Wednesday, March 30, 2011

Tetiba Rasa Meroyan pulak...

Boleh tetiba jer mak terasa cam meroyan lak dengan kerja hari ni..... camner tu ... hu hu hu...org dok kejar itu ini..terus aku naik angin ha ha ha... selalunya mak ni cool jer nyah ...orang datang serang kat tempat aku pun aku boleh rilek lagi...

Ni tetiba jer terus rasa nak naik darah..apakah....itu..................tandanya?
aduhhh bikin pening ini..............ya ampun..................

Tuesday, March 29, 2011

PNB Darby Park lagi?

Weekend lepas ke Darby Park lagi huhuhu...... aku rasa dardy park tu dah macam rumah kitorang yg ke-2 dah...... Actually takde plan pun nak pegi tapi hari sabtu tu daddy diorang call dari luar kata "Jom kita pegi Darby Park" .... mummy diorang ni tengah kelam kabut masak...... macam bibik dah rupa mak korang ni..... budak 2 orang tu main tunggang langgang... rumah dah macam tongkang pecah... ya ampunn...........

Kalau ler aku tau nak gi darby park tak yah aku masak ... makan kat luar ajer ... chehhh tapi aku suka ler tido sana lepas kemas kemas rumah kasi clear... terus gi sana.. dalam hati lega tak der ler umah aku serak... ahahahhaha

Kalau kat darby park biasaler activity diorang ni.... makan , dan makan dan makan , swimming dan swimming dan swimming... lepak tgk tv..mummy ko ni berangan nak gi sauna pun tak jadi.... ammar bgn bgn jer pagi ahad tu dah bergayut jer kat mak dia..rupa rupanya dia nak demam................aduhhh baru ler mak ko ni nak jalan jalan kat ampang park.. cari baju ke apa ker.... fail ler jugak..

Plan nak bawak alya naik train pun cancel lah coz adik tu demam.....eh tetiba aku rasa macam nak gi facial jugak ... dah lama tak cuci muka ni ha... bestnya kalau dapat pegi dermalogica... ni muka pun dah kering .. kayu ke kulit ni ? hahhahaha
bye nanti mak tulis lagi yer.....



gambar adik lagi?? hu huhu .. sorry lah kakak adik masih lagi yg paling comel setakat ni hu hu

Friday, March 25, 2011

Anak sapa main malam malam ni??!!!!

Dek non ..dek non....
mak tak ada citer sebetulnya tapi saja jer nak buat cerita............ awwwwww.. hahhahah

Malam tadi tetiba angin malas datang... malas nak masak lepas kemas rumah ... sapu lantai bagai terus ler duduk kat living tu... Tetiba jer terpandang korang tau apa daddy dia buat?>>>>>>>>>>>>>TIDO .............. cheh
takper takper bagi excuse................... sebab dia ada auction semalam...
So sementara dia tido tu aku pun duk tgk tv ngan alya.... budak alya ni mmg kalau tak ada daddy dia mmg dia bosan sbb daddy rajin layan dia....

Last last aku rasa kesian amik ler mendealah apa ntah .... sungguh la mummy ko ni tak up to date kan alya????##### ahhahahahha....alah benda macam mini scooter tu eh tu ker nama dia? ... last last aku yg main ngan dia

Bawak dia kehulu hilir naik sorang sorang alya tukang kejar ..... ha hahhahaha..... nasib baik daddy ko tido ada ler mummy ko ni naik .......... kalau tak mesti dia kata .................................................................................................................... apa dah buang tebiat tua bangka naik basikal budak kecik?????.... hehhehe bukan apa aku mak mithali saja jer nak layan anak............kuang kuang kuang..... ke ntah ntah mmg mummy ko ni teringin sbb kecik kecik tak ada mainan camtu????? eh tapi syok jugak naik benda tu ka ka ka ka............. oklah ta ta ti ti tu tu........


Monday, March 21, 2011

A Visit To Naluri Yg Tak berapa nak Best !!!!***&&&$$$$$$%%

Tajuk gempak je ..... ha hah ha

Ceritanya camni hari sabtu lepas bawak si kenit tu pegi injection 12 bulan dia.. dengan happy kitorang ni pegi naluri.... yerler last injection 6 bulan kan..
Sampai sampai jer kat naluri tgk macam tak ada orang sangat kat lobby tu....Aku pun suh ler amir tengok ..."Daddy cuba tgk dulu ntah ntah klinik kanak kanak tak ada, bukan ler caya Dr. Khairul tu...." Bila check ada rupanya...... kitorang pun masuk ler tapi heran hari tu tak ramai orang..... Selalu macam ulat hari sabtu...

Tunggu sekejap lepas tu macam biasalah nurse tu panggil masuk utk ukur kepala..berat ngan tinggi......Tapi tinggi dia tak ukur... aku tanyalah dia kata alat tu tak ada ..eh biasa ada .. aper kehenya pulak ni.....

Kitorang pun duduk ler tunggu ... budak budak ni biasalah buat klinik paed tu macam rumah diorang.... tak larat mummy diorang ni nak kejar... lantak ler...tapi yg herannya kan...selalu Dr. Kharul tu mulut dia bising...Dr. K tu ala ala lembut skit tapi tak ler nyah ...aku rasa sesuai ler tu dia jadi pakar kanak kanak.... Hoh bila turn kitorang masuk jer tgk............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Omakkkkkkk Dr lain la pulak...dr india yg agak besaar badannya and perempuan...aku dah rasa cam tak best jer......mana gi dr.khairul ni. Dia tanya skit skit pastu borak skit skit and then nak inject vaccination ler.... biasa dr.khairul tu dia main main dulu ngna budak budak ni , tanya mummy diorang budak budak ni camner , apa progress .. ni doctor ni cakap pun macam tak tau... bila time injection pulak ni yg geram ni.......$$$$$$$$!!!!!@@@@@@@@******* ada ke dia suruh ammar duduk lepas tu terus inject...kalau doctor khairul dia baringkan budak tu main main skit lepas budak tu leka dia baru inject .....hampeh nyer koling.......marah ler aku ni..........nasib baik ammar tu kuat dia tak nangis pun cuma menjerit jer.... lepas tu kitorang pun tunggu ler nak bayar.......tapi experience tu mmg tak best ler....


Masa kat kaunter nak bayar tu aku pun tanyaler kat nurse tu mana dr khairul .......budak tu cakap dah pegi ke pantai ampang.....apalagi mata aku pun bersinar sinar lerrrr.... sah lepas ni aku gi pantai tu dah la dekat ngan umah... aku pegi naluri pun sbb diorang berdua ni lahir kat sana.... pastu rekod pun kat sana......

Dannnnnnnn..... dgn tak sabar hatinya aku pun call pantai pagi ni ...sebelum tu haruslah aku check website dulu..... hu hu hu mmg ada nama dia ... apalagi dengan secepat kilat cik kiah call buat inquiry and legaaaaaaaaaa.... mmg ramai patient dia dari naluri call..... dan dgn itu cik kiah dan rombongannya bersama si kenit akan ke pantai pulak utk vaccination.......tunggu...................................................................



Friday, March 11, 2011

Sah aku demam... danggggg.....
Daddy dia pulak dok ajak balik alor star jugak ... dia kata bukan buat apa pun....
Ha bukan buat apa?@@@$$$###. abis tu duduk dalam keter 6 jam tak penat? dukung ammar yg baru 1 tahun tu tapi tak nak duduk langsung dalam kereta tak penat?

Sampai alor star kang buat itu ini tak penat? lainlah aku leh baring tapi org suap makan, tido tak yah jaga anak... boleh?.....

Heran jugak lah semenjak 2 thn kebelakangan ni selalu jer demam... dulu haku ni nak demam setahun sekali pun susah.... ni dua bulan sekali mesti demam... adakah aku sudah tua? Hmmm..... takderler tua sangat pun baru 17 thn hua hua hau....

Mungkin aku kurang vitamin kot... dulu masa muda muda cikgu hashim paksa suh makan macam macam vitamin sampai aku buang kat longkang*rahsia* tau... skang ni terpaksalah beli sendiri ke?....... nampak gayanya kena gi pharmacy beli segala macam tok nenek vitamin utk kuat kan immune system haku ni.....

Ha ni citer semalam petang balik dari rumah wan.... sapa lagi kalau bukan si mak bedah tu... dia nak gi carrefour *yerler K4 tu kan depan umah jer* so itu tempat dia sopping ler sementara dia belum kenal klcc , mid valley bagai tu.....

Alya: Jom la kita pegi K4.......

Mummy: alah esok la ek hari ni mummy tak ada duit lagi pun mummy demam*buat muka sedih ni**


Alya: Mummy tinggal rumahlah , makanlah ubat sendiri elehhhhh.... *dgn muncung sedepa dia tu****

Mummy: Ha suh daddy bawak mummy tak nak ikut

Alya: Daddy boleh bawak kan ? daddy kan ? elehhh mummy tu sibuk jer*sambil pandang daddy dia

Terus kitorang ketawa... nasib baik ler ko ni kecik lagi ... kalau dah besar ckap macam tu siap kau........last last takdo maknanyer kitorang nak pegi...seven eleven pun tak singgah hahahhahahahah........

Thursday, March 10, 2011

Demam ke?

Tetiba jer aku rasa nak demam.... aduhhh demam hari lain tak leh ke tahun depan ke bulan depan ke?

Daddy dia ajak balik alor star tapi aku mmg dah kata tak nak ikut last last amik ko demam... suh daddy dia bawak alya jer balik AS tapi aku mana boleh berjauhan dgn anak anak.... mau jadi cam kucing hilang anak....

Tapi kalau demam camner nak ikut? Mestiler tak larat...so kaedahnya kejap lagi makan ubat and tido..... Bye...

Tuesday, March 08, 2011

Aeroplane?

Yahooo we will fly to KK.... he he he selak tak aku ni ? lama dah tak guna perkataan tu sejak zaman itm lagi hu hu hu..

Takder ler aku ni selak sangat pun.... kebetulan hari tu air asia ada buat promo dia tu.. so aku pun gatal gatal la try tgk mana yg best ... KK tak pernah pegi lagipun bukan leh naik keter pun ....jadinya book la tiket....gilos murah beb..... aku naik teksi KL gi ampang pun dekat 30 hengget ni sorang less than 20 hengget... ha murah tak?

Disebabkan aku sedikit jakun kan tak pernah lagi book utk diri sendiri air asia tu and lagipun alya dah lama nak naik aeroplane, aeroplane, aeroplane so belilah tiket tu nak tgk kerenah dia dalam flight camner... kalau ok lepas ni leh jalan jauh skit kalau ko buat perangain cam kat rumah.... ko naik aeroplane mainan jer la lepas ni hahahhaha... kejam tak mummy ko nih? ......

Selalunya aku ni asyik book tiket utk nenek ngan atuk jer diri sendiri tak pernah so berbaloi la ni dah la murah tapi hotel lak tak dapat. Daddy dia la lambat sangat nak pikir last last package yg sekali hotel tu dah mahal... apapun tiket dah ada kalau tak ada hotel kang aku pasang jer ler khemas tepi waterfront tu muahahhahahah...........

Monday, March 07, 2011

Ammar 1st Birthday

Dah dekat sebulan dah aku tak update nih... mak sibuk nyah keje opis berlambak lepas serabut ngan macam macam hal.....

Oh yer ammar boncit tu dah setahun yer... gigi pun dah nak tumbuh byk asyik melelleh jer air liur dia.. and then kitorng perasan dia ni mmg advance skit dari kakak dia tu.. cakap dah berbunyi , gigi cepat tumbuh, dah boleh salam orang ha cuba bygkan budak setahun dah pandai salam n cium..bab tepon korang jgn cakap ler tepon betul ke mainan ke semua dia sapu.. dapat jer terus letak kat telinge lepas tu sebut "Oooo" kononnya hello la tu ha ha ha kelakar budak kecik ni..

2 minggu lepas sambut birthday dia kat ilham resort... tempat biasa kitorang ler mana lagi.... tema sports night... semua org kena pakai sport ngan wan , atuk ,nenek pakcik makcik dia semua kena pakai sport. Siap ada pertandingan best dressed lagi ooooo...... semua mandi laut ngan pool tak agak agak... lagipun kitorang dapat special treatment sbb kabel pnb hehe hehhe... so bolehla check in awal check out lambat , bbq pulak dapat extra.. tu yg diorang suka tuh :P

Disebabkan mandi dan berjemur takn ingat dunia kan..... resultnya adalah.................... tadaaaaa...........................................
Hari isnin tu semua anak anak demam... tukang jaga dia sapa lagi wan ler bebel ha hahhah... tu la mandi tak ingat ingat lepas tu tak nak minum air kelapa (ni pinjam ayat atuk diorang) semua demam oooo kecuali ammar buncit ku hehehehhh ....... dia dah kuat skit immune system dia sbb kitorang bagi susu wyeth promise gold and vitamin appeton.... kalau tak dulu skit skit demam, skit skit batuk selsema..... ni kira oklah ni semua org dalam rumah tu demam dia tak demam....



Gambar beramai ramai peserta perserta yg mengambil bahagian ...



Potong kek wan dia n ammar... birthday selang sehari jer so senang leh sambut sekali...



Kek bentuk ball... kenalah ikut tema



Ni dia bday boy... dah la dia cedera malam tu jatuh basikal yg pak long dia hadiahkan.. terus bengkak mata dia..