Monday, April 22, 2013

Balik Kampung yeeeehhhaaaa...

Ha suka ko balik kampung...bukan akulah ..alya dengan ammar....si alya tu semenjak sebulan yg lepas dia dah sibuk nak balik rumah nenek dia....maklumlah dia ada nenek kan..excited la...

So 2 minggu lepas baliklah umah nenek dia tu.....paling dia suka jumpa geng geng sepupu girl dia yg dua kerat tu ......mmg tak berenti la main oiii mak bedah sorang ni....tapi sebab balik 2 hari jer dia pun tak puas main...time cuti sekolah suruh tinggal rumah nenek dia tak berani pulak...... kan senang mak ko ni....heheheh

Kalau balik johor tu mmg kitorang selalu pegi bukit indah, makan makan jer.....tapi kali ni si alya ngna ammar tu dah sibuk nak pegi legoland..ammar hari hari tgk brochure legoland.....tunjuk tu tunjuk ni ...apa ko ingat legoland tu depan umah nenek ke? tapi mmg dekat sangat sangat ngan umah nenek diorang 5 -10 min jer dah sampai....so pagi ahad tu pegilah nak terus ke legoland termasuk pulak hello kitty town.....tapi jalan jalan jer tak masuk theme park dia pun .....cuma shopping kat souvenir shop dia jer..ammar sibuk nak beg baru....

Lepas tu pegilah legoland...tapi tak masuk pun sbb diorang ni kecik lagi byk mainan tak lepas utk diorang.....tunggulah korang tinggi skit yer nak baru mummy bawak  *huh selamat duit aku*  lagipun abang aku kata byk lagi yg tak siap dalam tu..so kita tangguhlah dulu...

Lepas tu pegi makan kat ZZ corner lak....kalau balik jb mesti pegi sini makan mee bandung tulang dia.....sbb western tak berani nak makan kat johor sbb pernah terkena sekali tak sedap...so kalau nak western makan kat kl jerlah..balik umah nenek kita makan yg kat kl takder..diorang pun suka sbb tak pedas siap sedut sedut lagi tulang tu....eeeee mummy mmg tak makan apa ntah yg sedut pakai straw dalam tulang tu... @_@

Hari sebelumnya pulak cari kupang /mussels...wah mmg rezeki ada pakcik jual kat tepi lido...kat kl tak jumpa yer u olllsss ...cari la mana pasar pun mmg takdo......daddy dia borong nak tau berapa??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
27 kilo tau tak....satu peti bawak balik kl...jamu org kl.....3 kilo makan kat umah nenek diorang ......muka pun dah macam kupang dah ni heheheheh........ ok nanti i citer gi penang lak yer....takder masa lah keje byk..........
Kupang siap ! nilah namanya giler kupang ahahahha.....

Fav kitorang nih @_@

Ish budak ni ..... cam umah dia jer....


Cousins

Legoland yo! Panas mak tak tahan gitu....

hambik ko sekali daddy diorang jadi orang asli jual kupang hahahah.....

nampak tu diorang makan tahap gaban...siap sedut lagi isi dalam...hoi omak ko pun tak makan camtu yo!

Sekian utk kali ni nanti i update trip ke penang lak yer ;)

Thursday, April 04, 2013

Trip ke Terengganu & Wedding

Minggu lepas we all semua ke Pahang and terengganu...ada wedding lagipun kebetulan cuti sekolah kan so boleh la bawak bebudak ni jalan jalan sekali.....so pegi la 2 days early dari hari wedding tu .....kitorang tak plan pun nak check in main jalan jer....tapi sampai cherating tetiba rasa nak check in...walaupun kakak ku ituh ada di kerteh.....

Tapi yg tak best tu the night before we all bertolak keter pulak kena langgar..tak tau la mana manusia mabuk dah langgar keter we all..apalah yg diorang ingat ni kete kebal ke? ni masuk kali kedua kena langgar..pulak tu masa kena langgar daddy diorang tak ada tengah minum ...tiba time nak balik jer nampak keter dah berlekuk chicssss....



Cari punya cari semua penuh cuma tinggal yg suite bagai.....bukannya anak aku sepuluh oiii!!  Last last dapat Impiana cherating....dah pegi dah kat sini 2-3 tahun lepas tapi masa tu diorang tengah renovate...so kitorang pun check in la sini...room ok tapi dah la takde lift....kena naik tangga pulak ke tkt 3 ...hoiiii kitorang ni walaupun bermalam sehari tapi macam seminngu bawak baju...@_@ daddy dia hangin dah sbb room tak jumpa ...kena lak naik tangga....

Apapun anak anak happy sbb diorang asal ada beach kata ammar and pool ok jer diorang....tapi this should be the last la ...tak berapa nak best la....

Children Playground tapi diorang tak sempat pun main....
Restoran seafood yg murah dan sedap.....nyummmm ni kat cherating jugak....
Konon la kan nak rasa ikan patin yg famous sangat tu...but not my passion lah tak sedap pun...ni kat r & r temerloh
Ni masa breakfast kat impiana pagi tu..ada balloon man kat ammar ..diorang jer la duk tayang muka kat situ asyik mintak belon...
Swimming pool kegemaran anak anak!


Kereta yg kena hentam..huk huk huk....