan parang sekor, jenahak sekor, ketam 2 kilo dengan bendi selambak ...lepas tu dia request "mummy buat asam pedas" huh tau dah kalau ikan parang apa lagi...lama jugak tak masak ikan parang ni ...... so jadilah menu ikan parang asam pedas...letak bendi, tomato ngan terung bulat...pergghhh memang terangkat....nasib baiklah aku ni orang johor so asam pedah ni mmg expert lah ..daddy diorang makan 4 kali tambah....wowwww ..penangan asam pedas punya pasal....semalam masak simple jer asam pedas ikan parang, udang goreng bawang putih, ikan jenahak gorang dengan ikan tenggiri jeruk....




Tuesday, July 23, 2013

MENU ORANG RAJIN @_@

Ha sajer jer nak share ni ....semalam tak keje sebab penat sampai kl kul 3 pagi dari johor....pikir punya pikir tak tau nak masak apa...last last masak rendanglah....senang jer masak rendang ni main lambak jer....lepas teringin pulak nak makan ketam masak lemak sebab tengok buah belimbing kat luar tu dah byk ...eh macam dia panggil panggil pulak suh amik dia masak..sebab kesian tgk dia asyik tergayut jer macam tu aku pun amik ler masak dia...

So jadilah menu kat bawah ni..siap buat bubur sum sum lagi..ntah tak tau org kl panggil apa tapi orang johor panggil camtulah....

 Renndang Ayam Kampung Marbelles bersama daun kunyit  he he...

 Ketam Masak Lemak Belimbing
 Inilah lauk kami semalam...Rendang Ayam, Ketam Masak Lemak, Baby Kailan oyster sauce and Ikan Kering Belanak 
Nilah dia bubur sum sum tu..penat mengacau periuk...

Tapi hari ni dah kerje..so career women tak dapatlah masak...kita tapau ajer tapi bukan tapau kat pasar ramadhan tau yg pasar tu tak sedap langsung..tapau umah wan diorang heheheh ...assalamualaikum selamat berpuasa....!!!

Balik Jay Bee....

Yuhuuu minggu lepas balik johor ....sajer jer nak berbuka ngan nenek diorang ni...budak budak ni pun asyik asyik tanya bila nak balik rumah nenek ...rimas la pulak mummy dia ni...

So baliklah kami minggu lepas......hari sabtu tu bangun jer tido terus pegi KIP Mart...kip mart ni macam pasar tapi macam macam ada...jual kain..supermarket..ikan bagai semua ada dalam tu... menu hari sabtu tu dah ada dah..nak tau apa dia:

1) Siput masak lemak batang keladi
2) Paru goreng berempah
3) Ikan Bakar
4) Sayur Lodeh
5) Lontong
6) Kway Teow Goreng Kerang

Ha amik ko..macam nak tertonggeng masak......macam tak pernah makan setahun pun ada..yerla sekali sekala balik mmg la meriah..budak budak pulak ramai ....main ajerlah kerje diorang ......hari kedua pulak request dengan my mum buat mee rebus.....siap tapau balik kl hehhehehe...terbaikkkk..sebelum balik tu agenda selalu harus la borong kupang tepi pantai lido.....

Gambar bawah selingan ammar di rumah neneknya... main selama 2 hari kat umah nenek dia..last last semalam tido jer ...bayar balik penat main ngan tak tido ..ha ha

Wednesday, July 17, 2013

Entry Pertama Ramadhan ....

Sebenarnya memang dah lama nak update blog ni tapi itu hari error la pulak..bagus jugak kan internet ni ...canggih sangat

Ramadhan tahun ni biasa jer....tapi aku masih lagi gembira sebab dapat terawikh.....tapi kat rumah jerlah...oklah tu kan daripada tak pegi langsung...rasanya bulan ramadhan ni kita kenalah berebut dapatkan pahala jugak....bulan ni bulan sale utk umat islam jugak....apa ingat shopping jer ada sale....heheheh apa pun window shopping tu tetap ada ...dah terbayang DKNY, Marc Jacobs, CK yg sale tu hehehhehe....sabar sabar....@_@.... aku ni tak dapatlah nak pegi terawikh kat masjid or surau....sebab balik keje dah penat...lepas tu nak usung anak lagi...hoih anak aku dua jer..tetiba aku tengah sembahyang orang angkut anak aku camner? mati ler teman....so baik aku sembahyang jer kat rumah....lagipun 8 rakaat jer....... apa pun aku tetap vangga...

Oh ya semalam tak keje Ammar tu demam pulak...ni penangan pegi pasar ramadhan kg. baru la ni....dah demam...petangnya pulak kakak dia demam...adoiii...semalam sempat jugak masak bubur pulut hitam dengan mee hoon goreng...selebihnya kita makan umah wan diorang..heheheh itu ler keje kitorang hari hari....Selamat Berpuasa!!!!

Gambar selingan..masa diorang gi gambang sebelum puasa.....lepas raya ni pegi lagi..keje ohhh keje...penat eden...

Wednesday, July 03, 2013

BlAnK.....

MMg aku blank skang ni....kalau tgk last update adalah 2 bulan yg lepas....masa ni mmg keje and hidup hura hara skit.....nak tau kenapa???

Bukan pasal apa....semuanya pasal keje...terrrrlalu lalu lalu busy......sekarang ni my company have been owned 100% by PETRONAS and now we are called PETRONAS dot dot dot.....and since then the transformation process was like hell you know...work become doubled....extra this ..extra that...all are to accommodate to the company's new direction....@_@

My work pulak extra busy....bila benda baru training pun kenalah baru kan....macam macam training nak kena buat...asyik asyik visit hotel.....keje boleh satu hari 2-3 kali keluar.....meeeting memanjang.....hoiiii giler tau tak..... skang ni pun asyik balik lambat......bila balik lambat pulak sekali balik tgk anak jatuh dahi dah sebesar telur.....main hujan pulak tu demam.....hoiii laagi aku stresss....

Weekend pulak pun ada training ....kalau dekat kl takper ni pd....genting.....miri........gambang bagai....huwaaa cam lipas kudung buat kejer......tapi nasib baiklah yg jauh tu dapat excuse cuma make sure everything ok jer from KL ni and ada representative tolong buat keje ehehheheheh.........

Update tu mmg byk tapi takde mood...wait until am ok ..then only i can update....adiosssss......

Monday, April 22, 2013

Balik Kampung yeeeehhhaaaa...

Ha suka ko balik kampung...bukan akulah ..alya dengan ammar....si alya tu semenjak sebulan yg lepas dia dah sibuk nak balik rumah nenek dia....maklumlah dia ada nenek kan..excited la...

So 2 minggu lepas baliklah umah nenek dia tu.....paling dia suka jumpa geng geng sepupu girl dia yg dua kerat tu ......mmg tak berenti la main oiii mak bedah sorang ni....tapi sebab balik 2 hari jer dia pun tak puas main...time cuti sekolah suruh tinggal rumah nenek dia tak berani pulak...... kan senang mak ko ni....heheheh

Kalau balik johor tu mmg kitorang selalu pegi bukit indah, makan makan jer.....tapi kali ni si alya ngna ammar tu dah sibuk nak pegi legoland..ammar hari hari tgk brochure legoland.....tunjuk tu tunjuk ni ...apa ko ingat legoland tu depan umah nenek ke? tapi mmg dekat sangat sangat ngan umah nenek diorang 5 -10 min jer dah sampai....so pagi ahad tu pegilah nak terus ke legoland termasuk pulak hello kitty town.....tapi jalan jalan jer tak masuk theme park dia pun .....cuma shopping kat souvenir shop dia jer..ammar sibuk nak beg baru....

Lepas tu pegilah legoland...tapi tak masuk pun sbb diorang ni kecik lagi byk mainan tak lepas utk diorang.....tunggulah korang tinggi skit yer nak baru mummy bawak  *huh selamat duit aku*  lagipun abang aku kata byk lagi yg tak siap dalam tu..so kita tangguhlah dulu...

Lepas tu pegi makan kat ZZ corner lak....kalau balik jb mesti pegi sini makan mee bandung tulang dia.....sbb western tak berani nak makan kat johor sbb pernah terkena sekali tak sedap...so kalau nak western makan kat kl jerlah..balik umah nenek kita makan yg kat kl takder..diorang pun suka sbb tak pedas siap sedut sedut lagi tulang tu....eeeee mummy mmg tak makan apa ntah yg sedut pakai straw dalam tulang tu... @_@

Hari sebelumnya pulak cari kupang /mussels...wah mmg rezeki ada pakcik jual kat tepi lido...kat kl tak jumpa yer u olllsss ...cari la mana pasar pun mmg takdo......daddy dia borong nak tau berapa??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
27 kilo tau tak....satu peti bawak balik kl...jamu org kl.....3 kilo makan kat umah nenek diorang ......muka pun dah macam kupang dah ni heheheheh........ ok nanti i citer gi penang lak yer....takder masa lah keje byk..........
Kupang siap ! nilah namanya giler kupang ahahahha.....

Fav kitorang nih @_@

Ish budak ni ..... cam umah dia jer....


Cousins

Legoland yo! Panas mak tak tahan gitu....

hambik ko sekali daddy diorang jadi orang asli jual kupang hahahah.....

nampak tu diorang makan tahap gaban...siap sedut lagi isi dalam...hoi omak ko pun tak makan camtu yo!

Sekian utk kali ni nanti i update trip ke penang lak yer ;)

Thursday, April 04, 2013

Trip ke Terengganu & Wedding

Minggu lepas we all semua ke Pahang and terengganu...ada wedding lagipun kebetulan cuti sekolah kan so boleh la bawak bebudak ni jalan jalan sekali.....so pegi la 2 days early dari hari wedding tu .....kitorang tak plan pun nak check in main jalan jer....tapi sampai cherating tetiba rasa nak check in...walaupun kakak ku ituh ada di kerteh.....

Tapi yg tak best tu the night before we all bertolak keter pulak kena langgar..tak tau la mana manusia mabuk dah langgar keter we all..apalah yg diorang ingat ni kete kebal ke? ni masuk kali kedua kena langgar..pulak tu masa kena langgar daddy diorang tak ada tengah minum ...tiba time nak balik jer nampak keter dah berlekuk chicssss....



Cari punya cari semua penuh cuma tinggal yg suite bagai.....bukannya anak aku sepuluh oiii!!  Last last dapat Impiana cherating....dah pegi dah kat sini 2-3 tahun lepas tapi masa tu diorang tengah renovate...so kitorang pun check in la sini...room ok tapi dah la takde lift....kena naik tangga pulak ke tkt 3 ...hoiiii kitorang ni walaupun bermalam sehari tapi macam seminngu bawak baju...@_@ daddy dia hangin dah sbb room tak jumpa ...kena lak naik tangga....

Apapun anak anak happy sbb diorang asal ada beach kata ammar and pool ok jer diorang....tapi this should be the last la ...tak berapa nak best la....

Children Playground tapi diorang tak sempat pun main....
Restoran seafood yg murah dan sedap.....nyummmm ni kat cherating jugak....
Konon la kan nak rasa ikan patin yg famous sangat tu...but not my passion lah tak sedap pun...ni kat r & r temerloh
Ni masa breakfast kat impiana pagi tu..ada balloon man kat ammar ..diorang jer la duk tayang muka kat situ asyik mintak belon...
Swimming pool kegemaran anak anak!


Kereta yg kena hentam..huk huk huk....

Thursday, March 28, 2013

Masak apa?

Haaaa masak apa? Kata chef wan...aku ni masak simple simple jer la ..weekend lepas terasa nak masak so masak la semuanya seafood aja.... itu jer lah menu kitorang weekend tu anak anak pun tak  makan yg fancy fancy ni diorang simple jer....

 Cepat jer dah siap...sotong goreng kunyit, salad ada lagi skit senang den tak yah masak sayur (huh lgpun mummy dia sorang jer makan sayur), Ketam goreng black pepper dan udang goreng bawang putih... satu kali makan jer utk lunch ....malam kang pikir lain pulak .....heheh tapi sure dah tak masak malam @_@

Thursday, March 14, 2013

Testing

Yer bersiaran melalui iPad baru ku he he......leaps in talk yah la nak bukak laptop lagi.  Anak anak la paling suka sebab Len main game. Apa ko ingat auk beli tuk main games ke ?  uh

Monday, February 25, 2013

Macam Mana nak Bagi Anak Focus?

Yer tuan tuan ....tgk tajuk kat atas tu pun dah tau kan....aku ni masaalah macam mana nak bagi alya tu focus dekat school dia.......sekarang ni dia dah 6 tahun which means tahun depan darjah satu u ollls.......minggu lepas terserempak teacher kelas dia so berborak lah kitorang..teacher dia complain alya ni suka main main....bila teacher ajar dia duk borak sana dok borak sini...main ntah apa apa....mmg la tadika pun tapi Smart Reader tu syllabus nya laju.....baca pun merangkak lagi mmg lah aku kena risau okeh......mesti kena fight dengan budak budak lain.......dan dan tu terus aku piat skit telinga dia "ha alya dengar tu ..u dont listen to teacher? " terpisat pisat dia....ni dah 2 kali dah teacher tu cakap......

Mmglah kanak kanak ni dia ada peel yg berlainan tapi bab dia ni aku mmg letih skit dia kuat main......takkan aku ajar dia sambil aku kena main terlompat sana sini...ish kang buruk benor nampaknya.......budak budak sekarang pulak naik darjah satu ada placement test....aku pulak yg risau tak tentu hala...\si alya tu rilek aja.....kalau ajar dia membaca mau jadi singa betina aku ! @_@

Tapi masaalahnya dia terang hati bab mengaji...kalau bab mengaji laju jer senang sangat dapat....dari umur 3 tahun lagi dia dah mengaji...tapi takderler aku tak suka..cuma biarlah balance kan dua dua tu......... ish alya ni tak tau lah nak buat camner...ubat apa aku kena beli pun tak tau .....camner yer?

Thursday, February 21, 2013

Playground TIme!

Ntah gambar ni 2-3 minggu lepas kot....bawak diorang gi playground.....kitorang ni tak ada masa sebetulnya nak bawak diorang ni gi playground hari hari ......maklumlah balik keje dah petang .....

So hari tu bawak pegi taman dekat playground tepi tasik ampang tu.....kemain suka ko ek ....kalau suruh membaca tak pulak suka chisss.......mmg lah orang pandang "hek eleh bawak anak gi playground ajer pun nak kecoh" tapi sebenarnya mengikut kata satu professor ni penting tau bawak anak anak pegi taman....sbb kenapa? terutama anak anak kecik ni ...dia kan dah satu hari duduk dekat rumah....so dia tak boleh express their feeling.....dekat dalam rumah ke duduk nursery ke mana ler boleh diorang nak panjat sana, panjat sini, jerit sana jerit sini......jadinya bila bawak ke padang to diorang boleh express their own feeling..biar la dia nak terbalik ke terjerit ke tertonggeng ke @_@ yg penting diorang happy...secara tak sengaja it will free their mind...so takderlah budak budak ni lepas kan geram kat rumah ke kat mak bapak ke..... biar dia buat apa pun kat taman tu....

macam korang jugalah kan ?..........kalau stress mesti nak menjeritlah itulah inilah......abis kira ko jerlah budak budak pun tak ada stress ke?.........ha camtulah motifnya.......so marilah bwak anak anak ke padang.........

Muka happy jer pegi taman....bukan senang diorang ni nak gi taman...



2 beradik peneman setia :).....

Ammar.....

Alya....

Kalau pegi taman mesti ada the guardian of the angel...harap mak ko sorang tak larat la...mak ko ni leh tgk jer heheheh...

Friday, February 08, 2013

Karaoke Oh Karaoke....

Cuti Thaipusam itu hari tetiba jer kak long ajak pegi karaoke...bukan nak sangat pegi tapi semata mata nak layan acu yg dah nak balik ke NZ tu...so semua pun berduyun duyunlah pegi..tapi karaoke sesama kitorang lah yer.......takderler melalak depan org lain....dosa tu hu hu hu....

Tapi budak budak paling excited cuba tgk gambar bawah ni.....

Jalan Pintas ke Cameron Highland

OK mak nak bagi info skit utk sesiapa yg suka gi cameron highland tu kan....ni pun kitorang baru first time try ni ...diorang kata kalau nak pegi CH lalu bentong dekat....so kitorang ni pun trylah...kalau tak selalunya lalu plus ikut rawang-tapah tu...

Kali ni lalulah Bentong pulak sbb katanya dekat dan senang....kalau org dari kl takyah la tempoh jem kat tapah tu kan...nak nak pulak kalau time public holiday....so kalau org dari KL boleh ikut karak lepas tu exit Bentong..sampai bentong ikut laluan K. lipis ngan raub kot.....lepas tu lalu felda apa ntah....last sekali lalu POS Betau ...amik ko laluan org asli...lepas tu magic terus tembus kat Ringlet..mmg cepat and jalan tak jem...ada jalan baru.....tapi make sure minyak isi penuh punuh  tau.....jgn jadi cam kitorang daddy dia ingatkan ada stesen minyak kat POS Betau tu...amek kau ingat orang asli nak bukak stesen minyak ke @_@...sampai kat Ringlet tu terus isi minyak............nasib baik sempat kalau tak harus bermalam di situ @_@..................

So kaedahnya org KL boleh ikut situ kalau nak gi cameron ....mmg tak pening kepala and dekat.....sampai tapah tak payah nak naik bukit tu yg buat ko pening...lalu sini dah separuh dah.....sungguh lega......

Monday, February 04, 2013

Cameron Highland 2013

Percutian ke cameron highland utk tahun ni......kali ni stay kat strawberry park lagi.....tyapi yg besh tu nyah room dia baru refurbished so rasa cam hotel baru....mmg berbaloi sangatlah...

Hoh tapi yg tak best tu pegi masa cuti 5 hari tu..cuti maulidur rasul campur thaipusam kot...kat atas tu jem macam hapa.....nak pegi beli sayur pun makan masa 1 jam....fengsannn.....















Tgk jer lah gambar yer malas nak comment mak takder masa nyah.....org yg biasa jer sepupu sepapat diorang ni jer...atok, wan, pakcik diorang ngan makcik baru diorang tu...hu hu

Wednesday, January 23, 2013

Enyoi's Wedding

Wedding lagi ....naik penat kitorang ....ko ingat ko raja ke wedding ko org nak celebrate sampai berbulan bulan...tapi memandang kan waktu diorang ni singkat sangat risik tunang nikahnya so yg penat ada lah adik beradik jugak....nak menguruskan semua tu....walaupun aku ni kak ipar jer tapi tugas tu samer jer....aku pun anggap macam adik aku sendiri jugak......

Sebelah kitorang ni wedding dia jatuh 12 Jan....kebetulan hari yg sama dengan perhimpunan kebangkitan rakyat tu...kitorang dah risau takut tak ada org datanglah makanan tak habis lah....tapi to surprise that orang datang ramai giler....invite 1000 jer tapi datang dalam 1300 mak oiiiii..... sampai habis la makanan....mak mentua, pak mentua langsung tak dapat merasa makanan kenduri...habis licin....nasi jer tinggal....

Penatnya tuhan jerlah yg tau..ulang alik dewan ...daddy dia balik sampai kul 3 pagi malam sebelum majlis tu....aku takder nyer duk umah jaga anak....hehehehhehe....keje aku cuma wat souvenir jer yer...



Ni gambar pagi lagi...kitorang orang pertama sampai..jadinya budak budak ni main main dulu ..daddy dia pun tak pakai samping lagi hangin jer aku macam sang kelembai dah ......

 Gambar kat depen entrance........

Nii sajer aku tempek kat sini...hangin ni tau tak...main cam tak ingat dunia sampai koyak baju lace dia tu...hoih hangin tau mak ko ni ....sia sia jer turrun naik butik duaploh kali pasal nak design baju dia ni last last koyak......adoiiii @_@

hoh last last anak bujang den jugak sopan kan....duduk bersimpuh lagi.....kakak dia panjat tiang hu hu hu......

Ok tu jer gambar yg ada ...terlalu sibuk jadi tuan rumah sampai tak sempat nak amik gambar...nampaknya kena tunggu gambar photographer jer lah .......

Friday, January 18, 2013

2013....and it goes on...

Yer 2013 sudahhhh..... permulaan agak slow sikit.....maklumlah bila masuk tahun baru ni planning byk sangat sampai ko naik pening.....planning kat opis dengan training yg mencanak canak 200% daripada tahun sebelum nya dah cukup buat aku pening...tapi momentum utk buat keje tak berapa nak ada......planning kena habiskan study tahun ni tu pun satu pressure buat aku.....anak anak ok jer seperti biasa...

Tapi aku masih 50-50 nak beranak lagi ke tak ?  hehehehe...if i were to plan this is the best year....but i want quality not quantity okeh?  takder sapa pun pressure tapi aku sendiri yg pening...camner tu....masa anak 2 dulu takder pun plan plan tiba tiba jer eh pregnant? kakakakk..........so tgk jerlah kalau ada rezeki then aku terima jerssss.....

Alya dah 6 tahun dah tahun ni......cepat sangat masa berlalu......kena lebih tumpukan perhatian pada dia...pelajaran dah jugak akidah...tu penting tu...especially sekarang ni macam macam cabaran......

So itu saja >>>>> :)

Friday, January 04, 2013

34 dah? Alamak takutnyeeeeee.....and what I get on my Birthday?

Dengan bangganya and proud to announce that i'm 34 this year! oh time flies so fast......rasa baru jer umur

23 lepas grad hu hu hu......

So 31 Dec lepas tu my birthday........and 1 week before that adalah pegi kedai electric ...looking for hot

water thing because kat rumah dah rosak....and then suddenly daddy diorang nak beli lak microwave.... 2-3

 hari lepas tu dia kat tu hadiah bday aku..ada ker????? alhamdulillah la mmg dah lama nak convection

 microwave tapi yg ni not 100% convection la .....tapi boleh la drpd tak ade?......


And then the next day pulak....went to klcc ...... looking at the bag...everywhere was on sale.....mcam giler \

kan ..anyway mmg nak beli a small carry bag for my brother in law wedding nanti....so mmg dah aim the

DKNY bag dari kat pavillion lagi...so since dah datang sini.....and daddy diorang nak belanja

 pulak....apalagi........terus la kaut DKNY itu pun lepas bertekak 2-3 kali sbb aku siap masuk LV ngan

 GUCCI nak tgk ada sale tak.......sungguh tak romantik kan? aku tanya mana lawa pun dia malas nak

 layan ...chisss kesian mak nyah....LV pulak lagilah...ada ke pochette yg besar skit dari wallet aku tu pun

 sampai 1500 .......nak mampusss?

Last last balik la semula ke DKNY.....nak buat camner donna pun donna lah yg penting ada beg masa

 wedding nanti....aku rasa sales girl tu pun dah nyampah asyik datang pegi datang pegi.....last last diorang

 semua dah malas nak layan aku gi sorang bayar diorang turun tunggu dalam kereta...ada ke? laki sendiri

 pun tak nak teman....bukannya beli satu klcc satu beg kecik jer.....grrrrrrrrr @_@

Ok itujerlah pun yg ai dapat dec ni......takder jalan jalan holiday pun ......nak pegi terengganu but kereta

 rosak that day....sian alya tak gi mana mana pun schooll holiday ni.....

Thursday, January 03, 2013

Wishlist 2013

Tahun ni my age is 34 u know...takutnya tgk umur semakin naik...tapi improvement tak ler byk mana....

Seperti biasa ada wishlist tahun lepas yg mesti ku carry forward termasuk yg barulah. 

1) Tahun ni mesti habiskan my study lepas tu nak keje rajin rajin nak naik gaji nak naik pangkat!!

2) Nak jadi a better muslim

3) To be a lovely mother and good mother to my children, nak lebih than that...

4)  Berdoa selalu utk rezeki yg murah dari Allah

Tu jer yg penting baru aku utk tahun 2013 tu...yg selebihnya kalau ada rezeki yg datang kira bonus lah

 tu..tak nak lebih lebih takut tak tercapai...

Bye...........

Wednesday, January 02, 2013

Khairul Wedding Ceremony and Nikah...


Ni pakcik diorang punya wedding...which is adik Amir....so pakat la kitorang ni berkhemah kat umah wan selama sebulan ni...naik penat aku...pagi petang siang malam duk bertandang umah wan diorang...nasib baik dekat @_@

Minggu lepas nikah.....minggu depan pulaknya kat sebelah kitorang..ni tgh sibuk la ni buat preparation.....minggu lepas 4 kali ulang alik rumah perempuan..macam nak pengsan tengah jalan ...tapi nasib baik ler rumah perempuan belakang rumah aku jer..... @_@





 Yeehaaa kita mulakan ngan gambar cucu cucu wan dulu...semua beratur!!! amik gambar terkedek kedek diorang semua jalan amik gambar ha ha ha...

 Mummy seperti biasa posinglah .....

 Anak dara....
 Barang hantaran
 Cucu perempuan wan...2 orang sajer....

 Si bujang ni mmg susah kalau nak amik gambar
 Daddy, abg hadi (papa) diorang....
 Baca doa sebelum berangkat utk nikah....

 Ammar kepenatan...
 diorang ni kalau buat gambar free style camni bagi kat diorang la..apa pun leh buat
 Sireh junjung i yg buat tau...penat gi jalan tar cari bunga ..beli pulak kat aci aci ngan appa appa....
 Kek icing i yg pilih tau..auwww



Ni masa majlis keesokkan harinya..ammar lari tak nak amik gambar dah...menyampah kata dia kot asik asik amik gambar...ingat aku artis ke? heheh...

 Ni masa nikah

 Diorang ni lagi ...@_@

Motif aku nampak gemuk di situ....

Yer aku masa 3 hari 3 malam tanpa ingat dunia!!! hari ni perang diet sampai lah majlis 12 hb nanti.....nak kurus konon ingat ko retis ker.....chehhhhh...