Monday, August 23, 2010

Minggu ni kitorang balik kampung.
Bertolak dari KL lepas buka tapi tak makan pun sbb plan nak makan kat luar..
Plan nak makan ikan bakar kat umbai
Sampai umbai dah dekat kul 10 kitorang pun pulun ler makan . Gambar tak ada yer aku ngan pegang si ammar ni makan ler sempat nak snap snap nyer. AKu ngap jerlah....

Rupa-rupanya tempat tu tutup cepat bulan posa ni. Nasib baik ler kitorang cepat skit kalau tak makan ler kat highway yg tak sedap tu!!! Aku ni skang makan nak sedap jer patut ler pun badan ni gemuks skit dah... On the way balik tu amir konon ikut la cakap orang tak nak masuk highway terus nak lalu jalan ke Muar diorang kata tak jauh terus keluar muar ke apa ntah punya exit. Aku tak kisah ler yg penting jalan perus dah kenyang ni rasa nak tido ada. Korang tau? Aku rasa dia salah jalan ikut jalan jauh.... Ikut mana? Estete kelapa sawit!!!?????? Jalan dah la tak ada kereta tapi jalan cantik la aku tetiba jer terbangun dari tido tgk gelap kiri kanan kelapa sawit aku terus jer pejam mata. Tau dah daddy tu dah gabra berlipat lipat dah kereta tu .... Mau taknya buatnya ada orang jalan ke apa ke? AKu hantu takper aku tak takut hehehehe.... Kalau masa zaman uitm dulu korang wei macam jalan dalam yg kita lalu keluar maran tu... Tapi yg tu pokok getah kan? Ha yg ni kepala sawit. AKu masa zaman zaman dulu pun suka gak cari penyakit ngna eli, lambak, liza, mona( ko ada tak join mona aku tak ingat lak hehhehe jangan marah ha) Nasib baik last last jumpa gak exit ke highway.... Fuhhhh..,.. Ha tulah lain kali kalau tak tau baik tak yah cari penyakit okeh? hurrrgaahhhh

Sampai JB pukul 2 pagi. Ngantuk. Plan nak singgah ke Singgah Selalu pun tak jadi. Nak makan aper sahur kang? Umah tu dah la tinggal dekat 2 bulan harus ler kitorang sahur air kosong....

Besoknya tak tau nak pegi mana ingat nak pegi jusco yg dekat tebrau tu katanya besar. Tapi tak tau jalan... Area tebrau tu aku taulah tapi kat mana ha? Aku ni jalan jalan kat jb langsung dah out. Nampak nya lepas ni aku kena tanya mona kot>>>> dia dah jadi expert dah kat jb ni. last last pegi kip mart beli barang buat mee kari. AKu jugak yg kena. Tensi ni mak..... Tapi nasib baik mee kari aku kaw diraong siap makan ber repeat repeat lagi. Tu jerlah utk buka posa hari tu sbb lepas buka nak gi danga bay and makan lagi kat luar.

Malam tu pegi danga bay tapi sungguh hampa.Damn. Ingat nak bawak alya naik fsemua semua tu tapi semua byk utk budak besar... Yg dapt naik cuma train , ferris wheel yg ciput , ngan cawan besar pusing tahap gaban tu ... yg tu jer lepas tu balik singgah kat dataran makan kat medan steamboat tapi cam tak berapa kaw la... Kuah dia tu hampeh skit.... Baik aku gi makan kat zz ke fuhhh dah terbayang mee rebus tulang dia slurrrppp...huwaaa rugi si gemuk ni tak dapat melahap hehehhehe
My SIL kata ada port baru nasi lemak kat senibong .. area tu tepi laut kat permas ke ntah aku pun tak tau.. Mona>>>>>>>> leh bawak aku tak nanti ? hehehheheheh

. Oh ya sebelum balik alya sempat main pool ngna cousin cousin dia lepas tu masuk keter je pengsan sampai KL. Hheheheh mmg aku suka dia tido jer tak kacau. Motip aku ler tu suh dia mandi lama lama heheheh.

lagi satu ammar almost six month dah. Minggu ni dia boleh la makan. Mummy dia punya excited siap beli dah container utk isi makanan dia . Beli yg avent siap ada 24 pcs.... semangat jer mummy ko ni ammar. Buat ke tak belakang kira. Sayur sayur organik pun dah beli, tinggal beli beras organik jer. Hebat ko ammar kakak dulu makan organik jer takde bekas bekas avent ni.. kakak ko dulu pakai tupperware je... kalau ko tak makan!>>>> siap ko ammar....

1 comment:

Monahiryanti said...

masa jalan dlm kebun getah tu aku ader ler.. dah tentu kalo tak eli, aku yg drive.. kitorang je yg ada lesen keter masa tu kan? korg takde.. muahhaha..
jusco tebrau tu kat jalan besar laa.. dekat dgn johor jaya.. jalan ke kota tinggi.. mmg besar jusco tu.. tapi yg the latest jusco besar kat bukit indah.. mmg besar giler..
senibong kat belakang umah aku masa kat permas dulu.. seafood dia mmg sedap tapi mahal nak mampos..