Thursday, February 16, 2012

Grand Lexis-Port Dickson
































Entry ni ada satu lama tapi satu lagi baru jer pegi minggu lepas. Gilerkan diorang ni dalam sebulan 2 kali pegi pd ...agaknya kalau ada amazing race kat sana sah sah ler kitorang menang...asyik pegi pd jer kerjanya...



First time pergi tu sbb nak try dulu tgk tempat macam mana ....tempatnya oklah ....yg special sbb ada pool dalam hotel tu ...and the rest sama jer...tapi first time pegi tu kak long belanja spa at Sompoton Spa ....perrghhh sedap giler...lagipun dah lama tak pegi spa (--)....last pegi masa nak kawin dulu which is about 5 years ago.......


Tapi buat org yg ada anak anak especially anak yg active macam aku ni ...... (--) susah jugak la nak control anak...bukan apa pool tu dalam jugak 4 kaki so kalau alya ngan ammar ni agak bahaya la..kena 24 jam in control...abis tu takkan aku nak makan tido bagai tepi pool kan? lagi satu ada jugak pondok pondok yg diroang sediakan tuk memancing tepi bilik tu...diorang ni semua bawak ler pancing tapi..............................jgn kata ikan , ikan bilis pun tak dapat..... 2nd time pegi pulak kitorang terus buat birthday celebration kat pondok tu hahahhahhhahaha..hangin jer sapa nak mancing kat situ heheheheh ....



Tapi kan aku ni nak buat review la skit sbb kitorang actually tak berapa prefer la grand lexis ni even though mahal tu mahal , tempat special la sbb ada pool dalam room..tapi kalau to compare a hotel which is at PD and sits above the water...tau tak kitorang pilih apa?



-













-













-













-













-













-













-













-













-













-













-













-













-













Adalah AVILLION PORT DICKSON..........




Avillion tu kan dah la tempat dia sejuk jer.....masuk jer lobby dia ala ala bali..grand lexis masuk jer cam batu.....lepas tu avillion ni dikelilingi dgn pokok pokok lepas tu ada pondok bawah pokok pokok tu....on the way to room ada taman burung..which is ammar mmg suka ada pulak dalam taman burung tu rabbit.....lepas tu lagi ada tempat jungle trekking, ada swimming pool yg besar and then kan ada tempat basuh kaki u ..sebelum masuk kat platform nak pegi room tu...macam suasana kampung kan? Lepas tu yg tensen kat Grand lexis ni tak ada BEACH!!!! anak anak aku hantu air tau tak? bila tak ada beach bosan la kan...tapi kat avillion trust me lah dia ada satu kawasan kat tepi tu private beach dia ......pasir putih and air pun jernih ...mmg diorang maintain la ..tempat tu .....pagi pagi jer bangun dah nampak pekerja diorang jalan dalam laut tu kutip sampah....lagi satu avillion ada balcony kat room dia lexis tak ada :( hu hu hu



So lepas ni nak gi avillion balik ..lama dah tak pegi...so korang tgk gambar jerlah yer...tu pun combine visit one and two ..mak malas nyah byk keje heheheheh (--)





























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































3 comments:

Monahiryanti said...

jenuh aku scroll sampai bawah izaah oiii.. hadoii..

izzah said...

ha ha bukan aku buat aku pun tak tau ler camner dia leh jadi terlebih panjang..gambar pun naik ke atas

wei apsal blog ko invited reader jer? ko artis ke? hehhehehe

Monahiryanti said...

haha.. artis laa sangat.. tak laa.. kejap je tu.. tngh renovate sikit.. dah open dah pun..