Thursday, July 21, 2011

Minggu ni balik JB ..Yo!

Huh minggu ni balik jb la pulak...sebenarnya atok diorang tu tak sihat...sambil tu hantar ler kereta nenek diorang ni yg dah jadi harta kitorang selama sebulan ..hahahaha.....

Sebenarnya kitorang ni pening....balik hantar kereta? balik kl kang nak naik apa? jalan kaki...mau sampai kiamat pun tak sampai uollsss....last last decide nak naik flight jerla....sebelum tu dah buat report dah kat daddy diorang flight kul berapa ada....alih alih hari ni tgk pukul 10 pulak...flight malam ler....idok ler aku nak bgn pagi pagi (- -) ....

Sebelum book aku kol ler daddy diorang ni cakap flight kul 10....ada ke dia marah aku..dia kata kenapa tak ada flight kul 8 .....hello fernandez tu bapak aku ker?....kalau bapak aku boler ler aku sesuka hati kan pilih time...last last dia cakap apa tau...hah apa apa jerlah....daddy diorang tu kalau decision last minute mesti suruh aku buat ...........tensi mak...

Ah aku tak peduli...book ajer tiket kul 10.15 malam sampai kl kang kul 11.00....yg penting sampai....okeh mak nak kemas baju ....bye

Wednesday, July 20, 2011

Kisah Alya Humaira

Ohh lupa kan nak bagitau...Alya Humaira tu dah start mengaji dah...umur baru 3 1/2 tahun kitorang dah hantar mengaji .....kejam tak kitorang ni?..hehehehhe...tapi kitorang tgk dia macam suka jer...lagipun saja jer bagi dia belajar mengaji slow slow la..... duduk kat kl ni kalau tak ajar anak anak ilmu agama ...tak tauler jadi apa anak anak...a very challenging environment ...

Oklah sekarang pun dia dah mengaji almost one month..tapi aku nak cerita...satu hari tu dia balik dari mengaji ......daddy dia amik ni .......sampai jer rumah ....
"ha cuba cakap ngan mummy apa alya buat hari ni" aku masa tu tengah lipat baju buat tak tau jerlah ..tapi dalam hati nak tau jugak...lepas dia tukar baju itulah inilah dia takut buat salah lepas aku cakap "ha kalau tak nak bagitau mummy lepas ni jgn mengaji lagi" dia pun "ok ok ok " muka bengang jer. Last last tak cakap jugak daddy dia yg cakap..............korang nak tau dia cakap apa?

"Tau tak mummy anak ni kat tempat opah mengaji tadi dia melawan cakap tok opah, tok opah tu ajar alif ba ta dia kata salah, lepas tu dia marah tok opah dia kata salah, lepas tu dia korek tikar tok opah, lepas tu tok opah marah dia dia kena ngaji last sekali " hahahahhahaha.....aduh anak anak......ingatkan ko ngan org luar takut rupa rupanya dia tunjuk dah belang dia........dia ni mmg suka menjerit tapi kalau ngan mummy dia time angin aku baik aku buat tak tau la... kalau mood aku tak baik mmg kenalah ngan mummy dia ni.....

Apalagi kena panggil lah dia ngan mem besar rumah tu....aku pun cakap lah
"kakak kenapa kakak buat camtu ngna tok opah, tak baik tau, tok opah kan cikgu mestilah dengan cakap tok opah kalau kakak nak pandai ngaji"
"lepas ni kakak tak payah ngaji lagilah"
"ala alya nak ngaji" buat muka sedih dia tu
"janji tak buat lagi camtu tau" dia pun angguk buat muka sedih
"kalau kakak buat lagi mummy tak nak hantar ngaji lagi"
"mummy, alya minta maaf" wah pandai pulak dia mintak maaf buat muka kesian lagi
"eh apa plak mintak maaf ngan mummy , ngan tok opah la"
"lain kali buat mummy surh tok opah rotan dia " ha ha ha tak abis lagi dah mummy ni

Heran aku nanti tahun depan masuk tadika pulak tak tau ler aku camner.....alya..alya...

Wednesday, July 06, 2011

Bento Lunch

Sesekali teringin jugak nak jadi cam org jepun kan ...makan bento lunch..awwww perasan hahahahhaha....tak plan pun tetiba geng geng lunch ajak makan bento..aku pulak mmg dah lama teringin nak makan bento tapi tak tau ke mana..

Mazreen yg bawak...kat pavilion jer ....oklah just nice ..tapi next time nak try tempat lain pulak...ishhh terus lapar bila teringat bento tu....



Mazreen & Izan diorang ni amik unagi ngan salmon sedapnya..



Mine ..i had grilled saba fish..kenyang giler





Me & vivi....perlu ker aku di situ heheheh..