Tuesday, September 27, 2011

Al-Fatihah

To Elly takziah atas pemergian ibu tersayang ke rahmatullah setelah beberapa bulan berjuang dengan cancer. Semoga rohnya dicucuri rahmat.

Monday, September 12, 2011

SeRTIng

First entry lepas raya he he he.... patutnya upload raya pertama ngan kedua kan??..tapi aku hentam jer lah ikut mana dulu yg sempat... ni cerita weekend lepas...

Seperti biasa lepas seminggu raya kitorang semua mesti balik rumah mak long, my fil punya kakak yg paling tua...mak long ni dah tua sangat sangat....dah 80 lebih dah umur dia tapi masih sihat lagi.....org kampung la katakan...makan pantang...bukan cam kita kat bandar ni semua nak balun....bab tu mmg aku respek sunggun kat diorang ni ....walaupun dah tua satu penyakit pun tak ada...kalau kita ni darah tinggi ngna kencing manis tu mmg penyakit wajib ler....hu hu hu simpang mintak mintak ler di jauhkan.....

Raya tahun ni tido pulak kat serting sbb kebetulan malam sebelum tu pegi seremban jadi alang alang dah sampai sana terus le ke serting....sampai pun dah malam....aku mata dah tak larat sampai sampai jer salam mak long ....bummmm terus tido ...tempat tido pulak dah sedia....hahah cam princess kan >???? uwekkkkk...... :P Padahal mak long tu dah sedia buat teh tarik dia....teh tarik mak long ni mmg kaw la ...aku masuk umah tu jer bau semerbak teh tarik dia..hati nak minum....tapi mata kata tido lagi best last last aku tido jer terus .......haremmmmm kan? Bak kata org nogori la "mato jangan di bawak berunding" hmmmm jawabnya matalah monang....last last besok pagi bangun kempunan air teh :(

Besok pagi bangun .... tgk budak budak ni dah main kat luar.....kejar ayam la bagai...aduiii pening aku ..... tu yg maleh tu balik kampung bukan buat apa kejar diorang jer la...... tgh hari tu nak masak tetiba hujan la pulak ....tak dapatlah beli itik salai dengan puyuh salai...tu menu wajib tu kalau balik negeri sembilan....sudahnya makan ayam salai jer la....nak tau menu kitorang hari tu? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Adalah:-

1) Ayam Salai Masak Lemak Cili Padi
2) Ayam Salai Goreng Kunyit
3) Pucuk Ubi Masak Tempoyak
4) Sambal tempoyak
5) Sayur

Serious giler lauk kampung...tapi aper der hal dah bosan makan rendang rendang bagai ni......******!!!%%%%%%....aku makan tambah 3 kali beb....buruk lantak kan? peduli aaaa kat kl mana dapat ni...itu pun rasa nak tambah lagi tapi aku segan...hahahahhhahahah...sebelum balik mak long buat lagi teh tarik dia...legaaaa....dengan ammar sekali aku suap air teh tu heheheheheh....




Ada buaian kat luar umah tu ..asyik budak budak ni jer main, last last aku sound "wei korang bangun mak lang pulak nak duduk, ajiq ko tangkap gambar mak lang ngan alya" heheheheh




Cousins.....

Thursday, September 08, 2011

selamat hari raya !

Byk nak update tapi tak sempat lg..