Monday, July 29, 2013

Asam Pedas Ikan Parang







Hari Ahad lepas berbuka kat rumah jer...setelah penat malamnya pegi jalan TAR @_@.....giler orang ramai walaupun pukul 2 pagi....sebelah siangnya pegi SOGO sajer nak cari baju tidur budak budak ni jugak..masyaallah pun ramai jugak...siap ada baby lagi tido dalam bin pakaian ..nasib aku tak terkaut orang hehehhe..... malam nyer pulak daddy diorang request nak jalan jalan jer jalan TAR tu tak nak beli apa pun....kalau nak beli pun orang ramai sangat last last bibik jer beli seluar...kitorang nk tau beli apa? Borong carpet u ollsss...masa nak masuk tu dah lalu tgk carpet murah ...depan JAKEL jalan tar tu..tapi masuk dulu...last last bila keluar tangan kosong terus singgah situ....walaupun dah tutup kitorang bukak khemah dia tu selamba jer masuk...tapi diorang masih ada kemas kemas dalam tu....pilih punya pilih 4 carpet kitorang beli...MIL 2 kitorang 2......balik rumah dah 3 pagi....

So besoknya tu hari ahad...daddy diorang kuar kata nak pegi...i tak pegi pasar u keje pasar ni hubby i yang buat awwwww....lap u.... tapi dalam setengah jam tu dia balik..eh apsal sekejap sangat pegi pasar ni...rupa rupanya dia kata pasal dah tutup....mmg lah cik abg oii orang pegi pasar pukul 8 awak pegi pukul 1....tapi nasib baik dia bawak balik udang laut 2 jenis, ikan parang sekor, jenahak sekor, ketam 2 kilo dengan bendi selambak ...lepas tu dia request "mummy buat asam pedas" huh tau dah kalau ikan parang apa lagi...lama jugak tak masak ikan parang ni ...... so jadilah menu ikan parang asam pedas...letak bendi, tomato ngan terung bulat...pergghhh memang terangkat....nasib baiklah aku ni orang johor so asam pedah ni mmg expert lah ..daddy diorang makan 4 kali tambah....wowwww ..penangan asam pedas punya pasal....semalam masak simple jer asam pedas ikan parang, udang goreng bawang putih, ikan jenahak gorang dengan ikan tenggiri jeruk....




No comments: