Friday, January 28, 2011

Alya Humaira is 3 Years!!!

Mak bedah tu dah 3 tahun dah yer.....cakap tak berenti berenti
sampai malas kadang kadang nak layan... so kekadang aku suh dia diam...
hehehhe kejam tak mak ko ni? mengganggu creativity budak tu ... he he

Ammar pulak dah berjalan. Wan hari hari pening asyik nak merayap jer kerja dia.... kua kua kua....
Last b'day Alya tu kitorang sambut kecil kecilan jer .. ahli biasalah jugak.. sepupu dan uncle dia jer... tahun lepas dah sambut besar bagai tahun ni kecik la skit... ingat ko princess ke alya tiap tiap tahun sambut cam nak rak... tunggu ko ada kawan lebih skit baru mummy buat grand.. hu hu hu ...

Tahhun ni concentrate kat mummy and daddy pulak... mummy daddy nak buy something "new" so kenalah simpan duit skit hu hu hu....



Kek yg simple jer but ice cream cake ...



Sibuk jer ngan apa nama ntah menatang dia nih.. kira hadiah bday la tu...




Hah budak boncit ni mesti ada enterframe.... hari ni dia kena ikut wan balik kampung sbb mummy ada kelas esok...

Tuesday, January 18, 2011

Masih lagi Saket Gigi

Aku ni masih lagi sakit gigi.....
Dah la gusi bengkak , nak makan fuhhh sikit punya seksa la beb...
Last last aku gi la Dentist kat UOA ni ha sebelah ajer... ingatkan leh ler dia check lepas tu aku wat la appt tetiba dia kata check pun kena buat appt. terus ler aku blah.....
Call la pulak dentist bawah umah kat taman putra tu .... tau apa dia kata?
"Oooo appt skan ni dah penuh bulan 3 baru ada kosong" Ha? Hell.... Giler apa ?
Last last ina member opis recommendkan dentist dia kat desa pandan terus aku kol.
Puh..... nasib baik ok hari ni gi check kul 5 lepas dia check baru buat extraction ke filling ke.
Tapi disebabkan sakit gigi aku dah kurus skit ha hah ah ... bagus gak

Anak anak pulak demam , selsema, batuk hu hu hu.... sian diorang
Tapi nak buat camner mummy kena work la takleh cuti....
Dahla assignment aku tak siap siap lagi ... sungguh huru hara aku ni skang..
Malas nak pikir...

Weekend lepas daddy diorang pulak pegi memancing kat lumut. 3 hari beb ... aku rilek jer ngan anak anak walaupun ada sedikit bengang... hu hu hu
Ida pulak datang rumah lepak hari sabtu tu... takde le aku boring sangat
ahad daddy diorng balik terus kitorang pi makan western kat roadhouse
tapi tension gak... aku kan sakit gigi mana leh makan....
last last order tomato soup dia..... tensi mak okeh.....
alia seperti biasa makanan dia sikit pun dia tak makan lagi dia buat main main ada..
nak kena mak bedah ni....

Oh ya hari ni jugak genap 2 tahun we lost our twin babies....
Muhammad Ramli & Muhammad Ibrahim.... sekejap jer dah 2 thn kalau lah diorang ada mesti dah besar.... masih juga tak ada masa utk ke kubur diorang....
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh mereka.... and may they have fun di pokok pokok susu di syurga sana sob sob sob.... so now i have to take care my two kids as good as i can coz they are my jewel....your mummy still think that i should improve my duty as a mum hu hu hu ...
Renung renugkanlah ...... Selamat Beramaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaall
Assalamualaikum...

Friday, January 14, 2011

Sakit Gigi dan Tension.....

Aku sakit gigi .... nak update takder mood sbb tak tau mana satu nak hapdet
kerje pulak melambak.... assignment tak siap lagi huiiii ... mau lari........