Monday, April 25, 2011

Testing ..Testing

Mari adik adik...abang abang ..eh abang abang tak termasuk....kakak kakak....
Ahkak ko ni nak buat satu product review lagi hua ha ha.... aku ni sebenornya bosan skit..so sebelum buat kerja kerja kuli ni kasi release tension skit....

Akak ni sebenarnya dah lama mencari make up set ...tapi tak jumpa yg sesuai... so minggu lepas jalan jalan kat pavilion nampak ler satu product ni ...tak der ler satu set sangat tapi dia lebih kurang utk area mata jer...mak mmg nak cari eyeliner, eyeshadow ngan mascara jer pun.... yg lain mak dah ada product yg sesuai....
So bila nampak jer set ni terus ler try test...nampak cantik ler pulak bila diorang pakaikan tu ...so menjadi pembeli yg terpedaya mak pun beli ler.....kuang kuang kuang....

Harga tersangat ler murah... berbaloi baloi.....dia punya eyeshadow ok ler cream base sesuai utk buat smoky effect....yg ni mak suka dia punya eyeliner fuhhhh... tersangat la lembut n smooth jer bila pakai tu ...takder ler keras sampai ko kena tenyeh tenyeh kat mata tu ha..sekali lalu jer dia dah melekat.... mascara dia pun great juga...warna cantik and melekat nicely.....takder pun comot comot kira puas hati la...cuma eyeshadow tu kurang berpuas hati sbb warna yg dalam set tu very limited.....so nak tak nak ko kena amik jer la....dah la murah nak ckp byk pulakkk...... so lega lepas ni takder ler buat masa aku hunting for that thing........



Ni eyeshadow dia oklah... tahan lama



Mascara dia pulak best...sekali coat jer dah nampak cantik dah...biasa yg lain tu kena 2-3 coat baru nampak tebal skit kan ni sekali coat jer dah cukup



Yg ni eyeliner dia..paling best ...smooth jer..

Dia bagi sekali ngan beg kecik cinonet..boleh ler isi brang barang make up anda.... and hasilnya taraaaaaa....


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Thursday, April 14, 2011

Anniversary Wan & Atok

Last Monday tu anniversary wan & atok yg ke 36 fuiiyoooo... Takder apa pun special cuma wan masak laksa and we buy something ..and tiup kek la..... Biasala bila time tiup kek ni budak budak ler yg suka...termasuk ler si kenit ammar tu sibuk jer dia ...

Wednesday, April 06, 2011

Product Review By Izzah??????

Hu Hu hu tension sungguh la .. so nak buat product review sekejap...

Cik Izzah baru jer beli kasut baru...itupun sebab satu kasut dah cedera parah sebelah kiri satu lagi sebelah kanan..takkan nak gi keje pakai selipar kot..tak pun pakai but ......nanti org kata "biar betikkkkkkkkkkkkk, budak ni pakai but gi keje" hhehehhe........


Aku ni pun pegilah mencari kasut yg sesuai dgn akak ni...memandangkan kasut yg aku dah pakai selama 4 thn ni dah cedera parah..aku pun cariler kasut brand tu jugak...giler beb izzah pakai kasut 4 tahun@%%%%%%% biar betikkkkkkk......
Tapi betul ni tak bohong........kasut tu haku dah pakai 4 thn..........punyalah tahan kan...tapi tukar tukar ler idok ler teman pakai hari hari hak tu..................... tu pun nasib baik kasut tu meningggal masa ngam ngam dah sampai umah, buatnya dalam lrt????..... depan crown plaza tu?????...... ha tak huru hara mak nyah???.............

Cari kat klcc 3 kedai tu kitorang 4 beranak terjah....sampai nak hilang la budak kenit tu....mak dia punya hal cari kasut....last last kat pavilion jugak ada....bila dah beli tetiba aku rasa terketat pulak..aduhhhhhhh......pening nih........masa try ok jer.....so camner ni nak jual ke???..... hu huhu........



Niler kasut yg telah hampir hampir membuatkan anak aku tu hilang...




Apapun mak tetap nak kasut gucci ni, tapi tak dapek lagi hu huhu...oklah tu guess dgn gucci , G jugak kan kakakkakakk.....dah gi buat keje...

Api!!!! Api!!!! Api!!!!!!

Aduhhh pening Mak korang ni ha.....
Ni seperti biasalah citer weekend lepas...weekend je pun byk kejadian & tragedi kan...
Cerita dia camni...aku ni boleh jadi penglipur lara ni ..asik bercerita ajer
Mak bedah tu ha AKA alya tu ....kisahnya baru balik dari rumah wan dia...baru jer kuar rumah ....nak belok kat selekoh.......sebelum tu dia dah bye bye wan atok dia dgn happynya...... lepas tu bila time nak belok jer tetiba ...hidung aku bau hangit...ishh sapa plak ler bakar sampah ni....tapi kenapa bau dia kat dalam keter.....sekali jer dia pun menerpa dgn nangis nangis nya....sah ler bau hangit tu kat dia........... Aku terus pun pandang belakang, tgk dia dah campak lighter, fringe dia dah terbakar, tgk pulak kat mata bulu mata ngan kening pun dah separuh terbakar.

Hidung dia pulak??...... belubang ler habis skin yg kat situ....aduhhhh anak aku....buat pening mak ko ni ajer...check muka dia semua ngan mata dia nasib baik mata tak kena.....nak marah haku kesian...nak ketawa pun tak boleh ....aduhh alya ni.... dia mmg jenis budka yg tak boleh duduk diam....sbb tuler kitorang tak percaya org lain jaga dia kecuali wan dia...wan dia mmg paham perangai dia tu....

Haku rela anak ku ituh berkurung dalam rumah janji selamat..hu huhu ... korang ni semua taraf nak buat mummy korang ni sakit jantung ada!!!!!...........

Monday, April 04, 2011

Anniversary sangat ke?

Mak nak citer skit ni ....... jummaat lepas anniversary kitorang.... dah la nak pegi holiday tak dpt sbb ada kelas n tak leh cuti ... ok lagilah tu..daddy diorang pulak janji "mie esok balik keje kita gi dinner kat victoria, bawak anak anak sekali" mak apalagi nyah.....suka ler ....lg pun dah lama tak pegi victoria...asyik asyik roadhouse grill.." mak pun apalagi hari jumaat tu pegi ler pavilion....beli dress gitu awwwwwwww....pantas tak aku? hu huhu....

Lepas tu balik keje hari jumaat tu aku tanya ler" Die jadi ke nak gi ni? " dia jawab apa tgk dululah....aku mula rasa nak hangin jer...rilek joyah rilek...chehhh dia tgk ibu dia masak sedap ...nasi lagi , mee hoon sup bagai terus lupa...aku rilek lagi ...lepas tu balik umah....dekat kul 10 baru ajak keluar...abis tu anak ni camner? ni time diorang tido ni.... takkkan pulak aku nak angkut tilam bantal tido dalam restoran...gilo apa? tup tup aku cakap jer camtu..terus 5 minit lepas tu diorang pun tido...chisss korang ni sajer tau bagi hangin mummy diorang...last last tak jadi ler keluar....last last dress tu aku gi pakai kerja hu hu hu sakit hari punya pasal...

Last last esok tu dia tau aku hangin kan ...biasalah aku ni kan kaki bebel ...separuh malam aku bebel sbb tak jadi keluar makan....ader ke dia bagi aku duit "nah mummy beli kasut hadiah anniversary" haaaaaa?????@@@#### aduhhh tak feeling betullah daddy korang ni...aku apalagi amik jerla....beli tak beli belakang kira hahahhahahhaha......

Weekend tu pulak cari ler kasut pegi klcc tapi tak ada saiz ler pulak.. dah ler budak 2 orang tu buas cam hapa....habis kasut kat situ mak bedah tu try...ammar pulak skit lagi nak hilang.... ya ampun..... dah gelabah dah cari dia...dah la dia tu kecik cinonet mana ler nampak...... nasib baik tgh cari tu dengar suara dia menjerit sorang sorang ..terus aku kaut..... fuhhhh selamat...>@@@@.....kalau tak tragedi lerrrrr......

Mak ada cerita tergempar ni pasal mak bedah tu ...esok la yer sambung.....adiossssssssss