Tuesday, June 29, 2010

Kids in this Era

Semalam ada cerita hot kat rumah wan.
Haiqal dapat no. 33 exam setengah tahun ni. What???!!!! kitorang was like stunned.
How can it be like that la, this la that la semua orang heran
Nak kata tak belajar ada la nampak dia belajar hari hari buat home work tapi camner leh jadi camtu?
Haiqal ni his teacher said that he is clever but terlalu byk nak main.
SO dia hilang tumpuan masa belajar
masa exam dia dulu siap pastu terus keluar nak main
Kalau haiqal no 33 point dia pun 400++ jugak per 500 so berapa point budak yg dapat no 1 tu?
Haiqal ni kat kelas no satu
Nak tau berapa budak perempuan ituh? Yg dapat no 1 tuh ? 498/500
Huiyooooooooo!!!!!!
Macam mana tu missed 2 points ajer?
Menangis mak dengar nyah. Boleh ke Alya buat camtu? Dia pun kuat main gak .Buat masa sekarang nilah.

So kesimpulannya didik lah anak tu baik baik. Nowadays budak pandai pandai.
If you cannot compete with the rest jadilah orang yg paling belakang
So sekarang ni persoalannya mana aku nak hantar alya gi tadika next yer?
Next year dia 5 tahun dah. Montessori kat Bkt indah tu ? Smart learning tu ?
Tadika yg ada pool tu? Daddy macam tak nak jer dia kat jauh
Sat lagi alya hari hari nak mandi pool tu.....

No comments: