Friday, February 08, 2013

Jalan Pintas ke Cameron Highland

OK mak nak bagi info skit utk sesiapa yg suka gi cameron highland tu kan....ni pun kitorang baru first time try ni ...diorang kata kalau nak pegi CH lalu bentong dekat....so kitorang ni pun trylah...kalau tak selalunya lalu plus ikut rawang-tapah tu...

Kali ni lalulah Bentong pulak sbb katanya dekat dan senang....kalau org dari kl takyah la tempoh jem kat tapah tu kan...nak nak pulak kalau time public holiday....so kalau org dari KL boleh ikut karak lepas tu exit Bentong..sampai bentong ikut laluan K. lipis ngan raub kot.....lepas tu lalu felda apa ntah....last sekali lalu POS Betau ...amik ko laluan org asli...lepas tu magic terus tembus kat Ringlet..mmg cepat and jalan tak jem...ada jalan baru.....tapi make sure minyak isi penuh punuh  tau.....jgn jadi cam kitorang daddy dia ingatkan ada stesen minyak kat POS Betau tu...amek kau ingat orang asli nak bukak stesen minyak ke @_@...sampai kat Ringlet tu terus isi minyak............nasib baik sempat kalau tak harus bermalam di situ @_@..................

So kaedahnya org KL boleh ikut situ kalau nak gi cameron ....mmg tak pening kepala and dekat.....sampai tapah tak payah nak naik bukit tu yg buat ko pening...lalu sini dah separuh dah.....sungguh lega......

No comments: