Monday, November 14, 2011

Hari Raya HaJi ...

Pejam celik pejam celik dah Hari Raya Haji pulak kan....raya kali ni turn balik Alor Star pulak....rasa macam malas nak balik tapi sebab Wan diorang ni buat korban terpaksalah balik jugak....

Mula mula plan nak buat kenduri tapi ramai yg tak balik so cancel masak utk siapa yg ada jerlah...tapi pagi pagi lagi kitorang dah kena pegi surau tgk lembu yg nak kena korban..harus mak lawa lawa tup...tup.....kena melawat lembu nyahhh...... tak vogue tau@@&&&%%$##..ha ha ha ...

Menu seperti biasalah rendang, ketupat tapi mak mentua aku ni mesti nak suh aku masak jugak ..apalagi kalau tak lontong...malam tu aku tido kul 2 giler semata mata nak siapkan lontong , kuah kacang ngan sambal sotong.. perghhhh raya kat jb pun aku tak tido kul 2 tau.... esok pagi belum sampai petang lontong dah licin aku pun sempat makan satu mangkuk jer ..chehhhh...

Budak budak ni pulak bila balik kg dah jadi cam anak orang kampung comot sana comot sini..aku pun tak larat nak kejar...lantak lah korang...yg penting jangan lepas pintu pagar sudah.....

Hari isnin malam tu balik dah kl bertolak kul 1 pagi dari Alor Star..aku dah agak dah mesti daddy diorang ni tido tengah jalan....anak anak mmg dah tido baru kitorang gerak kalau tak kereta tu dah jadi cam sarkas bergerak lompat sana, lompat sini, gaduh sana , terpekik sana...penjaga sarkas akulah..nasib tak ada rotan jerrr...so kalau long distance mmg kitorang akan gerak malam....bila diorang dah tido barulah aman..tinggal angkat slow slow letak dalam keter.... aku pun seperti biasa jalan skit dah tertido yerlah giler apa kul 2 dah..tetiba jer aku rasa kereta berenti..rupa rupanya daddy diorang ni mengantuk ..berenti la kat tol Sg. Dua nak tido 10 minit...aku pun oklah 10 min...yg heran tu time keter jalan aku tido..time keter berenti tak leh pulak tido...damn...last last aku jadi penjaga kereta pulak...tetiba pulak perut sakit...aduhhhh lagi sekali damn betullah..dah la sunyi tempat tu...perut lak meragam..aku nak pegi toilet pun takut..aku usha toilet shit betullah tak ada orang masuk ..yg ada toilet lelaki takkan aku nak tumpang kot ...choiiii$#@@@ tukar jantina la pulak ...khahhahahh tui.....aku mmg takut ni...yerlah selalu kan kat R & R penuh orang..

Last last aku masuk ler jugak mmg sah kosong toilet tu ..chit...buat apa apa yg patut tak pandang atas pandang bawah jer.....lepas tu cepat cepat kuar walaupun rasa urusan tak habis lagi..sampai aku kuar tak ada sorang pun masuk.....fuhhhhh

Kata 10 minit kan mau 1 jam daddy diorang tido ..kat mana ntah sg perak ke tapah berenti lagi..kali ni ntah berapa lama pun aku tak tau...lepas tu tau sampai umah kul berapa? 9 pagi u olsss !!!!!

Time ni pergi melawat lembu yg terpaksa di korbankan huk huk...


Daddy kena paksa tetak tulang nak buat kari tulang..tetak sikit jer sakit tangan jer lebih cheh


Kari tulang kak long yg buat..perghhh giler kolesterol


Kebanyakan yg balik hari tu warga tua so yg muda ni melayan diorang jerlah...


Wan diorang hadiahkan khemah utk cucu cucu tersayang..tak ada sapa pun nak tido dalam khemah..last last bibik yg tido dalam tu hu hu hu

No comments: