Wednesday, December 28, 2011

Masak Turkey Utk Christmas?

Ha ha aku masak turkey....turkey ala ala...hu hu ...takderlah masa cuti christmas tu kitorang tak kemana mana. Ada kat kl jer 4 hari tu...cuma jalan jalan gi klcc beli barang school alya jer..pegi taman ..makan kat mamak....aktiviti biasa jer..

So kaedahnya ahad malam tu bosan...so panggillah diorang ni datang makan...bukan apa nak cuba skill masak western....hahahhaha...so masaklah ayam panggang 2 ekor, garlic bread with soup, grilled salmon with vegie....ada jugak dessert pancake with ice cream and cherry....

MMg kenyang la malam tu....lepas ni boleh buat lagi...padahal aku saja testing jadi ke tak ayam tu...ha ha ha diorang tu semua jadi testing item akulah ....hu hu hu shhhhhhhh....

Ayam tu senang jer nak buat dah basuh bersih lumurkan with thyme, rosemary, black pepper, garam skit and mustard and some perahan lemon. Lepas tu bakar in oven between 1-2 hours depending on your preference. Before serving siramkan with black pepper gravy or mushroom gravy.. Tadaa siap simple and easy


Ni jer gambar yg sempat di snap

No comments: