Tuesday, November 29, 2011

Weekend Getaway Yg tak BeRapa Nak Getaway :o

Wah weekend getaway lagi?T_____T tulah dia tapi tak ler berapa jauh sangat getaway dia....hari hari mak lalu nak pegi kerja...seperti biasalah PNB Darby Park :) Abg Hadi tu MOD lagi weekend tu so hari lama la pulak....sbb monday tu kan cuti awal muharram so kata pun tahun baru mestilah sambut kan :)..........

Hari sabtu petang dah pegi sana balik pulak isnin petang...tu yg aku suka takderlah budak budak ni buat rumah macam tongkang pecah ..ewwwwwww :)....lepas kemas rumah terus pegi sana....budak budak ni la suka macam macam activity.....


Baru sampai...dah tak sabar ler nak mandi pool..padahal tiap tiap minggu mandi pool :P


Dah sampai atas...nampak tu berjoget joget alya...suh kemas rumah tak nak!!!**&&


Dinner malam sabtu simple jer Tiger Prawn, Kerapu Green Chilli and Telur Dadar



Breakfast pagi ahad..sebelum terjun kolam...


Kan den dah kato diorang mmg suka mandi pool...ammar paling champion..cousin sebaya dia semua dah kesejukan dia masih lagi nak mandi T_______T..pengsan mak kau...


Dinner malam ahad nasi ayam Darby park and Spagetti mummy diorang masak T_______T..tapi diorang semua kata sedap..kembang sekejap idung hehehhehe..Lepas tu bawak alya n the geng gi tgk movie kat tgv KLCC citer happy feet....First time for alya last last tetido sbb tgk midnight :0


Breakfast pagi isnin ..makan tu ajer sbb takut gemuk....*&&&& ha ha ha tipu padahal lepas tu makan lagi roti 2 keping, sunny side up 2 biji , dim sum adoiiii!!!@@@@


Tetiba tgh makan abg hadi panggil la pulak si elfira..dia ni duduk depan bilik kitorang ...selamba jer panggil gi sebelah tuk amik gambar....alya sukalah sbb dia suka tgk citer Qalesya tu...nampak tu saya sudah gemukkkkk....huhu huhuhu


Wah wan ngan atuk nak jugak hehehehehheeh ..

Sekian 3 hari 2 malam kami...minggu ni ke PD pulak birtday party....huwaaaa bertambah gemuk lagi la (--)

Monday, November 14, 2011

Hari Raya HaJi ...

Pejam celik pejam celik dah Hari Raya Haji pulak kan....raya kali ni turn balik Alor Star pulak....rasa macam malas nak balik tapi sebab Wan diorang ni buat korban terpaksalah balik jugak....

Mula mula plan nak buat kenduri tapi ramai yg tak balik so cancel masak utk siapa yg ada jerlah...tapi pagi pagi lagi kitorang dah kena pegi surau tgk lembu yg nak kena korban..harus mak lawa lawa tup...tup.....kena melawat lembu nyahhh...... tak vogue tau@@&&&%%$##..ha ha ha ...

Menu seperti biasalah rendang, ketupat tapi mak mentua aku ni mesti nak suh aku masak jugak ..apalagi kalau tak lontong...malam tu aku tido kul 2 giler semata mata nak siapkan lontong , kuah kacang ngan sambal sotong.. perghhhh raya kat jb pun aku tak tido kul 2 tau.... esok pagi belum sampai petang lontong dah licin aku pun sempat makan satu mangkuk jer ..chehhhh...

Budak budak ni pulak bila balik kg dah jadi cam anak orang kampung comot sana comot sini..aku pun tak larat nak kejar...lantak lah korang...yg penting jangan lepas pintu pagar sudah.....

Hari isnin malam tu balik dah kl bertolak kul 1 pagi dari Alor Star..aku dah agak dah mesti daddy diorang ni tido tengah jalan....anak anak mmg dah tido baru kitorang gerak kalau tak kereta tu dah jadi cam sarkas bergerak lompat sana, lompat sini, gaduh sana , terpekik sana...penjaga sarkas akulah..nasib tak ada rotan jerrr...so kalau long distance mmg kitorang akan gerak malam....bila diorang dah tido barulah aman..tinggal angkat slow slow letak dalam keter.... aku pun seperti biasa jalan skit dah tertido yerlah giler apa kul 2 dah..tetiba jer aku rasa kereta berenti..rupa rupanya daddy diorang ni mengantuk ..berenti la kat tol Sg. Dua nak tido 10 minit...aku pun oklah 10 min...yg heran tu time keter jalan aku tido..time keter berenti tak leh pulak tido...damn...last last aku jadi penjaga kereta pulak...tetiba pulak perut sakit...aduhhhh lagi sekali damn betullah..dah la sunyi tempat tu...perut lak meragam..aku nak pegi toilet pun takut..aku usha toilet shit betullah tak ada orang masuk ..yg ada toilet lelaki takkan aku nak tumpang kot ...choiiii$#@@@ tukar jantina la pulak ...khahhahahh tui.....aku mmg takut ni...yerlah selalu kan kat R & R penuh orang..

Last last aku masuk ler jugak mmg sah kosong toilet tu ..chit...buat apa apa yg patut tak pandang atas pandang bawah jer.....lepas tu cepat cepat kuar walaupun rasa urusan tak habis lagi..sampai aku kuar tak ada sorang pun masuk.....fuhhhhh

Kata 10 minit kan mau 1 jam daddy diorang tido ..kat mana ntah sg perak ke tapah berenti lagi..kali ni ntah berapa lama pun aku tak tau...lepas tu tau sampai umah kul berapa? 9 pagi u olsss !!!!!

Time ni pergi melawat lembu yg terpaksa di korbankan huk huk...


Daddy kena paksa tetak tulang nak buat kari tulang..tetak sikit jer sakit tangan jer lebih cheh


Kari tulang kak long yg buat..perghhh giler kolesterol


Kebanyakan yg balik hari tu warga tua so yg muda ni melayan diorang jerlah...


Wan diorang hadiahkan khemah utk cucu cucu tersayang..tak ada sapa pun nak tido dalam khemah..last last bibik yg tido dalam tu hu hu hu

Tuesday, November 01, 2011

Facebook & Chilis

Sibuknya sekarang ni nak update satu entry pun makan berkoyan baru menjelma

satu...bukannya apa bila ujung ujung tahun ni semua orang berlumba lumba nak kejar

datelinelah , itulah inilah. Macam aku ni berkejar pulak nak abiskan training

plan...ujung ujung tahun lagi lah byk training...bila dah penant nak bukak blog pun

tak terdaya, padahal hati berkobar kobar nak update ni....balik rumah sibuk ngan

anak anak..... nak update blog pakai phone laki aku marah pulak hwar hwar

hwar...skan ni nak bukak blog pun terkejar kejar macam nak bukak site apa

plak...Facebook lagilah kekadang tu lupa nak tgk huwaaaa....tapi kan aku rasa bila

dah lama tak menjengah facebook tu , actually kalau tak ada account pun tak apa

kan....lately mmg dah lama tak update pun...ntha rasa tak penting sangat lah ....yg

ada dalam tu cuma gambar, org update pegi sini sana situ, makan sana sini situ, aku

pun kekadang update gambar makan gak hahahahhaha....abis tu takkan aku nak publish

apa? Tapi paling tak best bila diorang publish gambar baby kena dera, gambar kena

bunuh, budak kecik kena langgar ishhhhh !!&&&###$$$$$....mmg tak berkenan ..bukannya

aku ni tak nak bukak mata..tapi i dont feel that i need to see something which is

very sad and it makes my heart stop for a while. Aku rasa baca paper lagi faedah

daripada tgk berita kat facebuk tu....paling tak pun skang ni aku baca link berita

harian jer kat facebuk tu ...

Nak update makan lak hahhahaha...jangan marah aaaa... aku mmg suka makan... kali ni

org belanja ...makan steak...apalagi rezeki jgn di tolak...tu pun last minit Vivi

kata nak belanja...terus le ke Chili's KLCC... nak ikut aku ? tak jejak ler Chilis

tu sbb dah la ramai beratur cam nak beli tiket wayang... kalau ajak laki mak pun

haram dia nak gi ...dia tak nak beratur beratur ni ....kalau nak makan western

kitorang pegi Roadhouse Grill jer sebelah bangunan PERKESO tu.... tapi ni dah ada

org reserve meja ..datang tinggal makan jer takkan tak nak dek non oiiii... okay i nak menjelajah blog che mat pulak , tgk apa dia masak hari ni ...bbyee




Me and Izan...Lepas makan rasa macam nak pecah perut..lepas tu rushing pulak balik office



Vivi and Ain ..thanks vivi belanja...lain kali belanja lagi yer hehhehehe



Beef Fajitas



Ni ai punya..terasa nak makan steak pulak hari tu ..no more ribs dah bosan (--)



Chicken apa ntah..pompuan tu mmg cukup suka makan ayam...