Monday, December 31, 2012

Review 2012

Hari terakhir tahun 2012 which is my birthday today as well :)..... byk benda yg aku n family harungi sepanjang tahun ni pahit dan manis...tamparan hebat semua ada .......suka duka....cuma i wish that 2013 would be a better year for me and family...amin ...sedikit highlight utk tahun 2012 ni...

Alya masuk school tahun ni ...mula mula rasa risau jugak nak melepaskan dia ....naik van lagi....macam manalah dia kat sekolah...tapi lama lama dia ok dah......

Tukar kereta baru setelah bertahun pakai kereta lama yg rosak...alhamdulillah

Alhamdulillah jugak byk hutang yg saya sudah settle tahun ni...yahoo..

Rezeki yg bertambah di akhir tahun.....

Sudah selesai pendaftaran alya utk masuk tahun satu...huk huk huk sekejap jer dia nak masuk darjah satu....hmmm  my children is getting bigger ...

Tahun ni mmg byk cabaran and just to pray and wish for a better year ahead...amin

Selamat tinggal 2012

Welcome 2013

Wednesday, December 19, 2012

Kenduri Akikah Adriana.....

Oh yer sebelum we all tido kat Darby Park that day to sebelum tu pegi Seremban dulu.....kenduri akikah si adriana anak kakak ipar aku.....so semua pakat pakat makan kenduri lepas tu baru gi hotel.....wah hebat korang weekend ni yer... makan minum semua org sponsor ...siap bilik tido lagi .....bestnyaaa!!!

Darby Park utk Kali Terakhir ?.....

This might be my last post on staying at Darby Park sob sob.......i think those yg tau Darby tu macam rumah kedua we alll....but since by brother in law said that this is gonna be the last....as next year those Managers yg MOD tu tak kan di bagi bermalam ...so means nak tido balik umah paham? heheheh...so takderlah lagi percutian 2D1N kitorang kat sana buat macam hotel mak bapak @_@

So kali ni spesial skit lah...makan ajer aper ko nak ...selalu nyer makan satu menu jer....kali ni menu sorang satu.....hehehehhehe.....budak budak pun mandi pool lama sama la gak ngan aku sampai naik berbelang .....actually sama jer macam hotel lain pun...tapi since ada abg hadi diorang layan kitorang macam vip hehehhe....yerlah bos ko ni potong bonus baru tau hhhah..

 Pizza utk alya



Vietnam Beef Noodle for Daddy..sedap gak tak pernah try sebelum ni

 Mummy - Barramundi Fillet ..hebat ko jah

 Si penjaga kolam bersama kuncu kuncu nya

Saja jer selit gambar ni ....

Oh by the way PNB Darby Park baru buat refurbishment...so kalau ada sesiapa yg nak stay sini mmg digalakkan lah ...room baru furniture baru ....rasa cam hotel baru gitewww...awwwww

Wednesday, December 05, 2012

HRA Away Day Yo........GOLD COAST......

Peace Yo....hari yg dinanti nanti .....HRA Away Day......kitorang buat kat Gold Coast yer.....jgn marah.......hahahhah tapi naik kereta jer tak payah naik flight........kua kua kua ....GOLD COAST MORIB yer bukan australia hahahhahahhah....... *mode verangan GC AUs.*

Pagi jumaat tu dah bertolak padahal dekat jer kat Morib....so jumaat tu HR tutup yer ...semua pegi berjimba jimba.....day 1 mmg lah penat sbb penuh ngna aktiviti...day 2 pulak ada workshop....tapi nasib baik the workshop was fun.......selam 2 hari tu keje kitorang makan makan makan dan makan...sampai aku rasa gemuk dah *****salahkan away day pulak heheh*******....

Budak budak mmglah best sbb water park dia besar .......boleh naik gelonsor atas air yg panjang......sampai lebam lebam la ngan aku sekali jakun excited....maklumlah dah lama tak gi sunway lagoon.... gambar party pun aku tak amik sbb sibuk makan ngan anak anak.....


Ni La dia gold coast @_@....first time datang sini....


Theme Park......


Ni Masa Workshop

 Jacuzzi in each room...tapi tak sempat pun nak berendam...



Ammar sudah surrender selepas mandi pool......satu pool dia jelajah kata daddy dia...

Our GM giving speech before everyone goes back........

 Telematch kat tepi pantai...den belakang sekali tu ha...


Smart Reader Kids Graduation and COncert Day..

Sebelum aku publish gambar party beach yg kebabom tu kan let me introduce my little gangnam kids.....hehhe sebenarnya ni masa concert and graduation day school alya....mind you they all perform a different sort of dance you..pening kepala i dari bollywood, chinese , malay , korea, jepung  semua ada..

video

Alya seperti biasalah lah gangnam style dia yg dia dah praktis ber bulan bulan tu.....mmg salute kat dia boleh pulak dia menari camtu....... nah video dia

Wednesday, November 28, 2012

Beach Partay...

Yahooo this weekend ada beach party......heheheh bestnya....nanti i update lagi yerrrr....bye

Thursday, November 08, 2012

Halal Dah?



Ha nampak benda kat atas tu?  I think everyone know lah what kind of thing that one kan....for me kalau makan pasta tak ada Tabasco ni mmg tak bestlah....aku kalau makan mau setengah botol habis....sebelum ni mmg org kata ramuan tabasco ni tak halal....eh recently kuar lak kat paper kata dah halal.....

Org paling gembira akulah@_@ lepas ni boleh makan pasta bersama tobasco........

OK vroommmm...pegi pavilion cari Tobasco ...byeeeeeeeee

Friday, November 02, 2012

Make Over GITU......

Ade ke nampak muka aku ni make over......over make ader..... takder ni nak citer masa sebelum raya haji....tetiba ada pulak member offer nak buat facial tak.....ingatkan apa..rupa rupanya ada org dari Mary Kay datang nak promote product.....

Huh bab mekap mak suka la nyah ..@_@ aku pun terus la setuju.....dia  ajar cara macam mana nak cuci muka...the correct way lah...and then dapat try product dia jugak....best jugak product ni....so lepas cuci muka tu boleh la try cosmetic dia......kitorang berempat jer masa tu...aku ? bab make up ni tak kuar makan pun takper heheheh.....

Masa ni tengah pakai mask....macam mak limah balik kampung pun ada @_@

 Kitorang berempat ni ler yg nak buat facial...semua mak mak bedah yer..


Monday, October 29, 2012

Raya Haji Di JoHor......

Raya haji ni kitorang raya kat johor jer....lagipun mmg turn johor tahun ni.....balik sana sehari sebelum raya tu.......aku ler yg menolong mak masak...sapa lagi kalau bukan aku...yg lain tu lambat ler skit sampai.......raya haji ni selalunya kitorang ala kadar jer..masak tetap sama menu macam raya puasa jugak...seperti biasa mak aku mesti masak rendang dia, nasi impit ngan ketupat, kuah lodeh, daging masak merah, ayam masak merah dan satu lagi menu wajib sambal goreng....yg ni masak byk mana pun tetap sehari dah habis @_@... tapi kurang la skit nak berjalan tu...lagipun cuti tak lama.....

Cuma sempat pegi Jusco Bukit Indah jer...aku kalau balik jb jusco bukit indah tu mmg wajib ler utk bawak anak anak jalan...besar dan semua ada.....

Hari sabtu tu kitorang dah balik kl..on the way tu singgah PD ...daddy diorang ada keje......dah habis buat keje malas pulak nak balik so kitorang decide nak tido situ jer....of course la nyah tempat pertama mak tuju Avillion .....chissss tak ada kosong...cam tak caya aku .....lepas tu aku gi lah satu hotel ni...nama dia mayang sari....mmg hotel baru swimming pool besar...tapi cam tak ada orang, eeee seram mak nyah..dah la bilik yg tinggal cuma 2 bedroom apartment..harga boleh tahan...tapi bab apartment ada 2 bilik tu aku tak gemar....kang kitorang tido kat satu bilik ada lagi satu bilik kosong...dah la style hotel tu ala ala kayu.....eeeeee takperlah kot.....aku pun jalan dulu nak try tempat lain......lepas tu jumpa Corus Hotel...masuk ler..tanya byk kosong....ha yg ni nampaklah skit ramai org.....last last malas nak usha yg lain kitorang pun check in la yg ini.....

First time aku check in kat sini....kitorang kalau gi PD mesti pegi Ilham or Avillion or Lexis.....yg lain tak pernah...masuk jer bilik style lama...macam tak pernah upgrade....tu takperlah nak tido jer semalam..bawak anak anak jalan.....lepas tu bawak diorang pegi pool......mak oiii giler ramai....takde selera aku nak mandi..daddy dia jer teman anak anak.......macam semut.....ha lagi satu dah la lift hotel tu rosak.....hampeh tinggal satu lift jer....nasib baik bilik kitorang atas lobby jer so boleh turun naik tangga.....

Malam tu kitorang pegi makan kat satu seafood restaurant...dah lama member cakap ni ....dia chinese muslim seafood.....mmg sedap....nama dia Restoran Pantai Ria....nak makan seafood boleh gi sini semua ada.....lepas makan gi jalan jalan kat pantai....nasib baik pantai kat corus ni cantik siap ada lagoon tengah tengah....malam malam kitorang berempat lepak tepi pantai....@_@

Esoknya sebelum check out bawak bebudak tu mandi pool lagi....aku tak mandi la duduk jer kat tepi.....selipar letak kat tepi ....sekali nak balik.....SELIPAR HILANG!!!!!....hantu punya orang....mulalah aku nak marah kan.....kampung mana ntah punya orang ...selipar anak aku pun nak rembat.....yg bestnya selipar tu baru beli kat jusco itu hari.....sian ammar terlopong dia tgk cipper (ammar punya sebutan) dia takder.....nasib baik dia tak nangis....

AKu rasa yg curi tu bukan org dari hotel tu....corus ni baru aku tau 2 blok kiri and kanan tu ada private apartment yg diorang sewakan jugak...so sbb tulah pool tu penuh....diorang yg penuhkan....tapi bila gi breakfast takderlah seramai camtu...breakfast pun tak sedap heh he ...maksudnya ramai jugak org org kat apartment sebelah tu.....

So sumpah tak jejak dah corus hotel tu....lepas ni pegi avillion or avillion admiral cove tu ...takderlah org yg perak(jakun) curi selipar...aku cukup pantang org attitude camni....tu jerlah citer raya haji kitorang..

 Nite walking

 Makan kacang sambil makan angin ..tu cipper sebelum hilang

 Ammar ni kalau nak bergambar cukup susah..grip kan ajer....


 selepas kejadian selipar hilang...

Tulah dia corus kat belakang tu...nampak cantik kan tapi hampeh la..first and last okeh...

Thursday, October 18, 2012

Cerita Saya Sudah Di Publish......

Ha kan ai dah kata itu hari i ada masuk contest ni....wahhhh memori lama gitu....kalau nak baca story ai pegilah kat link bawah ni .nestle baru jer email semalam kata my story tu dah di approve and diorang dah publish kat nestle punya site......aku ingat kan email aku dah menang contest tu hehehheeh    *mood verangan menang RM100K* amim amin  amin he he...a short story tapi masa zaman sekolah dulu kalau dapat benda ni mmg terasa bahagia sangatlah......

Zaman zaman sekarang ni tak taulah macam mana kan....tapi time aku dulu ada 3 benda jer paling tak boleh di lupa....satu :  bila cikgu kata van milo nak datang ....dalam kepada dah terpikir yuhuuuu milo free yg sejuk tu....heaven tuu....   kedua:  bila cikgu kata "ok sapa nak beli air susu coklat isi borang....masa tu dalam 5 hengget rasanya 6 kotak...bangga giler bila dapat beli susu tu.....tak taulah budak budak sekolah rendah zaman skang masih ada lagi tak macam tu......dah yg ketiga : VAN KLINIK GIGI datang huwa hahahhahah.......ini paling seriau rasa time tu jugak nak lari dari sekolah ...tapi buat buat cool jer lah kan takkan nak lari pulak....tapi lagi malang kalau kena hangkut ngan van klinik gigi tu....rasa macam banduan kena masuk lokap !!!!! chisss berani ko bawak aku pegi klinik gigi..hhahahahahhaha

Itulah dia story saya utk harini ......

http://www.nestle.com.my/Nestle100Years/Default.aspx?id=5025fc5e-0595-4e63-8e83-09de5fb2c239

Monday, October 15, 2012

Chenta Hati Sayer!!!!!!.....


Nilah dia 2 orang chinta hati saya.....ni semalam punya gambar kat klcc.....diorang ni kalau time sabtu ahad kalau tak bawak gi jalan jalan ngan keluar mmg diaorang ni ala ala meroyan gitu.....mesti nak kuar jugak...dapat bawak gi 7 eleven pun jadilah .....

So ni bawaklah diorang gi KLCC cuma utk makan okeh...lepas tu round round skit beli toys kat Toys R Us lepas tu balik...baru puas hati diorang....diorang ni pun pandai asal sabtu ahad jer lepas mandi nak pakai jeans and baju cantik  baik adik baik kakak....korang saja jer nak psycho mummy daddy ko kan..so bila dah pakai cantik kenalah bawak korang jalan kan!??? .....fitam i @_@

Wednesday, October 10, 2012

Nestle Moment...



Nestle ada buat campaign for the best moment of your life on nestle product.....i dah submit dah story aiii u.....hikkkkkssss.....mana ler tau boleh menang 100K ....gulp.......kayo den kalau menang....senang jer click kat link ni.... http://www.nestle.com.my/nestle100years/  lepas tu share la story u alllll......

I mmg ada story yg sangat unforgettable during my school days....so i pun share la.......silalah share story and mana ler tau leh menang ......tadaaaa....

Gangnam Style..Terbaekkkkkk>>>>>

MInggu lepas si ayya ni .....balik jer dari keje dia terus tarik tangan mummy dia...."mummy mummy tengok ni" aku ingatkan apa.....rupa rupanya dia macam menari...tapi kenapa macam kena karen ajer?

Aku pun tgk la...apa kakak buat ni ? aku tanya dia ...dia cakap la menari gangnam...eh sapa ajar ? teacher ajar kata dia ......hahahhahahha....kelakar jugak...rupa rupanya hari ni baru tau....diorang ada consert sempena graduation day...aduiii anak aku rosak ....nanti i upload video dia eh....... eee seram @_@

Tuesday, October 09, 2012

Simple Mee Kari

Weekend lepas tak tau nak makan apa....bosan sangat dah makan nasi........bangun tido jer tak tau nak breakfast apa.........tetiba terpikir dah beli barang nak buat mee kari semalam...disebabkan saya malas rajin jadi buatlah mee kari breakfast + lunch heheheheh...tapi takde maknanya jugak...dalam pukul 3 ada jugak org suruh masak nasi ....tensen ai tau...last last masak jugak ayam kurma+ikan pekasan+sup cendawan...... saja jer nak suruh ai masak kan...@_@

Mee kari ni simple jer ...org bujang pun leh buat.....senang sesangat meh kita tgk resipi...ai bukan mee kari daging sbb ah bosan jugak makan seafood...

Bahan Bahan Utk Kuah
Udang/Daging/Kerang
Fishball
Rempah Kari
Bawang Merah
Bawang Putih
Kayu Manis

Mee/Meehoon

Bahan Hiasan
Sawi (Direbus)
Taugeh (Direbus)
Daun Bawang
Daun Sup
Bawang Goreng
Cili (Di Hiris)
Tauhu (Goreng dan Hiris Nipis)
Telur (Direbus)

Dia macam masak kari jugak.....Bahan bahan utk kuah tu di kisar ..lepas tu goreng sampai garing...masukkan kayu manis....lepas dah garing masukkan daging lah sbb saya guna daging......biarkan sekejap lepas tu masukkan air...rebus sampai daging empuk baru masukkan santan...garam secukupnya biarkan mendidih. 

Setelah kuah masak bolehlah dihidang bersama bahan bahan hiasan..

Tapi mak ko susah susah buat ammar makan mee dengan kicap jer...adoii anak bujang sorang ni ....


Mee Kari yang simple dan sedap....

Friday, October 05, 2012

Ularrrr.....Snake...?????Larikkkkkkk......

Ni kisah 3 hari lepas....masa tu tengah kemas kemas dapur lepas balik keje...dah clear semua dapur aku tgk berabuk la pulak kat area wet kitchen tu...aku pun tergerak la nak sapu......nak bagitau aku ni mmg ler geli ngan benda benda panjang, licin, boleh terbang semua....sekali sapu tu kat tepi dinding ngan penyodok sekali.......aku pun nak amik la penyapu tu ...lepas tu aku tgk ada benda panjang kat tepi tu warna coklat ...alamak.......

Apalagi cam nampak hantu mak limah lah i lari u....eeeee geli ngan takut.....terus panggil hubby....."daddy tgh kat belakang tu apa ha takkan la cacing panjang camtu" ni rasa dah nak nangis ni .....aku dah terjerit jerit dah.......anak anak pun heran apasal mummy diorang ni nak nangis ada takut pun ada...alya dah tersengih sengih .....eeee ada gak kena lemfang ni kang...org takut dia boleh sengih sengih pulak...ammar pulak dia tgk mummy dia nangis dia pun nak nangis jugak....bagus ammar camtu lah anak mummy ...

Rupa rupanya mmg betul  U.......daddy diorang terus ler ketuk sampai mati...eeee geli aku....sampai hari ni mak tak basuh kain lagi nyah...tu dah penuh sebakul tu tapi nak bukak lubang air pun takut.....setiap pintu terus aku selit ngan kain.....adohhh la dari mana la menatang tu datang...tapi umah aku mmg pun atas bukit......atas tu mmg ada hutan skit.....konon konon feeling umah Hill bagai..sekali binatang tu masuk terus aku rasa nak pindah ......hua hua hua........

Thursday, October 04, 2012

GenTinG Trip


Sabtu ahad lepas gi Genting .....takderlah best sangat pun genting tu...tapi kebetulan ada orang nak belanja tido kat Awana so pegi jerlah......Genting ni every year mmg ler kitorang akan pegi......sekali setahun cukuplah banyak kali bosan la pulak.....

Tapi sebab dah lama tak berjalan dengan hebat lepas jer turun genting kul 8 malam tu terus sakit kaki...mana tak non stop jalan dari kul 10 sampai 8 malam....usain bolt pun pengsan nyah....hari ni nak gi  keje sakit kaki...cam baru lepas jogging 10 km adoiiii @_@.....

pagi tu  plan nak bawak anak anak tgk daddy dia main golf...tapi dia tak bangun.....aku tau dah dasar pemalas...korang main jerlah putter daddy korang tu sampai patah...dah daddy ko tak bawak gi padang golf......hu hu .....

Aku buat rendang malam malam buta.....sbb org dah belanja hotel ngan theme part aku belanja rendang jerlah ..campur lak ngan mil buat nasi lemak ...mmmg terbaekkkkk dowh....
Anak dara saye...... :)
Ni gambar sama anak dara...suka sangat buat muka toya time bergambar....
NI lagi satu bukan takat toya ..apa rupa pun dia boleh buat....tetap anak bujang kesayangan..
Dia lagi.......
Dua beradik....tu jerlah kawan dia..kemana mana
Naik tren..gagah aku pun ikut sama....nak teman anak ler ...@_@ (yerlah tu mak ko pun tingin gak )
Mini solero shot......ammar takut tu...aku pun takut dia first time naik buat nyer dia nak terjun mau menggigil aku ...
Naik elephant....ko naik ler sorang mak ko ni dah jeran...ada ke dia suh aku naik cawan yg berpusing ?  sekali naik terus satu bdan aku pening .....eeeee

Ni depan hotel kitorang .....kitorang duduk yg condo punya so betul betul depan padang golf....bukak jer pintu terus nampak org main golf...bila ler ai dapat umah dalam golf resort *verangan*

Ni bilik kitorang..
Sorry aaa gambar senget aku malas betulkan....ngan daddy diorang..
Bila time aku semuanya cam nak lari jer amik gambar...siap korang
kitorang amik family punya package...sesuai sangat utk kitorang 200 hengget jer....utk 2 kids and parents...
Separuh dari rombongan cik kiah he he..depan awana...
Cousins...
Lepas check out dari hotel kitorang singgah kat strawberry park....ni lavendar garden....feeling cam kat london ......
Diorang sempat jugak petik strawberry......

Hoih anak dara...cantiknya duduk camtu....dia ni kena ajar moral ni .....

 Anak anak intai org main golf..daddy dia marah kata jgn bising bising sbb org tu nak pukul ..jakun tak pernah tgk org main golf....diorang kasi jahanam barang golf daddy dia adala.....
Enterframe skit @_@

Friday, September 28, 2012

Beef Kway Teow @ Dating

Last week tu minggu exam...so lepas exam amir amik ingatkan nak balik office terus dia terus bawak aku ke high court shah alam....nak settle kan keje dia...ader ke? ...dah la aku kena duduk dalam keter tu tunggu dia..lepas tu dia kata jom makan kat tasik...

Dah banyak kali dah hubby asyik mention kata beef kway teow kat situ sedap....bawaknya tidak @_@ last last dia bawak.....2 org jer tu...rasa macam dating lak...dah lama sejak kawin tak pernah lunch sama time keje...dulu masa belum kawin selalunya chehhhh......

Pegilah makan kat tepi tasik .....duduk tempat yg ada aquarium ikan...sambil pandang pandang ikan.....hahahah geli la pulak....aku order beef kway teow amir lak order cantonese noodles......sedap tu kway teow dia...dahla murah mana ko boleh dapat kat kl 5 hengget camtu...tapi kat shah alam ada....gilerrrr..... cantonese noodles dia pun best...kat kl mau 10 hengget lebih.....


Beef Kway Teow yg sedap

Cantonese Noodles...

Thursday, September 20, 2012

Office Open House..Posing Tak Ingat Dunia..Kau ader?

Ha Jumaat lepas office buat hari raya celebration....tahun ni diorang posing macam nak giler....macam tak pernah tangkap gambar ....errkkkk aku pun sama hehehhehe..... Gambar makanan tak da....nanti org kata aku perak pulakkk....





Giler bab posing bagi kat diorang ni sumer.....sampai esok pagi pun ok lagi hahaha..