Monday, April 22, 2013

Balik Kampung yeeeehhhaaaa...

Ha suka ko balik kampung...bukan akulah ..alya dengan ammar....si alya tu semenjak sebulan yg lepas dia dah sibuk nak balik rumah nenek dia....maklumlah dia ada nenek kan..excited la...

So 2 minggu lepas baliklah umah nenek dia tu.....paling dia suka jumpa geng geng sepupu girl dia yg dua kerat tu ......mmg tak berenti la main oiii mak bedah sorang ni....tapi sebab balik 2 hari jer dia pun tak puas main...time cuti sekolah suruh tinggal rumah nenek dia tak berani pulak...... kan senang mak ko ni....heheheh

Kalau balik johor tu mmg kitorang selalu pegi bukit indah, makan makan jer.....tapi kali ni si alya ngna ammar tu dah sibuk nak pegi legoland..ammar hari hari tgk brochure legoland.....tunjuk tu tunjuk ni ...apa ko ingat legoland tu depan umah nenek ke? tapi mmg dekat sangat sangat ngan umah nenek diorang 5 -10 min jer dah sampai....so pagi ahad tu pegilah nak terus ke legoland termasuk pulak hello kitty town.....tapi jalan jalan jer tak masuk theme park dia pun .....cuma shopping kat souvenir shop dia jer..ammar sibuk nak beg baru....

Lepas tu pegilah legoland...tapi tak masuk pun sbb diorang ni kecik lagi byk mainan tak lepas utk diorang.....tunggulah korang tinggi skit yer nak baru mummy bawak  *huh selamat duit aku*  lagipun abang aku kata byk lagi yg tak siap dalam tu..so kita tangguhlah dulu...

Lepas tu pegi makan kat ZZ corner lak....kalau balik jb mesti pegi sini makan mee bandung tulang dia.....sbb western tak berani nak makan kat johor sbb pernah terkena sekali tak sedap...so kalau nak western makan kat kl jerlah..balik umah nenek kita makan yg kat kl takder..diorang pun suka sbb tak pedas siap sedut sedut lagi tulang tu....eeeee mummy mmg tak makan apa ntah yg sedut pakai straw dalam tulang tu... @_@

Hari sebelumnya pulak cari kupang /mussels...wah mmg rezeki ada pakcik jual kat tepi lido...kat kl tak jumpa yer u olllsss ...cari la mana pasar pun mmg takdo......daddy dia borong nak tau berapa??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
27 kilo tau tak....satu peti bawak balik kl...jamu org kl.....3 kilo makan kat umah nenek diorang ......muka pun dah macam kupang dah ni heheheheh........ ok nanti i citer gi penang lak yer....takder masa lah keje byk..........
Kupang siap ! nilah namanya giler kupang ahahahha.....

Fav kitorang nih @_@

Ish budak ni ..... cam umah dia jer....


Cousins

Legoland yo! Panas mak tak tahan gitu....

hambik ko sekali daddy diorang jadi orang asli jual kupang hahahah.....

nampak tu diorang makan tahap gaban...siap sedut lagi isi dalam...hoi omak ko pun tak makan camtu yo!

Sekian utk kali ni nanti i update trip ke penang lak yer ;)

No comments: