Thursday, December 29, 2011

Alya Turns 4!!

Yesterday is alya birthday! She turns 4 this year.

So semalam we had her birthday celebration....just cake cutting ajer and acara bukak hadiah....kira tahun ni lumayan la jugak hadiah dia ahahahha...mummy dia yg suka sebenarnya...hadiah semua cantik cantik....so hopefully she will be a good girl, belajar pandai pandai, menjadi anak yg solehah...mummy, daddy, and ammar luv u...tapi next year no more toys ....mummy will buy u books as your birthday present hahahhaha :P



Anak dara duduk tepi kek...ko ingat ko model? (--)


Beg travelling mak long bagi..suka sangat dia mmg dia nak beg tarik tarik katanya


Gaun ni mak ngah dia bagi...


Gaun ni pulak Wan dia bagi...


Ni pulak mummy dia yg bagi he he...dia siap request malam tu nak rumah yg tak goyang..sebab apa tau dia kata rumah yg tak goyang...sebab........................................................................................... doll house dia yg beli sebelum ni kena DIY so mummy dia tak siapkan hahahhahaha dan goyang tu yg dia request rumah yg firm hahhahahha....sian

Wednesday, December 28, 2011

Masak Turkey Utk Christmas?

Ha ha aku masak turkey....turkey ala ala...hu hu ...takderlah masa cuti christmas tu kitorang tak kemana mana. Ada kat kl jer 4 hari tu...cuma jalan jalan gi klcc beli barang school alya jer..pegi taman ..makan kat mamak....aktiviti biasa jer..

So kaedahnya ahad malam tu bosan...so panggillah diorang ni datang makan...bukan apa nak cuba skill masak western....hahahhaha...so masaklah ayam panggang 2 ekor, garlic bread with soup, grilled salmon with vegie....ada jugak dessert pancake with ice cream and cherry....

MMg kenyang la malam tu....lepas ni boleh buat lagi...padahal aku saja testing jadi ke tak ayam tu...ha ha ha diorang tu semua jadi testing item akulah ....hu hu hu shhhhhhhh....

Ayam tu senang jer nak buat dah basuh bersih lumurkan with thyme, rosemary, black pepper, garam skit and mustard and some perahan lemon. Lepas tu bakar in oven between 1-2 hours depending on your preference. Before serving siramkan with black pepper gravy or mushroom gravy.. Tadaa siap simple and easy


Ni jer gambar yg sempat di snap

Alya Humaira Going To School?

Yer Alya tu nak pegi school dah...so lepas ni takderler dia menepek kat rumah tgk disney channel ngan ceria dah....rasa happy pun ada sedih pun ada...ha ha emo lak...maklumler anak baru first time nak sekolah (--)

Mula mula dah survey 2-3 tempat..tapi area dekat dekat rumah jer la tak larat nak jauh jauh...dah tgk Little Caliph kat Kosas , Q-Dees dekat ampang jaya n Smart Reader bawah rumah....last last malas nak pikir...pilih smart reader jerlah ...sbb no satu dekat jer bwah rumah.....lepas tu depan office daddy dia tu yg mummy dia suka...apa apa hal daddy dia boleh amik or lari sekejap takder ler kacau mummy dia ni....hwaa ha ha ...lagipun dia mmg dari dulu dah kata "nak school kat work daddy, nak school kat work daddy"

So minggu lepas pegiler kat smart reader taman putra..tapi sebelum tu ada dapat flyer smart reader ampang avenue. Tapi first choice adalah yg bawah rumah tu....so hari tu kitorang 3 beranak pun pegilah smart reader bawah tu ...mmg bawak si alya tu so dia boleh tgk jugak..sampai jer kat smart reader tu tanya principal nyer tak masuk lagi..kena tunggu...dah tunggu lebih 10 min pun tak datang..kitorang pun round la satu centre tu quite big jugak....lepas tu suruh la dia explain on the registration part....dah la cam indon yg explain (tapi dia bukan indon) lepas bila bila tanya certain part jer..tak tau la pulak jawab......mana ler tak tension last last kitorang cakap nanti datang balik.....

Then pegi la pulak smart reader ampang avenue.....tempat dia baru lagi...nasib baik principal datang cepat. Principal pun nampak ok jer....siap leh terima budak 3 thn lagi. Tapi aku tak nak ler suh ammar school sian dia kecik lagi. Pakai pampers gi school comel kan? hahhahahah...tapi smart reader sini amik budak 3 thn sebab mmg ada maid boleh tolong basuhkan po po , tukar pampers bagai, kalau minum botol pun leh bawak bekal. So sapa yg nak hantar anak kecik tu boleh ler.....

Kesimpulannya takder ler alya school kat office daddy dia...tapi yg aku heran kan smart reader ni dia franchise concept tapi fees dia dekat 2 tempat yg kitorang dah pegi ni berbeza. Damn kan? Kat tmn putra tu registration plus satu semester punya payment RM1700++, tapi dekat ampang avenue tu semua sekali cuma Rm1400++ siap dapat 50% off lagi registration fee dia. Lepas tu pulak kat tmn putra tu kena bayar sekali 4 semester, ampang evenue pulak boleh bayar every month.
YG aku hangin tu ampang avenue sebulan cuma 216 jer tapiiiiiii kat tmn putra tu 270 sebulan .....hampeh mark up byk giler kan? padalah syllabus, buku semua sama jer@@$$%%%#%#%#%

So bermula lah alam persekolah alya next week.....hu hu hu macam manalah agaknya...mesti dia jadi matured skit...hu hu hu

Diet Lagi ke?

Opps saya masih diet lagi cuma tak sempat jer nak update ...bye...gigih utk kurus
(--)

Tuesday, December 20, 2011

Diet Day 2

Hari ni:

Pagi - Oat & Apple Drink
Lunch - Sup
Malam - ?

Rasa cam dah turun 10 kg kakkakakak ptuiii

Monday, December 19, 2011

Diet Day 1 !!!

Semalam gi Toys R Us KLCC.....jumpa la si Sazzy Falak tu mmg la dia cantik kan....tinggi lebih kurang aku jerrrr...tapi sebab dia kurus n cantik...nampak lah lawa kan....hellooo!!!!##$$ dia tu kaya ada personal trainer,every week pegi slimming centre mana ler tak lawa oiiii...

Dan dan tu pak amir ni ha kata aku gemuk...peha dah naik la...hu hu hu hu..aku bagi la alasan dia byk duit macam macam leh buat hehheeh...padahal aku mmg naik pun...dulu seluar saiz 24 tu .....skang ni saiz 26 hwa hwa hwa....

Mmg byk kali plan nak diet tapi tak jadi...so utk saYA PAKAI balik seluar jeans saiz 24 tuh...so saya start DIET HARI NI!...

Sila tgk menu saya yer:-

Pagi- Nescafe O (ajer)
Tgh Hari - Sup sayur
Malam - Roti Sekeping

Ha ha ha extreme tak? aku kan nak jadi jelita cam Sazzy hak kakkakkk ...

Friday, December 16, 2011

TGIF

Last Monday night we went to TGIF. This is for the wholeeeee family . Angah belanja for their anniversary.

When we heard that the place is TGIF we were reluctant at first. It has been almost 4 or 5 years kot we went to TGI for dinner. Itu pun tak kawin lagi tau still zaman berdating hu hu hu ...... After that we heard that TGIF is not certified halal and furthermore dia kan ada steak yg di masak with Jack Daniel, of course la aku tak makan steak tu but what happen with the pan and all the cooking utensil? i guess it must be the same they used for others tooo...that's the story la...

SO last night nak tak nak orang belanja kan so makan jerla..but i set my mind please eat seafood....so diorang ni dah order la semua makan steak la ribs la...sampai my turn i terus tanya jer u..takde mak nak malu malu ..perut aku kan..."dik halal ke ni dik?" aku tunjuk menu yg tenessee grill tu, tapi padahal aku tanya semua hehhehe "kak sekarang ni menu semua halal kak, kitorang dah tak buat dah yg campur liqour tu tak boleh, lagipun org complain" Haaaa@@????? aku dengar je macam tu "ok dik abg ni bagi ribs akak bagi new york strip" hehehheeh

Wow ribs dia terbaek la...if you compare with chilli's, roadhouse grill, VS i think TGIF is 5 star serious sedap , portion banyak and sooo tender, my new york strip ok jer sedap lagi steak kat chilli's.

Kids eating their meal


Half of us ..separuh lagi ntah mana melilau


Anak dara ...bab bergambar mmg dia no 1


Mummy eat this NEw york Strip...


Daddy take this Championship ribs....

Monday, December 12, 2011

Kejadian Menyayat Hati! Kereta Kena Langgar !&&&%$##

Korang rasa aku nak cerita apa?......citer kereta akulah..dah ni blog aku..takkan nak cerita pasal cik kiah punya hal pulak..ingat aku busybody ke?..hahhahah (--)

Ni kisah minggu lepas...sungguh sakit hati la ..tapi minggu lepas jerlah minggu ni ok dah...aku dah dapat terima kenyataan..huwaaaaa.... kisahnya macam ni....daddy diorang otw nak pegi amik mummy kesayangan diorang ni...sampai dekat simpang ampang park tu tetiba jer ada kereta dari lorong sebelah sana nak u-turn pulak...bangang dah tau nak u-turn duduklah line tepi sekali....masa dia nak u-turn tu (kete kancil hantu!) kereta belakang dia tucson baru pun brek mengejutlah...belakang tucson tu kereta kitorang lah.... abis tu daddy diorang pun brek mengejut jugaklah tapi tak kena tucson depan tu ...tapi grrrrr kereta belakang daddy diorang pulak hentam...hantu betul kuat pulak tu ... so cik abang sayang saya yg baik hati dan berhemat ni tak turun pun takut nanti jem..yerlah time balik keje kan dia pun jalan kedepan skit dengan harapan kereta belakang tu pun ikut.....

Nak tau punya kurang hajar itu kereta honda tu...dia lari!!!! woi kereta aku ni keter baru beli tau..baru 3 bulan dah ko langgar>>>>>lepas tu lari pulak tu... daddy diorang dah terpinga pinga no plat pun tak nampak yg tau keter honda accord....

Bila dia cerita jer ngan haku aku mula naik angin ..sbb keter tu nama aku hahahhahh...tapi tu takper nama jer bukan aku bayar hua hua hua...yg geram tu belakang bumper kemek skit pastu depan pun chat tercabut skit dalam 6cm ...rasanya daddy diorang terkena skit tucson tu tapi dia tak perasan....dah kitorang lak kena cover all the damages which kereta honda tu yg buat!!!!!!&$$$$****......keter kancil tu pun selamat padahal ko nyer hal la keter aku calar....lepas tu korang tau bila dia dah siap buat u turn kat situ dia boleh senyum lak ...pandang kat kereta yg berlanggar ni ...aku cakaplah dengan daddy diorang "kalau saya jadi awak saya keluar tunjuk penumbuk kat dia" hhehehe geram aku buat orang susah jer..>>$$%%&&&&&

Terus tak ada mood dua hari...yerlah nak cat ngan ketuk mau makan seribu lebih ...ujung ujung tahun ni byk nak pakai duit huwaaaaa....tapi yg tension keter tu baru 3 bulan kereta raya tu dah kena langgar huwaaaaa.....sekian tu ajer cerita saya...so sapa yg kena langgar belakang make sure keluar lah dulu and tgk skit kereta belakang tu...jgn jadi si amir ni ha percaya sangat orang ..dia ingat semua orang amik responsibility macam dia kot!....last last ko jugak kena cover....org yg langggar lari........cheh&&&#$%%$%%$

dah aku sakit hati!!!!!

Wednesday, December 07, 2011

SuPeRhERO Party! Hero Sangat ker?

Last weekend kitorang adalah di PD!!! Apalagi sambut bday la..naik muak dah asyik nyanyi lagu brithday, makan kek....bla bla bla...

Tapi sebab nak support birthday daddy diorang ni n ada jugak sepupu alya punya birthday aku ikutkan jerlah..siap ponteng kelas lagi tau...tension mak ...

Seperti biasa tempat kitorang kat ilhamlah..dahla tema SUperhero..menggagau smua mak bapak nak cari baju superhero..tambah pulak aku ni ha anak sorang kecik ..sorang lagi pompuan...girl nak pakai baju superhero apa? barbie alya taulah....hu hu hu tu lagi sorang tak habis habis barbie , princess,barbie, princess sampai beg masuk sekolah dia pun nak princess jugak... Dahla nak pegi tu hari sabtu ..hari tulah jugak nak cari baju .....mula mula dah pegi sungai wang..cari punya cari costume hantu adalah lepas tu tak banyak choice...itupun cari kedai macam dah kena kena hantu jugak..yerlah mana nak check in lagi ...ni pukul 2 masih lagi kat kl...daddy diorang ni degil aku cakap terus la pegi DC Comic dekat Pavilion tu nak jugak pegi sungai wang...last last dah gaduh pegi jugak pavilion...penat mak tau...@@@*&&&

Sampai pavilion terus pegi kedai DC COmic ni...kedai adalah kedai superhero..so segala jenis comic superhero ada kat situ....cakap je nak apa batman, superman, flash, green lantern, supergirl, wondergirl fuhhhhhh......tapi harga boleh buat aku terduduk....last last belilah jugak tuk alya wonder women custume ok budak baju, adik dia beli batman jer baju yg boleh terbang tu ..boleh terbang ke ko dik? heheheh...mummy dia t-shirt superman last sekali daddy dia baju free hehehehehheh...

Lepas tu terus pecut pegi PD. Sampai PD pun dah pukul 5 terus check in malam tu makan BBQ and birthday party. Tapi yg tension alya tak menang dah la baju tu mahal cume menang category girl jer tak menang keseluruhan (@@).........lepas ni aku jual balik baju tu kat mudah.com!!!! eh ada ke orang nak beli? hu hu hu hu


Wondergirl bergerak ke padang ......


Mak long diorang aka event organizer


Siap ada khemah and kambing golek sekor tu....yg ni atuk sponsor....kalau atuk tak sponsor bday alya nanti alya merajuk..eh alya ke mak dia yg merajuk ? heheheh


2 beradik ...ammar the batman and alya the wondergirl yg tak menang


Birthday girl and boy tiup lilin...nampak tu budak yg hijau hijau ala ala hulk tu dialah yg menang ....aku tak puas hati....hu hu


Nak check out dah....