Friday, December 10, 2010

Two Returns????

Such a hectic weekend ok....



Suppose ada kelas but since my mum and the gang is returning from their trip. Wah nenek dah jejakkan kaki ke australia bersama separuh daripada cucu cucu nya ........ separuh ok...... yg separuh lagi tinggal termasuk lah ayya and ammar hu hu hu.........






Dahla kena skip kelas tapi takperlah tunggu nenek punya pasal....... tak beli apa pun nenek........



cuma beli souvenir skit skit and yg penting biarlah dia jalan jalan..........



Tapi nasib baik kan nenek bawak balik barang yg anak dia ni kirim...... kalau tak mau aku lari jadi batu belah batu bertangkup!!!!......






Nak tau apa dia ? Sila scrolll yer....................



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-

















































CHERRIES!!!!!! Wah jakun nya aku ni nampak jer kotak ceri tu rasa cam nak sorok dalam bilik. Dah la murah..... satu kotak 2kg cuma AUD14 jer......
Terus aku sambar masuk freezer sapa nak makan skit skit jer huwa ha ha....
Ceri ni mmg favorite aku sebenarnya ..... masa dulu my sister study kat aus benda yg aku kirim kalau dia balik mesti ceri ceri ceri....

Ok cerita nenek dah tamat....
Skang ni lagi satu cerita .....
tiba tiba pulak hari isnin tu di kejutkan ngan satu call......
Atok Singapore meninggal.....innalillah.....
My mum pun dah kelam kabut dah camner nak balik singapore nih ... dah la jauh kat kl kalau dia kat jb terus jer pegi ...........
Cari la pulak flight utk nenek bebudak ni ...... dah survey semua last last no choice terpaksalah naik air asia......
kelam kabut lah kitorang hantar nenek.... dah la daddy ada lelong time tu ......lepas jer lelong terus pecut g lcct.... sampai jer beli tiket tunggu 15 minit...... terus nenek naik flight........ kitorang tak ikut la hu hu hu .....
baru jer nak lepak ngna nenek dah ada emergency case........sian jugak kat nenek belum habis penat dah kena pegi singapore lagi.

So now kitorang dah tak ada atuk dah.....
sebelah my dad memang dua dua dah tak ada........
and now sebelah my mum pulak dua dua pun tak adalah .....
I still remember my atok is a tall and fair man.....badan dia besar with arab blood
wahhhh arab blood konon tapi takde satu pun anak cucu nya ikut..... peh
Atuk was a soldier before........ and after that bila dah tua dia bawak teksi..
i remember jugak kalau cuti sekolah my mum will always send me to atuk house at sembawang and i will stayed there for almost 2 weeks. Jalan jalan kat sana......
my auntie bwk tgk wayang la..... pegi orchard la......
Now atuk dah tak ada tinggal la all my auntie and uncle.........
Hu hu hu will miss you atuk and hopefully rohnya akan aman disana. Al-Fatihah......

No comments: