Tuesday, December 14, 2010

Wedding Lagi

Minggu ni wedding cousin daddy diorang kat Puchong
Sabtu Nikah and ahad tu majlis pulak....
Sampai tak pegi kelas ler mak ko ni ......
Tension jugak haku sbb tak ada sapa nak jaga ammar aka budak boncit tu .....
SO dah tak pegi kelas pegilah kenduri......
SO not me lah dulu masa zaman itm cukup takut kalau tak gi class ni boleh selamba jer skip kelas.... ish ish ... ish

Wedding tu buat kat dewan kat puchong ......
Ada ke dewan tu depan dia ada playground .... heh mmg pucuk di cita ulam mendatang la kan utk si alya tu....... keluar jer keter terus main kat playground tu.... dah la panas terik.... ha ha ha daddy dia la hangin....
siap bebel lagi lepas tu .......
"aku dahla pakai baju batik ala ala dato' tetiba kena jaga anak tengah padang.. nak sembang ngan sedara pun tak dapat" wa ka ka ka kena gelak jerlah ngan aku
Wellll.......... nak buat camner daddy.... dah dapat anak kuat main... bukan leh duduk diam dia tu....

And then on the way balik tu singgah kubur adik twin alya.....Bising sungguh
mulut mak bedah ni kat kubur tu..... dia jalan jalan tgk kubur.... siap naik atas kubur orang lagi.... and we noticed dulu tepi tepi kubur adik twin tu kosong jer...... itu ari datang tgk dah penuh ngan kubur and mostly kubur budak budak sbb kecik kecik jer kuburnya.....

Alya sibuk tanya "mummy ni apa?" aku pun jawablah .....
"ni kubur adik twin, tak ingat ke bee kan ada adik twin"
"ohhhhhh" dia terdiam
"mana adik twin mummy?" ish byk tanya lak dia ni
"adik twin mummy dah simpan dalam tanah, dia dah meninggal"
"ohhhhhh" ada lagi tu dia nak ckp
"mummy nak ikut adik twin?"
"ish mana boleh, ayya duk ngan mummy ngan daddy la adik twin biar dia duduk 2 orang jer dalam tu"
"ala napa tak boleh"? last last aku malas nak layan dia....
time nak balik tu dia siap bye bye lagi.... dia cakap apa tau...
"bye adik twin , ayya nak balik bye"

alya mungkin dah faham skit kot, ammar terkebil kebil jer....
nanti ko besar ko paham ler ammar... lepas baca doa cabut rumput skit skit kitorang pun baliklah.....



masa ni duk bawah pokok sbb panas, berangin la skit..... gambar jau biar tak nampak gemuk he he



daddy ngan ammar pulak.... masam jer muka ammar sbb panas kot....



ni seperti biasalah mak bedah ngan teman aka supupu main seperjuangan..



al-fatihah mummy & daddy loves you our angels....

No comments: