Monday, March 26, 2012

Susu Punya hal Ke Lembu Punya Hal??....

Ni nak citer skit pasal si cinonet tu.....dia ni dah dekat 2 bulan asyik yak yak keras aja....mula mula ingatkan tak cukup air...aku bagi ler air banyak banyak.....tapi sebenarnya dia ni mmg suka minum air...bayangkan kalau kat umah tu kadang kadang 2 jam jer dah kena tukar pampers baru....dah penuh....

So bagi air pun tak jalan .....dia actually start lahir minum S26 lepas tu gatal kan mak dia ni tukar dugro dutch lady yg baru tu....sebab tgk ada sekali ngna veg and fruit....dia minum tgk ok jer bila dah masuk 5 bulan tetiba dia yak yak keras pulak....sebelum ni mmg dia tak ada problem ngan susu......tapi aku gagah jugak bagi lagi dia dugrow tu 2 bulan....semalam dah tak tahan tgk dia asyik berak keras jer ....aku pun decided tukar susu....bayangkan kalau time dia nak yak yak tu....adoiiii pesen superman ada....pesen mak rempit ada...yg semalam lagi best sambil berak sambil cangkung mengundur ke belakang...adoiii aku ni nak ketawa ada sian pun ada....

So mummy dia ni pun belilah susu FRISO ....sebab dulu masa kecik dia pernah minum sekali tapi berak berak pulak....so aku try lah ni ....so far semalam berak 4 kali ko...tapi masih ada sisa sisa yg keras tu....jgn lepas ni berak jer memancjang sudah la dik....pengsan mak ko (--)


Dulu susu ni.....S26 Gold




Skang ni pulak....Friso Gold ....ko ni semua gold dik....rasa nak goal dah mummy ni (--)...

Thursday, March 22, 2012

Friday....

Friday lagi? Rasa nak muntah kan? ....tapi ni kalu aaaa mmg aku betul betul nak muntah...ahad malam tu tak tau nak makan apa....gi keluar cari makan ler.....aku awal awal dah canang sbb tak tau nak makan mana ..."Dy kita makan Hafez jer la" hafez tu mamak kat school alya tp sedap ada nasi bukhara dia yg besar giler...sorang makan tak habis.....daddy diorang diam jer...

Lepas tu kata pulak teringin nak makan western....aku dah cakap jgn bazir makan mamak sudah kan .... lepas tu dia tanya lagi "nak friday ke roadhouse" aku cakap ler friday sbb dekat wangsa walk kan leh ler cuci mata sekali he hed he...

Sampai friday...nak order lah ni...."Dik ribs.....ohhh akak hari ni ribs semua tak ada ...kitorang import dari australia flight delay" whattt!!! abis tu dah duduk kan dah order air pun ..takkan nak bgn ...."tapi ada satu ribs kak braised one....last last order jugaklah braised ribs....aku pulak sbb selera dah tukar jadi western terus buntu....aku orderlah menu baru lamb nama dia "Osso Bucco" camtu....

Anak anak makan chicken fingers n mac & cheese.....sampai aku nyer ngan daddy dia.......dah la sejuk.....pastu tak sedap...daddy dia siap cakap "serious tak sedap tapi sbb sayang jer" tapi tetaplah tak habis....aku pun terpaksa jugak telan kan lamb tu...ada ke lamb letak sos bolognaise tak ke haru? chitttt....kebetulan ada macam survey and lucky draw camtu ...aku mmg tick tak sedap, tak nak try lagi...suruh friday hapuskan menu tu....cam hampeh ...


Habis makan kitorang terus cabut....tekak rasa kembang setahun....

Wednesday, March 21, 2012

Farewell Dinner at Cheng Ho..

Hari Khamis lepas pegi makan kat Cheng Ho tu...kedai Amy Search la katakan... tak tau dah nak pegi mana so trylah sini....last kitorang makan masa 4 years back kot masa tu baru lagi bukak restoran si Amy ni...

Last last FIl decide nak makan kat sini....kitorang ikut jerlah dah dia belanja...oh lupa ni farewell si Rahmi...maid yg kat rumah MIl tu..dah dekat 5 thn ada dia dgn kitorang....drpd si alya tu keciklah dia dah ada sampai alya pun dah school...so sedih jugaklah ..dia pun ok ngan budak budak ni rajin melayan...

Sampai sana tgk tak ramai org...mungkin time org keje kot....kitorang pun masuklah order...sampai je food nampak macam sedap tapi dah tak berapa sedap dah sekarang....butter prawn ada yg berbau skit....lala byk yg tak ada isi....apalagi kitorang pun komplen la....dia ganti pulak yg baru tapi still tak best...makan mana yg boleh kitorang pun cabut la...kalau dulu mmg sedap...yerlah susah skit nak cari restoran chinese muslim food kan...

Lepas ni takderlah cheng ho tu lagik...seram aku.....baik aku gi thai seafood jer lagi bagus....kalau tak de customer tu bungkus jerlah bang oiiii....

Mak rambut baru ...auwwwwww.... (--)

Johor Premium Outlet.....

Weekend lepas balik JB.....ada kenduri cukur jambul anak my brother....lagipun cuti sekolah kan boleh la alya duduk rumah nenek dia lama skit...lagipun dia mmg suka kalau dapat jumpa dgn milia...the only sepulu girl yg sebaya...lagi satu adik milia tu baru 4 thn and sebelah daddy dia langsung tak ada sepupu girl.....

Tujuan balik ni selain nak gi kenduri lagi satu nak gilah JPO tuh kan.....heb


at sangat ke?....tapi sebelum haruslah mak buat survey kan..apa ada dalam tu ...aku aim nak bali handbag jer itupun kalau murah...kalau mahal baik beli butiq jer kat pavillion ni pun kalau sales berlonggok longgok cuma ada duit ngan takde jer (-_ -)...

So sehari lepas kenduri tu pun pegilah kitorang...family kak long and my family and nenek itu harus bawak ...mana tau nenek pun nak sopping jugak he he he.........

Sampai JPO jer tempat mmg hebatlah...so jalan lah kitorang ni ...kedai mmg macam macam ada Ferragamo, first sekali jumpa Michael Kors perggghh ini mmg best la ni ..tapi tak masuk pun MK tu sbb takder feel pun nak masuk...ada TOMEI, Padini pun ada ko premium sangat ke Padini? :P, Burberry, Vincci pun ada? apa ke he?GAP baju semua dia lambak macam kat pasar malam....terus rasa tak teringin nak beli...Oroton? ntah aku tak kenal, Coach semestinya kan....masuklah aku ni....tgk punya tgk apa ko gila ? Bag yg ntah berapa season punya harga 2K lepas tu bagi discount 30% dapatlah 1500 ....jalan lagi wahhh nampak bag aku sejibik okeh...Bag utk Baby ....ada ke dia jual 2000 gak..discount 30% cheh aku beli 500 jer tau..US punya outlet lagi...budak tu siap kirakan lepas discount lagi...sory lah dik ahkak tak nak beli.....ada jugak yg 50% punya discount tapi tak lawa..cam kain guni pun ada gak....lepas tu kan aku ni mulut kecoh tanya lah kat salesgirl tu...."kak kalau akak nak yg butiq punya kat depan tu kak diorang nak habis kan stok diorang tolak la sini.....yg lain lain ni semua outlet punya kak" tapi tak lawa pun....aku pun tanyalah....."dik ni yg ada kat sini dah berapa season punya" yg sini dah 2 atau 3 season lepas kak" haaaaaa??????????? mau tecabut bijik mata aku cam jim carrey tu....lepas tu korang letak harga maut kan? baik aku tunggu butik time sale cheh...tak jadi beli hu hu hu.......daddy diorng suruh jugak beli tapi tak sampai hati...sbb kalau us punya outlet aku dapat 3 beg harga RM1000++ HUWAAAAAaaaa...abis tu diorang ingt aku nak beli handbag jer? lain lain tak nak? *****larikkkkk***

Carlo Rino pun ada....apa ni? Charles & keith pun ada tapi ai suka he he he...masuk nak beli kasut...silalah pegi yer ni mmg aku recommend kasut dia lawa lawa....3 kasut aku berkenan....try try semua tak ada saiz 5 ....benciiiiiiiii tau...serious vogue kasut tu siap ada disc 50% lagi...tensi makkkkk ..... last last nenek pulak beli beg Charles & keith ...ish i hethiu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nenek...aku yg nak beli last last nenek lak beli hu hu....

Lepas tu pegi makan kat singgah selalu...mulanya nak pegi makan kat Friday's jer....tapi tgk jotic tu dah la gelap org macam tak ada jer kat friday tu terus kensel gi singgah selalu.... tu jer lah yg aku taukan....nama jer org johor tempat makan pun tak tau...johor murtad dah aku ni he hehehhehe....



Wednesday, March 07, 2012

Alya and Ammar Kenit Demam....

Hari ni dah masuk 2 hari mummy diorang ni masuk lambat.....mula mula isnin tu alya demam....so tak sekolah lah 2 hari .....petang semalam balik jer kerje tgk si kenit tu pun badan dah panas.....malam tadi mmg panas giler la....

Aku ni takut skit kalau baby baby ni demam...yelah sbb kecik lagi kan....alya tu boleh la lagi tak risau dah sbb dah besar skit...malam tadi panas punyalah malas aku ni kan.....yerlah mata tak boleh bukak......aku amik air terus jirus atas kepala dia....bukan jirus pakai baldi yer.....pakai tangan ....menjerit jerit la jugak dia" juk juk juk" yg penting panas ko tu sejuk dik....ada aku kisah?

Alya pulak dah 2 hari tak gi school...pagi tadi kul 6 bagi ammar tu makan ubat aku tgh mata dia dah terkelip kelip, tekelip kelip...aku bgn jer nak gi keje dia pun bgn "mummy school tak?" "nak gi school ke" nak kata dia...ok mandi lepas tu gi school...... sbb dah 2 hari tak gi school kan senang jer dia jalan sendiri masuk toilet...kalau tak hari hari mesti mau nangis campur perang dulu ngan aku baru nak mandi ..grrrrrr@##$%%%%#
tu pun bukan sihat sangat....tadi daddy dia amik terus hilang suara.....yeah rock babeh hahahahhaha...... abis tu dah nak sangat gi school....

Thursday, March 01, 2012

BOOST Juice

Semenjak dua menjak diet ni kan.....tak tau nak makan apa...so 2 hari lepas try la minum juice ni........konon nak diet kan so skip la lunch.....

Namanya BOOST ....mana lagi yg dekat ngan office la pavilion....so kalau tak makan tu minum juice ni mmg kenyang la sbb dia mixed fruit u can choose immunity juice, energize juice, detox juice macam macam lagilah ...so hari lets try energize juice....dia ada jugak smoothies and juice plus yogurt....

Frankly with the price of RM11.50 mmg berbaloi la...alah kalau makan kat pavilion pun macam tu jugak harga sepinggan....baik i minum juice daripada minum air yg manis and not healthy at all kan? ....sihat dan bertenaga....takderlah nak menambahkan lemak lagi......mmg thumbs up la.....

Kes Malam tadi>>>>

Semalam lepas balik rumah and hantar alya mengaji aku pun buat ler keje keje rumah....tak lama alya balik mengaji....lepas dia main main sekejap aku pun pegi ler dapur basuh apa yg patut....sekali tgk kat luar ada kain belum lipat kat dalam bilik alya pun ada lagi sebukit.....kepala naik pening dah ni depan belakang ada baju...macam kedai dobi pulak...

Aku pun lipat ler baju kat depan....datang la alya ni..."mummy ayya nak buat homework" "ha buatlah suruh daddy ajar mummy nak lipat baju ni pening tau tak depan belakang ada baju" dia pun jalan lah terkedek kedek bawak buku dia ngan pensil dia nak buat homework....daddy dia taulah lepas balik mandi lepas tu nak baring tgk HBO dia ..layan anak anak main nak ler @@$$$%%#%#%#%%# grrrrrrr......

Lepas tu dah habis lipat baju kat luar aku lipat ler pulak baju dalam bilik.....
Tgh lipat tu.....mak aiii dia datang lagi...."mummy ajar la ayya" "ler suruh le daddy , daddy tak buat apa tu mummy nak lipat kain" dia pun pegi luar ....ait dia patah balik lagi...."daddy tido mummy" belum sempat lagi aku cakap apa dia dah"mummy tolonglah" alahai kesiannya anak aku terus rasa bersalah anak cakap macam tu....

Last last aku lipat kain atas katil dia duduk bawah buat homework...tapi merasa la jugak kena torture , kena cubit mulut he he he ....mana taknya suruh buat 5 titik dia buat 8, suruh kira dia start daripada 2.....dahla mengira dalam bm pun tak lancar....skang ni lantakla suh dia kira guna english jer..yg penting ko boleh buat and tak bagi mak ko ni naik hangin ...mak ko ni kalau naik hangin menangis nangis dia buat keje...tapi nasib baik dalam nangis nangis pun dia buat jugak.... hu hu hu ....daddy dia buat apa? >>>>>>>>>>>>>

Aku suh ler alya ngintai mmg betul dia TIDO! manalah aku ni tak geram..sambil lipat kain kena jugak ajar anak dia sedap sedap jer TIDO!!!!!!!!