Tuesday, August 03, 2010

Small Cameron Highland?


Adik tido tak ambik tau dia....



Ada ke?
Ada ler aku yg bagi namanya
Ceritanya weekend lepas ler tak tau nak kemana
Tetiba daddy alya humaira tu terus jer jalan ke genting ingat kan naik naik genting
Sampai kat round about ke cable car tu tetiba jer nampak banner self-pic strawberry
Apalagi cam Alonso ler pak amir tu pusing. Tgk tgk rupanya ada ladang strawberry ngan tempat main game kat area tuh..
Tapi genting nyer theme park takleh ler challenge.

Kitoran 4 beranak ni pun masuk ler situ
Mula mula petik strawberry alya ler sibuk
Lepas tu makan kat cafe dia. Lepas tu kedai souvenir .
Tgk dari luar kecik jer tapi bila masuk dah pusing pusing boleh tahan gak .
Tapi dia baru nak beroperasi daaaa
Yg betul betul leh di exploitasikan cuma ladang strawberry jer.
Yg lain nya ladang mushroom baru nak bercambah, ladang sayur baru jer ciput, tapi ada ler sayur sayur diorang jual yg di import dari cameron.
Cuma tak ler semeriah cameron. macam macam ler jugak dia jual
Tapi seperti biasa nak jalan tetap tak tenang sbb mak bedah tu nak masuk semua kedai. Ada ke dia nak beli payung? Tak payah ok!!!

So dapatlah beli stoberi, madu ngna souvenir. Ladang ni sama cam yg ada kat cameron tu Kea Farm ngan kedai jual teh yg bermacam macam kat perasa kat cameron tu.

Lepas tu bawak alya gi fun park yg tak seberapa and balik ker KL.

No comments: