Tuesday, November 09, 2010

Me & My LOvely Companion

Three days punya holiday? wow macam tak terasa
I still need more time with my family and the two lil' cheeky :)

Agenda adalah tido makan
then play time with ammar and alya....
Ingatkan mummy and daddy plan nak bermandi mandian dlm pool baru kat rumah wan tu ..
tapi asal petang jer hujan tapi dapatlah mandi sekejap hari ahad tu ...
Tu pun aku takut nak mandi sbb air sejuk ngeh ngeh ngeh... cuma
daddy jer berendam ngan alya...... alya seperti biasalah dia pedulik hapa air tu sejuk pun yg penting mandi pool...
aku baru rendam kaki jer dah sejuk... air bukit tu okeh bukan air paip...
baru ingat nak berenang ala ala kat miami keh keh keh ...

Kemas rumah jugak 3 hari berturut turut .... buang sampah satu guni semua baju alya yg lama lama habis aku campak.. mesti lori sampah tu menyumpah byk sangat harta karun kekekke....'';;;;;;

Tu belum kira lagi cerita hot rumah wan yg kat kedah tu banjir .... kan kedah sekarang hebat banjir tapi now dah surut la....
tak tauler keadaan camner tapi mintak mintak ler tak teruk sangat
tapi kalau mak lang umah sebelah pun pindah ke penang aku agak teruk ler
kesian wan....... dah la rumah tu baru buat , balik pun sekali sekala tup tap banjir lak
mesti segala freezer, mesin basuh , sofa terendam air...
mintak mintak la tilam kitorang semua tak kena air tapi kalau kena gak parah ler camner nak keringkan air tu tebal tu tilam.....
microwave lagi huwaaaaaaa......
Rumah itu sangatlah heaven ...
Cuba korang bayangkan .... a nice house di kelilingi sawah padi nak kata besar cam banglo tak ler tapi rumah 4 bilik jer yg lengkap semuanya........
di design sendiri oleh my in law.. penasihat pulak daddy diorang la....
so rumah really nice ....
kitorang kalau balik sana makan tido lepak ajer....
langsung tak ingat masaalah kat kl ni ... rasa cam tenang jer.....
petang petang makan abc, sarapan dah la murah and sedap lagi satu kalau balik alor star tak pegi makan mi abu mmg tak sah.....
Aku rasa kalau tak kawin dengan org yg bernama amir hizam tu takderler aku dapat tgk sawah tu , tgk org pancing ikan ..... takderler experience aku dari kl-alor star-kl-jb mau berasap punggung time raya... eh keluar tajuk lak aku nih..,,..>>><,,,, keh keh ekh



Ha ni gambar sarapan hari ahad. Gigih mak memasak mee hun singapore, roti boom yg segera jer tapi kuah kari ikan malam tadi punya he he and keropok lekor .



sajer jer enterframe budak kecik ni. Dia ni anak abg long yg baru lahir. Yey raya haji ni boleh pi tgk dia...



Ni lagi satu budak suka enterframe.....



Umah Wan kat Alor Star. Hope the post effect banjir not damaging all the equipment..

No comments: