Tuesday, April 10, 2012

MEE HOON GORENG BODOH JERRR......

Gilerlah izzah......resipi mee hoon goreng pun nak tepek kat sini.....ha ha ha nama pun blogger asal jadi bahan sudah....@ _@ .....

Cik izzah ni selalu kalau weekend rajin jugak masak...tapi breakfast jerlah.....kat luar tu pun dah tak tau nak makan apa...kadang kadang malas nak kuar pagi-pagi basuh muka mandi he he....lepas tu nak angkut lagi anak anak siap siap sampai kedai dah kul 10...apa pun tak de....baik aku masak...

So ni weekend lepas punya....mee hoon goreng aku mesti ada telur dadar atas tu...kalau tak daddy diorang kata tak boleh nak makan.....boleh?@###.....so teluar dadar tu adalah wajib.....

So nak try resipi meh sini:

Mee Hoon 1/2 packet
Sawi ( Boleh jugak nak tambah taugeh, kobis or carrot)
Cili
Udang Kering
Bawang Putih
Bawang Merah
Fishball or Fishcake
Kicap
Garam

Masukkan cili, udang kering yg ditumbuk /kisar bersama bawang putih & merah.  Lepas garing masukkan fishball.  Kalau tak goreng sikit fishball ni takut dia bsah sangat and tak sedap.  Lepas tu masukkan mee hoon ...tambah air sikit kalau mee hoon keras sangat.  Leps tu masukkan sawi atau sayur lain.  Masukkan garam secukupnya dan kicap.

Resipi ni simple jer ...... utk orang bujang senang jer nak buat...  utk anak anak dara yg baru belajar masak tu ker...senang jer dik.......anak anak pun suka....so selamat mencuba......

No comments: