Thursday, December 13, 2007

Waiting & Waiting

Now i'm already 36 weeks plus and am waiting for my baby to come out. So excited plus a bit nervous coz this human being that lived in my tummy for the past 9 months is going out to see mummy and daddy. Hopefully she's in good condition and healthy. Phewwww.........
Mak already here to help me as this is my first experience. She's about to come out anytime from now so i have to be alert.

Monday, November 05, 2007


Today is the last week of Hari Raya. My Hari Raya this year is so hectic. Well since i'm frm johor and my mother in law from kedah, so we have to go back to both places. On Hari Raya eve we are in Johor and hari raya kedua we have to travel from johor to Kedah. From Utara to Selatan. So Penat. Huwaaaaa........ Luckily my baby inside is a strong baby girl and she didn't give me any trouble at all. Cuma penat ajerlah. So baliklah kami berdua ke kedah and i met Amir's relatives. So many of them from all the places gathered during the week. I ate a lot! My husband also dragged me to Padang Besar with my sister in law as well. Jalan lagi. I wallup all the food kerbaulah , itiklah until after dah balik ke KL i noticed that all my clothes dah jadi ketat. Huwaaaaa..... even seluar tido yg besar tu pun dah tak muat. Semuanya because of
hari raya punya fat.

Last Friday pulak hubby and i went to check up for the cute baby inside my tummy. She's getting bigger! Since the mummy dah naik about 3 kg and the baby pun about 1/2 kg he he he. Thanks to the hari raya rendang and kuih fuhhhhh..... During the check up the doc printed the picture of my baby for the first time. Ni semua sebab daddylah every time the screen shows muka baby dia tak pernah nampak. Padahal we all can see clearly. So the doc print the pic.
Mummy pulak macam addicted to the pic , when i have free time i will take a look at the pic. Sukanyerrr...... and sometimes when i feel i miss her i will see the pic. So amazing ..... maybe this is what they called a mother's love. Even the baby belum keluar lagi pun dah rasa rindu lagi lah kalau dah keluar. Luckily i got her pic. Tak sabar rasanya nak tunggu dia keluar lagi sebulan setengah. All the basic things for her pun mummy and daddy dah prepare. We were so excited when we go for shop that day. Planned nak beli sikit tapi excited punya pasal terbeli byk.

Monday, September 24, 2007

Exhausted......

Hari ni rasanya sungguh penat. Disebabkan oleh weekend yg langsung tak rehat . Macam macam aktivity , pegi tgk keretalah, pegi shopping lah . Semalam hubby and I went to Jaya Jusco utk beli Periuk nasi but suddenly he's willing to buy me an oven as well yuhuuuuu. Dapatlah periuk nasi yg canggih berbeza dgn sebelum ni . Sungguh puas hati. Kenalah buatkan cookies raya utk dia Biskut Cornflakes he he he. Penatnya lepas tu balik terus buat karipap yg sudah berapa minggu lepas di sebut sebut. Sayang punya pasal buat jugalah walaupun penat. Dia kata my karipap is soo delicious he will only eat the one that i make. he he (but its true). Akibatnya hari ni saya sakit kaki, mungkin juga badan dah berat sbb baby yg kat dalam ni dah semakin besar. Hari ni pagi pagi on the way pegi keje lagi terpaksalah merengek kat hubby ckp penatlah itulah inilah. Then dia pun cakap" oklah hari ni tak payah masak kita makan luar", he he heh itu le yg aku tunggu tunggu.

Hari ni jug i received e-mail from adik in US. She fine with amir kecik yg dah pegi preschool. Tak tauler amir yg berumur 4 thn tu dah pandai speaking ke belum. kalau tak dia jadi ayam ngan itik ler ngan kawan kawan kat sana. So we lack one of family member's this hari raya. Hmmmm.....

Disebabkan dah ada oven i want to try to make my own biskut hari raya and cake too kalau sempat he he. Dulu teringat buat biskut coklat ngan eli tapi jadi keras batu ehheeheh. Skang ni nak try buat yg sedap dan gebu . Kalau lebih boleh la bagi mak sikit. Pastu berangan jugak nak buat kuih ros . he he he

Wednesday, September 19, 2007

Ramadhan

Ramadan tiba lagi. This is the first year ramadhan as a wife and pregnant some more. Tapi penat skit la posa tahun ni sbb kena masak everyday. Hubby tak suka makan luar. Kalau dulu masa bujang tiap tiap hari beli jer pastu makan ngan eli. Pastu pegi terawikh. SKang ni terawikh pun tak sempat. Huwaaaaa........ Tapi raya ni mestilah lah best kan sebab beraya ngan husband. Something new. Kalau dulu masa bujang every raya mestilah aku kan yg tolong mak masak ni dah kawin tak tau ler mak raya tahun ni sapa yg tolong. Adik pun tak ada dah pegi US.

Tuesday, July 31, 2007

Balik Kampung

Yeyyyy last friday my husband and I went back to JB. Bestnya. Makan Yong Tau Foo, mak masak asam pedas slurrrppppp......... Dear hubby pun asyik tido ngan makan je kat sana. Rileks la tu. Mmg balik kampung ni release tension betul semuanya lupa. Balik tu mak bekalkan akar fatimah katanya biar senang nanti nak deliver heheheheh. Seperti biasalah on the way balik to KL my F1 driver mesti kena speed trap punya. Dia ni jenis tak leh bawak slow punya. So every time nak renew road tax dia mesti akan check summon yg dia dah sure ada punya. Sometimes sampai thousand la jugak. Hmmmmmmm (baik bagi aku duit tu beli baju) Syoknya....... Puasa nanti tak taulah balik ke tak tgk larat ke tak. Tapi balik 2 hari ni rasa cam semuanya tak sempat. Macam baru tido sehari dah nak balik. Tak puas la dengar cerita cerita mak masa pregnant. Yerla nak tau gak history tapi nasib baik mak cakap when she's about to gave birth to me its easy. So i hope during my time it would be easy too. Heheheheh. My baby is soooo actively kicking right now. Pagi , tgh hari, ptg, malam tak kira masa dia menendang even though my tummy belum besar lagi. Rasa macam ada 2 pulak dalam tu. But I know its one only.

Monday, July 16, 2007

Mimi buat birtday anak dia dgn akikah. Tak tau nak beli apa utk anak dia. Tapi kalau ikut habit aku normally drpd anak buah sampailah ke anak orang ni pun aku nak beli baju GUESS aja. Malas nak cari cari baju baby ni. Tak retilah eheheh. Tak taulah pulak nanti bila anak aku ni lahir baru pandai kot nak membeli belah baju baby.

Friday, July 13, 2007

13 July 2007

Today is Jumaat. Rasanya sekarang ni time flies so fast. One week macam tak cukup 7 hari je suddenly dah masuk new week. Diam tak diam almost 3 months plus dah i'm pregnant. Setiap kali telefon mak mesti dia tanya ok tak. Sejak kawin ni rasa macam time is too limited. Kawan kawan pun lama tak jumpa. Tapi ramai jugak kawan kawan yg pregnant so bolehla share the experience.
Asal ada something yg tak puas hati mesti aku tanya mimi & shila member kat ranhill. Ataupun eja . Ex-housemate ida pula baru je call itu hari. Nasihat kat aku panjang giler dont watch this, dont do this, jgn jalan malam macam macam. Tapi aku suka dengar cerita dan nasihat org. Maklumlah org muda bukan ada experience. Mak pulak tak bagi makan macam macam. I'm ok as long as my baby will be sihat and comel heheheh.
End of this month nak balik jb. Tak sabar nak balik rasanya dah dekat 2 bulan tak balik. My sister also will balik to JB and this for sure will be the last trip for her family to balik kampung because next month she and amir will be flying to US to further study. Anwar, arman and my brother in law will go after the hari raya . Hmmmm so sad. I will not see them for about 21/2 years unless I go there(hmmm my husband did mention about going there, provided if we have the enough budget).
This year hari raya my sister takde, and then for me mestilah ikut amir balik kedah. Kesian my mum mesti tak cukup korum rumah dia. Tapi nak buat camner i have to follow my husband. Takper mak raya depan i will be back with a new cucu. hehehehhehe.
Alamak byk dah celoteh aku ni baik buat kerja dulu..............

Tuesday, July 03, 2007

Balik Kampung

I went to Kedah last weekend. My mother in law hometown. Syokk sungguh even tough it is only for 2 days. Tapi jauh mmg tak ingat la. 4 1/2 hour non stop 180kmj fuhhhh. First time jejak kan kaki ke Alor Star and i was so jakun to see the paddy field. Padi pulak tengah naik. I met mak ngah and Kak Fishah and their newborn baby. He was so cute! First time also i eat ikan puyu and sepat . Goreng masak cili api sedapnyaaaaaa. Cuma sempat gi Pekan Rabu beli ikan pekasam ngan makan mihun sup . Ahad malam dah kena balik and sampai umah kul 3 pagi . Penatnya. Nasib baik I have to conduct orientation for new staff kalau tak mesti dah cuti.