Wednesday, October 20, 2010

My Wishlist For 2011

>>> Ada wish list pulak
Tapi mestilah walaupun tak byk tapi ada a few things yg still aku tak dapat dapat tau.. lainlah laki aku tu jutawan dan hartawan petik jari semua dapat hehhee.....

Ok mari kita tgk list ... Ke aku berangan??? ah lantak lah yg penting tu tetap wishlist haku walaupun akan di bawa ke tahun depan ke?... 10 tahun depan ke?... hu hu hu....

Yg Pertama




Kasut ni mmg aku dah lama mengidam. Kasut idaman kalbu ohhhh bestnya kalau dapat.. siap dah survey kat gucci hua hua hua........


Yg Kedua

Cincin emas with Rose design on top....perhhh bunga ros tu berkelopak kelopak soo special..... lama dah aku ni tak beli emas




Lebih kurang macam nilah tapi emas... perhhhh meleleh air liur aku ni tgk yg live...

Yg Ke-3

New Kitchen Kabinet

a href="http://2.bp.blogspot.com/_WZKR_hBpXEU/TL50dLQlfnI/AAAAAAAAAgA/Bj_5GYTYnxE/s1600/hay-after-sage.jpg">




Giler cam aku duduk rumah banglo ha ha ha... tapi tak ler aku nak buat camni kecik jer & simple yg atas ni>>>> buat jamu mata jer ... itu pun dah siap cakap ngan contractor dah..... nasib baik kawan daddy diorang aku bayo 10 kali mwahhh ha ha ....

Yg ke 4

Convection Microwave




Yg ni pulak aku nak sebab dia boleh buat macam macam. nak masak apa semua boleh taruk dalam tu .. aku nak bakar kek pun senang. Skang ni cuma ada over jer cisss... makanan ammar pun aku campak jer dalam tu .... senang mak...

Yg Ke 5
Beg Coach!!!!! New Madison Sophia Satchel
Yg ni harus la kan walaupun dah ada 3 coach tapi masih nak jugak. Yg tu semuanya dah out dated. Itupun kirim my sister masa dia kat US. Kalau beli kat sini??? berganda ganda harga dia... sungguh tak paham aku .... tensi mak... tapi my sister baru beli beg coach and ada extra but its a tote la .....kalau berkenan ambikla kata dia...pergghhhh konpem aku mau tgk....

Lastly......
Mau tau apa???
V
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Rumah Baru!!!!!!
Ada hati kau izah???? nak bayar rumah skang 2 bijik tu pun dah jadi macam ayam berak kapur ada hati nak rumah baru lagi???? tapi yerlah aku teringin jugak rumah yg kitorang duduk ni rumah 2nd hand... rumah baru my mother in law yg duduk sbb besar skit and kawasan besar so senang dia nak jaga anak cucu dia. So harus ke aku beli rumah baru lagi? or jual rumah skang ni beli rumah baru? tapi rumah skang ni mahal. 2 storey house kat area ampang paling murah harkk tuiii paling murah okeh>>>> boleh dapat 350K !!!!!!!! aper ko giler......

Tu jerla wish list aku ntah mana yg sampai tahun depan mana yg dapat.... mana yg tak ... pun tak taulaaa..... Kalau nak ikut byk lagi wish list aku ... tamak giler kan pompuan ni... eh tapi takperler nama pun wishlist ... aku wish jer la...

Kita jumpa wish list taun depan lak....

Tuesday, October 19, 2010

Pecah Kaca Pecah Gelas ... Sudah kasi Pecah Ganti balik la ....




Ni al kisah pagi tadi punya cerita okeh....
Bukan pasal alya pun tapi pasal budak kenit tu yg pakai baju belang belang tu ha>>>>

Kisahnya camni..... mak diorang ni tgh sibuk kat dapur...
Maklumlah anak dah 2 sibuk ler pagi pagi tu... auwww cam anak 10 lak...
Skang ni pagi pagi kena masak 3 different food... satu utk ammar.... satu utk alya....satu lagi pulak utk>>> mak ngna bapak dia. So bayang kan lah betapa huru haranya aku pagi pagi...

Lepas habis masak tu tengah nak kemas tetiba aku dengar bunyi prangggg!!!??????
Tgk kat table makan tu tak ada pulak kerusi jatuh selalu nya budak kenit yg naik kereta kebal warna biru tu selalu langgar jer kerusi tu cam ler dia tu besar sangat.. padahal walker dia je besar hehehhe..
Aku pun pegi ler depan tak puas hati nih!!!???
Rupa rupanya korang tau apa? Itu budak kenit sudah langgar mak dia punya pasu bunga terbalik lagi kasi pecah lagi... aiyoooo yooo ammar yennadey??? yenggaporengge???
Habis pecah tinggal separuh... cis kalau aku tau aku beli jer pasu yg separuh jimat duit mak ko nihhhh...
Tamatlah riwayat pasu aku tu tinggal ler lagi satu. Dia one pair tapi satu dah takder cam tak lawa lah pulak...

Lepas tu terus aku sound daddy diorang " Tulah mummy kan dah lama cakap simpan nanti mesti budak ni langgar , ha kan dah pecah!!!!!! "(Sambil dalam hati siap ko nanti ganti balik hua hua hua hua) Last last daddy dia kutip yg pecah tu sebab dia rasa salah kot sbb tak simpan. Padahal aku dah suruh dah simpan letak 2 lampu yg beli dari ikea tu tak di buat buat... Daddy korang ni biasalah kalau tak kerahan tenaga dari aku mana dia nak buat. Lepas ni kompom dah dia pasang lampu.

Apapun nasib baik tak kena budak kenit kiut miut tu... kalau tak lagi haru
Ohhhh gambar kat atas tu saje je nak publish gambar si ammar tu tapi sbb kesian kat kakak dia aku letak ler sekali...... mwah ha hah hah. Tgk tu dah pandai bergaya habis dia sapu sunglass aku ... ciss...!!!!

Tuesday, October 05, 2010

Ubat KUAT????



Al-kisahnya ubat ni aku beli sebelum raya lagi. Bukan utk aku yeh utk mak aku. Mak aku tu asal datang rumah jaga si era berdua tu mesti ada komplen. Mak sakit bahulah, mak sakit lutut lah. Biasalah org tua kan.... mesti sakit tu... sakit ni.

AKu pun pikirlah... nak bagi apa kat org tua ni... nak bawak pergi pakar bapak ler mahal just for one injection yg sakit lutut dia tu akan hilang bertahun tahun. Aku dah survey hokeh... so, bila si vivi ni menjual amway, ntah bila pulak minah ni masuk jadi member amway.. aku pun teringat la nak cari ubat utk nenek alya ni. Jumpa la glucosamine ni khas utk org org tua yg sendi sendi dah lemas so ubat ni takbah minyak ler.. ala ala macam minyak hitam tu kalau kat kete ( suka hati jer aku buat sample ...... ingat mak aku robot ke? heheheeh) . Lagi satu aku belikan dia supplement Daily so leh dia makan tiap tiap hari. Skang ni aku tanya dia kata tak rasa apa pa cuma badan takder lah lemah. Tu lah dah tua tua ni kena makan supplement. Harga pun boleh tahan gak... Tapi utk mak aku tersayang pejam mata sama pejam kan poket wallet aku hehehhehe....

So lepas ni nenek tak adalah alasan sakit sakit lagi. Boleh jaga cucu yg dua orang boleh tahan buasnya ni.... yer nenek yer? lepas ni leh la duk rumah alya & ammar lama skit 1 bln ke? 2 bln Ke? heheheh dengar nenek mau menjerit dia....

Chow....

Friday, October 01, 2010

ALYA HUMAIRA vs. Ammar Hurairah

Alya Humaira
- Mummy's precious as she's our first one. She taught me how to be a mother... walaupun still i think i'm not good enough. kena improve lagi kot
- A very very manja daughter. Well she's a girl walaupun tak berapa nak girl sbb kawan semua boy... (ada ke dia masuk kandang kambing pastu tanggal baju... mau menangis mak ko ni tgk)
- Sekarang ni makin pandai cakap "Mummy buat apa"? "Mummy buy what", "Mummy tak mandi kan" , "Ayya nak sleep" , "Mummy ni jalanlah sendiri" kelakar jugak budak kecik ni....
- Tahun depan dia nak pegi playschool dah macam manalah agaknya dia pegi school
- she's getting bigger and dah pandai melawa habis mekap aku rosak rosak semuanya
- Bab main nombor satu. Boleh main sepanjang hari tanpa penat.
- Bab makan pulak susah nyer alahai..

Ammar Hurairah
-Dah 7 bulan dah...
-Makin ligat sekarang ni.... dah mengesot cukup laju
- Makan banyak minum susu pun banyak
- Tak boleh diam kena dukung pun nak melompat lompat especially dalam keter. Lepas ni gi jalan sure ko kena duduk kat baby seat ammar :P
- Dia ni pun macam kakak dia jugak main no. satu pantang sungguh ada can main....
- Cukup suka mandi..
- Suka tgk iklan kat tv3 baby lagi tu boleh?
- Dia suka dengan kakak dia. Kalau nampak kakak dia lalu terteleng teleng kepala dia.. Kakak dia buat dek ajer...