Monday, August 09, 2010

Letter To Alya Humaira

Dear Alya Humairah (Mummy & Daddy Precious) ,

Tiba-tiba mummy nak buat dedicated lah pulak utk kamu alya
Hopefully nanti bila dah besar u can read this:

Alya Humaira, ANak sayang mummy & daddy
Mummy tulis ni sbb teringat kat kamu tetiba
nak tau kenapa? sebab kamu buat hal semalam
Semalam masa makan kamu tumpahkan air tembikar tu atas seluar
Naik atas meja makan tu, nasib baik kedai tu tak ramai orang
kalau tak mesti orang semua rasa kamu ni nakal.
masa makan pulak kamu tak nak duduk. takperler lepas ni kalau gi makan kamu tak payah pakai kerusi ok? berdiri jer sambil makan.
Lepas tu pergi ampang point kamu tak nak duk diam jugak.
Mummy & daddy nak beli bouncer adik kamu lari sana sini
Mummy bukan apa takut kamu hilang jer. Menanngis tak berlagu ler orang tua kamu ni.
Dalam kedai kamu kutip semua barang masuk bakul. Nasib baik ler brother cina tu tak marah. Dia tau kot kamu ni tukang kemas. Boleh?
Mummy nak beli baju utk kamu tapi kamu tak mau try. Mummy ambik jer baju tu kalau besar tak tau yer pakai lah baju tu macam pakai guni. Jgn salahkan mummy ok.
Satu hal lagi kamu merangkak kat dalam kedai tu siap bergaya gaya. Ada kuak lentang , ada style katak. Munking kamu ingat lantai kat ampang point tu bersih macam rumah kita kot?1!!!!!
Disebab kan kamu daddy naik angin terus balik lepas beli barang
Tu belum kira lagi masa hari sabtu kita masuk butik guess kamu kitai semua baju guess dalam kedai tu. TErus mummy & daddy keluar dari kedai tu.
Kalau mummy nak cerita panjang lagi ni alya humaira
Ni pun cukuplah kalau byk sangat nanti kalau kamu terbaca muntah pulak
Apapun mummy daddy sayang kat kamu
Kadang kadang kamu ni kelakar jugak walaupun tak duduk diam!
mungkin masa ddalam perut mummy tak berenti jalan so jadilah kamu macam ni
Apapun we still love you
Sebab kalau tak ada kamu mesti mummy & daddy takder ler terjerit jerit
Senaman tu kot.

No comments: