Tuesday, December 14, 2010

Wedding Lagi

Minggu ni wedding cousin daddy diorang kat Puchong
Sabtu Nikah and ahad tu majlis pulak....
Sampai tak pegi kelas ler mak ko ni ......
Tension jugak haku sbb tak ada sapa nak jaga ammar aka budak boncit tu .....
SO dah tak pegi kelas pegilah kenduri......
SO not me lah dulu masa zaman itm cukup takut kalau tak gi class ni boleh selamba jer skip kelas.... ish ish ... ish

Wedding tu buat kat dewan kat puchong ......
Ada ke dewan tu depan dia ada playground .... heh mmg pucuk di cita ulam mendatang la kan utk si alya tu....... keluar jer keter terus main kat playground tu.... dah la panas terik.... ha ha ha daddy dia la hangin....
siap bebel lagi lepas tu .......
"aku dahla pakai baju batik ala ala dato' tetiba kena jaga anak tengah padang.. nak sembang ngan sedara pun tak dapat" wa ka ka ka kena gelak jerlah ngan aku
Wellll.......... nak buat camner daddy.... dah dapat anak kuat main... bukan leh duduk diam dia tu....

And then on the way balik tu singgah kubur adik twin alya.....Bising sungguh
mulut mak bedah ni kat kubur tu..... dia jalan jalan tgk kubur.... siap naik atas kubur orang lagi.... and we noticed dulu tepi tepi kubur adik twin tu kosong jer...... itu ari datang tgk dah penuh ngan kubur and mostly kubur budak budak sbb kecik kecik jer kuburnya.....

Alya sibuk tanya "mummy ni apa?" aku pun jawablah .....
"ni kubur adik twin, tak ingat ke bee kan ada adik twin"
"ohhhhhh" dia terdiam
"mana adik twin mummy?" ish byk tanya lak dia ni
"adik twin mummy dah simpan dalam tanah, dia dah meninggal"
"ohhhhhh" ada lagi tu dia nak ckp
"mummy nak ikut adik twin?"
"ish mana boleh, ayya duk ngan mummy ngan daddy la adik twin biar dia duduk 2 orang jer dalam tu"
"ala napa tak boleh"? last last aku malas nak layan dia....
time nak balik tu dia siap bye bye lagi.... dia cakap apa tau...
"bye adik twin , ayya nak balik bye"

alya mungkin dah faham skit kot, ammar terkebil kebil jer....
nanti ko besar ko paham ler ammar... lepas baca doa cabut rumput skit skit kitorang pun baliklah.....



masa ni duk bawah pokok sbb panas, berangin la skit..... gambar jau biar tak nampak gemuk he he



daddy ngan ammar pulak.... masam jer muka ammar sbb panas kot....



ni seperti biasalah mak bedah ngan teman aka supupu main seperjuangan..



al-fatihah mummy & daddy loves you our angels....

Friday, December 10, 2010

Two Returns????

Such a hectic weekend ok....



Suppose ada kelas but since my mum and the gang is returning from their trip. Wah nenek dah jejakkan kaki ke australia bersama separuh daripada cucu cucu nya ........ separuh ok...... yg separuh lagi tinggal termasuk lah ayya and ammar hu hu hu.........






Dahla kena skip kelas tapi takperlah tunggu nenek punya pasal....... tak beli apa pun nenek........



cuma beli souvenir skit skit and yg penting biarlah dia jalan jalan..........



Tapi nasib baik kan nenek bawak balik barang yg anak dia ni kirim...... kalau tak mau aku lari jadi batu belah batu bertangkup!!!!......






Nak tau apa dia ? Sila scrolll yer....................



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-

















































CHERRIES!!!!!! Wah jakun nya aku ni nampak jer kotak ceri tu rasa cam nak sorok dalam bilik. Dah la murah..... satu kotak 2kg cuma AUD14 jer......
Terus aku sambar masuk freezer sapa nak makan skit skit jer huwa ha ha....
Ceri ni mmg favorite aku sebenarnya ..... masa dulu my sister study kat aus benda yg aku kirim kalau dia balik mesti ceri ceri ceri....

Ok cerita nenek dah tamat....
Skang ni lagi satu cerita .....
tiba tiba pulak hari isnin tu di kejutkan ngan satu call......
Atok Singapore meninggal.....innalillah.....
My mum pun dah kelam kabut dah camner nak balik singapore nih ... dah la jauh kat kl kalau dia kat jb terus jer pegi ...........
Cari la pulak flight utk nenek bebudak ni ...... dah survey semua last last no choice terpaksalah naik air asia......
kelam kabut lah kitorang hantar nenek.... dah la daddy ada lelong time tu ......lepas jer lelong terus pecut g lcct.... sampai jer beli tiket tunggu 15 minit...... terus nenek naik flight........ kitorang tak ikut la hu hu hu .....
baru jer nak lepak ngna nenek dah ada emergency case........sian jugak kat nenek belum habis penat dah kena pegi singapore lagi.

So now kitorang dah tak ada atuk dah.....
sebelah my dad memang dua dua dah tak ada........
and now sebelah my mum pulak dua dua pun tak adalah .....
I still remember my atok is a tall and fair man.....badan dia besar with arab blood
wahhhh arab blood konon tapi takde satu pun anak cucu nya ikut..... peh
Atuk was a soldier before........ and after that bila dah tua dia bawak teksi..
i remember jugak kalau cuti sekolah my mum will always send me to atuk house at sembawang and i will stayed there for almost 2 weeks. Jalan jalan kat sana......
my auntie bwk tgk wayang la..... pegi orchard la......
Now atuk dah tak ada tinggal la all my auntie and uncle.........
Hu hu hu will miss you atuk and hopefully rohnya akan aman disana. Al-Fatihah......

Thursday, December 02, 2010

Daddy's Birthday!!!!!!!

Yesterday was daddy's birthday. Kena lah jugak buat something kalau tak seminggu dia tak habis cakap...... AKu ingat nak la wish malam tu tepat kul 12 tapi hampeh baru kul 11 lebih dah tertido..... itu pun siap tido kat sofa lagi nak menunggu 12 tapi tetap lah mata ni tertutup ....... degil tul..... tensi mak...... Daddy dapat 2 kad tahun ni satu from his beloved wife la sapa lagi..... lagi satu from the kids.... mak diorang siap bawak balik stamp pad office semata mata nak dapat cop jari anak anak... creative tak aku ( he he he kembang tutttt....) Semua ada semalam kecuali acu diorang jer balik lambat kul 8.30 semua orang dah tiup lilin.... he he he...... padan muka dia!!!! ..... dia balik jer semua orang dah tengah makan.... yer la selalu kitorang mula lambat 8.30 ni sbb esok kerja so agenda start awal lah... lupa pulak nak ambik gambar hadiah .... anyway thanks to pak cik and mak long diorang sbb bagi hadiah.... Makanan seperti biasalah wan masak mee kari, beli satay, kek, nasi lemak and kuih muih....... Sampai tak lalu nak makan..... Anyway happy birthdaay to my beloved hubby may u have a good journey ahead and murah rezeki...aminnnnn. Ha ha ha kena la buat wish kat sini sikit kang dia baca blog ni tak wish kat dia muncung la pulak.... Tgk gambar jer la.... Kek ni mummy yg beli..... ha ha ha diorang sumer jeles tgk wording tu hu huhu.... Makanan walaupun tak de udang bergolek ke lobster ke tetaplah kenyang jugak.... rezeki.....
video

Ha ha ha bab birthday ni mmg ler budak budak yg suka.... diorang jer yg sibuk..... mak ko ni ha langsung tak glamer cam bibik pun ada..... dgn lengan sinsing dia .... nak wat camner balik jer kena uruskan anak anak mandila itu la inilah.... eh terlebih sudah . sekian.