Tuesday, July 31, 2007

Balik Kampung

Yeyyyy last friday my husband and I went back to JB. Bestnya. Makan Yong Tau Foo, mak masak asam pedas slurrrppppp......... Dear hubby pun asyik tido ngan makan je kat sana. Rileks la tu. Mmg balik kampung ni release tension betul semuanya lupa. Balik tu mak bekalkan akar fatimah katanya biar senang nanti nak deliver heheheheh. Seperti biasalah on the way balik to KL my F1 driver mesti kena speed trap punya. Dia ni jenis tak leh bawak slow punya. So every time nak renew road tax dia mesti akan check summon yg dia dah sure ada punya. Sometimes sampai thousand la jugak. Hmmmmmmm (baik bagi aku duit tu beli baju) Syoknya....... Puasa nanti tak taulah balik ke tak tgk larat ke tak. Tapi balik 2 hari ni rasa cam semuanya tak sempat. Macam baru tido sehari dah nak balik. Tak puas la dengar cerita cerita mak masa pregnant. Yerla nak tau gak history tapi nasib baik mak cakap when she's about to gave birth to me its easy. So i hope during my time it would be easy too. Heheheheh. My baby is soooo actively kicking right now. Pagi , tgh hari, ptg, malam tak kira masa dia menendang even though my tummy belum besar lagi. Rasa macam ada 2 pulak dalam tu. But I know its one only.

Monday, July 16, 2007

Mimi buat birtday anak dia dgn akikah. Tak tau nak beli apa utk anak dia. Tapi kalau ikut habit aku normally drpd anak buah sampailah ke anak orang ni pun aku nak beli baju GUESS aja. Malas nak cari cari baju baby ni. Tak retilah eheheh. Tak taulah pulak nanti bila anak aku ni lahir baru pandai kot nak membeli belah baju baby.

Friday, July 13, 2007

13 July 2007

Today is Jumaat. Rasanya sekarang ni time flies so fast. One week macam tak cukup 7 hari je suddenly dah masuk new week. Diam tak diam almost 3 months plus dah i'm pregnant. Setiap kali telefon mak mesti dia tanya ok tak. Sejak kawin ni rasa macam time is too limited. Kawan kawan pun lama tak jumpa. Tapi ramai jugak kawan kawan yg pregnant so bolehla share the experience.
Asal ada something yg tak puas hati mesti aku tanya mimi & shila member kat ranhill. Ataupun eja . Ex-housemate ida pula baru je call itu hari. Nasihat kat aku panjang giler dont watch this, dont do this, jgn jalan malam macam macam. Tapi aku suka dengar cerita dan nasihat org. Maklumlah org muda bukan ada experience. Mak pulak tak bagi makan macam macam. I'm ok as long as my baby will be sihat and comel heheheh.
End of this month nak balik jb. Tak sabar nak balik rasanya dah dekat 2 bulan tak balik. My sister also will balik to JB and this for sure will be the last trip for her family to balik kampung because next month she and amir will be flying to US to further study. Anwar, arman and my brother in law will go after the hari raya . Hmmmm so sad. I will not see them for about 21/2 years unless I go there(hmmm my husband did mention about going there, provided if we have the enough budget).
This year hari raya my sister takde, and then for me mestilah ikut amir balik kedah. Kesian my mum mesti tak cukup korum rumah dia. Tapi nak buat camner i have to follow my husband. Takper mak raya depan i will be back with a new cucu. hehehehhehe.
Alamak byk dah celoteh aku ni baik buat kerja dulu..............

Tuesday, July 03, 2007

Balik Kampung

I went to Kedah last weekend. My mother in law hometown. Syokk sungguh even tough it is only for 2 days. Tapi jauh mmg tak ingat la. 4 1/2 hour non stop 180kmj fuhhhh. First time jejak kan kaki ke Alor Star and i was so jakun to see the paddy field. Padi pulak tengah naik. I met mak ngah and Kak Fishah and their newborn baby. He was so cute! First time also i eat ikan puyu and sepat . Goreng masak cili api sedapnyaaaaaa. Cuma sempat gi Pekan Rabu beli ikan pekasam ngan makan mihun sup . Ahad malam dah kena balik and sampai umah kul 3 pagi . Penatnya. Nasib baik I have to conduct orientation for new staff kalau tak mesti dah cuti.