Wednesday, January 23, 2013

Enyoi's Wedding

Wedding lagi ....naik penat kitorang ....ko ingat ko raja ke wedding ko org nak celebrate sampai berbulan bulan...tapi memandang kan waktu diorang ni singkat sangat risik tunang nikahnya so yg penat ada lah adik beradik jugak....nak menguruskan semua tu....walaupun aku ni kak ipar jer tapi tugas tu samer jer....aku pun anggap macam adik aku sendiri jugak......

Sebelah kitorang ni wedding dia jatuh 12 Jan....kebetulan hari yg sama dengan perhimpunan kebangkitan rakyat tu...kitorang dah risau takut tak ada org datanglah makanan tak habis lah....tapi to surprise that orang datang ramai giler....invite 1000 jer tapi datang dalam 1300 mak oiiiii..... sampai habis la makanan....mak mentua, pak mentua langsung tak dapat merasa makanan kenduri...habis licin....nasi jer tinggal....

Penatnya tuhan jerlah yg tau..ulang alik dewan ...daddy dia balik sampai kul 3 pagi malam sebelum majlis tu....aku takder nyer duk umah jaga anak....hehehehhehe....keje aku cuma wat souvenir jer yer...



Ni gambar pagi lagi...kitorang orang pertama sampai..jadinya budak budak ni main main dulu ..daddy dia pun tak pakai samping lagi hangin jer aku macam sang kelembai dah ......

 Gambar kat depen entrance........

Nii sajer aku tempek kat sini...hangin ni tau tak...main cam tak ingat dunia sampai koyak baju lace dia tu...hoih hangin tau mak ko ni ....sia sia jer turrun naik butik duaploh kali pasal nak design baju dia ni last last koyak......adoiiii @_@

hoh last last anak bujang den jugak sopan kan....duduk bersimpuh lagi.....kakak dia panjat tiang hu hu hu......

Ok tu jer gambar yg ada ...terlalu sibuk jadi tuan rumah sampai tak sempat nak amik gambar...nampaknya kena tunggu gambar photographer jer lah .......

Friday, January 18, 2013

2013....and it goes on...

Yer 2013 sudahhhh..... permulaan agak slow sikit.....maklumlah bila masuk tahun baru ni planning byk sangat sampai ko naik pening.....planning kat opis dengan training yg mencanak canak 200% daripada tahun sebelum nya dah cukup buat aku pening...tapi momentum utk buat keje tak berapa nak ada......planning kena habiskan study tahun ni tu pun satu pressure buat aku.....anak anak ok jer seperti biasa...

Tapi aku masih 50-50 nak beranak lagi ke tak ?  hehehehe...if i were to plan this is the best year....but i want quality not quantity okeh?  takder sapa pun pressure tapi aku sendiri yg pening...camner tu....masa anak 2 dulu takder pun plan plan tiba tiba jer eh pregnant? kakakakk..........so tgk jerlah kalau ada rezeki then aku terima jerssss.....

Alya dah 6 tahun dah tahun ni......cepat sangat masa berlalu......kena lebih tumpukan perhatian pada dia...pelajaran dah jugak akidah...tu penting tu...especially sekarang ni macam macam cabaran......

So itu saja >>>>> :)

Friday, January 04, 2013

34 dah? Alamak takutnyeeeeee.....and what I get on my Birthday?

Dengan bangganya and proud to announce that i'm 34 this year! oh time flies so fast......rasa baru jer umur

23 lepas grad hu hu hu......

So 31 Dec lepas tu my birthday........and 1 week before that adalah pegi kedai electric ...looking for hot

water thing because kat rumah dah rosak....and then suddenly daddy diorang nak beli lak microwave.... 2-3

 hari lepas tu dia kat tu hadiah bday aku..ada ker????? alhamdulillah la mmg dah lama nak convection

 microwave tapi yg ni not 100% convection la .....tapi boleh la drpd tak ade?......


And then the next day pulak....went to klcc ...... looking at the bag...everywhere was on sale.....mcam giler \

kan ..anyway mmg nak beli a small carry bag for my brother in law wedding nanti....so mmg dah aim the

DKNY bag dari kat pavillion lagi...so since dah datang sini.....and daddy diorang nak belanja

 pulak....apalagi........terus la kaut DKNY itu pun lepas bertekak 2-3 kali sbb aku siap masuk LV ngan

 GUCCI nak tgk ada sale tak.......sungguh tak romantik kan? aku tanya mana lawa pun dia malas nak

 layan ...chisss kesian mak nyah....LV pulak lagilah...ada ke pochette yg besar skit dari wallet aku tu pun

 sampai 1500 .......nak mampusss?

Last last balik la semula ke DKNY.....nak buat camner donna pun donna lah yg penting ada beg masa

 wedding nanti....aku rasa sales girl tu pun dah nyampah asyik datang pegi datang pegi.....last last diorang

 semua dah malas nak layan aku gi sorang bayar diorang turun tunggu dalam kereta...ada ke? laki sendiri

 pun tak nak teman....bukannya beli satu klcc satu beg kecik jer.....grrrrrrrrr @_@

Ok itujerlah pun yg ai dapat dec ni......takder jalan jalan holiday pun ......nak pegi terengganu but kereta

 rosak that day....sian alya tak gi mana mana pun schooll holiday ni.....

Thursday, January 03, 2013

Wishlist 2013

Tahun ni my age is 34 u know...takutnya tgk umur semakin naik...tapi improvement tak ler byk mana....

Seperti biasa ada wishlist tahun lepas yg mesti ku carry forward termasuk yg barulah. 

1) Tahun ni mesti habiskan my study lepas tu nak keje rajin rajin nak naik gaji nak naik pangkat!!

2) Nak jadi a better muslim

3) To be a lovely mother and good mother to my children, nak lebih than that...

4)  Berdoa selalu utk rezeki yg murah dari Allah

Tu jer yg penting baru aku utk tahun 2013 tu...yg selebihnya kalau ada rezeki yg datang kira bonus lah

 tu..tak nak lebih lebih takut tak tercapai...

Bye...........

Wednesday, January 02, 2013

Khairul Wedding Ceremony and Nikah...


Ni pakcik diorang punya wedding...which is adik Amir....so pakat la kitorang ni berkhemah kat umah wan selama sebulan ni...naik penat aku...pagi petang siang malam duk bertandang umah wan diorang...nasib baik dekat @_@

Minggu lepas nikah.....minggu depan pulaknya kat sebelah kitorang..ni tgh sibuk la ni buat preparation.....minggu lepas 4 kali ulang alik rumah perempuan..macam nak pengsan tengah jalan ...tapi nasib baik ler rumah perempuan belakang rumah aku jer..... @_@





 Yeehaaa kita mulakan ngan gambar cucu cucu wan dulu...semua beratur!!! amik gambar terkedek kedek diorang semua jalan amik gambar ha ha ha...

 Mummy seperti biasa posinglah .....

 Anak dara....
 Barang hantaran
 Cucu perempuan wan...2 orang sajer....

 Si bujang ni mmg susah kalau nak amik gambar
 Daddy, abg hadi (papa) diorang....
 Baca doa sebelum berangkat utk nikah....

 Ammar kepenatan...
 diorang ni kalau buat gambar free style camni bagi kat diorang la..apa pun leh buat
 Sireh junjung i yg buat tau...penat gi jalan tar cari bunga ..beli pulak kat aci aci ngan appa appa....
 Kek icing i yg pilih tau..auwww



Ni masa majlis keesokkan harinya..ammar lari tak nak amik gambar dah...menyampah kata dia kot asik asik amik gambar...ingat aku artis ke? heheh...

 Ni masa nikah

 Diorang ni lagi ...@_@

Motif aku nampak gemuk di situ....

Yer aku masa 3 hari 3 malam tanpa ingat dunia!!! hari ni perang diet sampai lah majlis 12 hb nanti.....nak kurus konon ingat ko retis ker.....chehhhhh...