Wednesday, December 28, 2011

Alya Humaira Going To School?

Yer Alya tu nak pegi school dah...so lepas ni takderler dia menepek kat rumah tgk disney channel ngan ceria dah....rasa happy pun ada sedih pun ada...ha ha emo lak...maklumler anak baru first time nak sekolah (--)

Mula mula dah survey 2-3 tempat..tapi area dekat dekat rumah jer la tak larat nak jauh jauh...dah tgk Little Caliph kat Kosas , Q-Dees dekat ampang jaya n Smart Reader bawah rumah....last last malas nak pikir...pilih smart reader jerlah ...sbb no satu dekat jer bwah rumah.....lepas tu depan office daddy dia tu yg mummy dia suka...apa apa hal daddy dia boleh amik or lari sekejap takder ler kacau mummy dia ni....hwaa ha ha ...lagipun dia mmg dari dulu dah kata "nak school kat work daddy, nak school kat work daddy"

So minggu lepas pegiler kat smart reader taman putra..tapi sebelum tu ada dapat flyer smart reader ampang avenue. Tapi first choice adalah yg bawah rumah tu....so hari tu kitorang 3 beranak pun pegilah smart reader bawah tu ...mmg bawak si alya tu so dia boleh tgk jugak..sampai jer kat smart reader tu tanya principal nyer tak masuk lagi..kena tunggu...dah tunggu lebih 10 min pun tak datang..kitorang pun round la satu centre tu quite big jugak....lepas tu suruh la dia explain on the registration part....dah la cam indon yg explain (tapi dia bukan indon) lepas bila bila tanya certain part jer..tak tau la pulak jawab......mana ler tak tension last last kitorang cakap nanti datang balik.....

Then pegi la pulak smart reader ampang avenue.....tempat dia baru lagi...nasib baik principal datang cepat. Principal pun nampak ok jer....siap leh terima budak 3 thn lagi. Tapi aku tak nak ler suh ammar school sian dia kecik lagi. Pakai pampers gi school comel kan? hahhahahah...tapi smart reader sini amik budak 3 thn sebab mmg ada maid boleh tolong basuhkan po po , tukar pampers bagai, kalau minum botol pun leh bawak bekal. So sapa yg nak hantar anak kecik tu boleh ler.....

Kesimpulannya takder ler alya school kat office daddy dia...tapi yg aku heran kan smart reader ni dia franchise concept tapi fees dia dekat 2 tempat yg kitorang dah pegi ni berbeza. Damn kan? Kat tmn putra tu registration plus satu semester punya payment RM1700++, tapi dekat ampang avenue tu semua sekali cuma Rm1400++ siap dapat 50% off lagi registration fee dia. Lepas tu pulak kat tmn putra tu kena bayar sekali 4 semester, ampang evenue pulak boleh bayar every month.
YG aku hangin tu ampang avenue sebulan cuma 216 jer tapiiiiiii kat tmn putra tu 270 sebulan .....hampeh mark up byk giler kan? padalah syllabus, buku semua sama jer@@$$%%%#%#%#%

So bermula lah alam persekolah alya next week.....hu hu hu macam manalah agaknya...mesti dia jadi matured skit...hu hu hu

2 comments:

pretty said...

siot je kan, lain2 rate... patut nye kene la sama je smua... ni x, beza gile fees dia...

izzah said...

hmm tulah kan ..tak paham