Tuesday, May 04, 2010

Back to Work




I'm back to work!




Selepas 2 bulan berpantang yg sungguh menyakitkan. I got a cute baby boy, Ammar. Kali ni process to deliver were much more longer than Alya Humaira. After 8 hours battling and ubat pun dah maximum but ammar ni tak boleh jugak nak keluar doc decided to do c-SECT. Walaupun aku ni anti C-Sect tapi dah budak ni tak nak jugak keluar keluar takperlah belah pun belah lah. Dah tak tahan sakit. Tepat jam 12.38 tengah malam keluarlah ammar . Rupa rupanya tali pusat dia terbelit sebab tu dia tak dapat keluar.




Lepas balik rumah 2 week tu kena pulak chicken pox. Sapa ler yg datang bawak virus tu . Ish si ammar yg baru 3 minggu tu pun kena gak. Cian dia. Alhamdulillah dia dah sihat. Soon after that my mum pulak kena. Aduhh......




Now ammar di jaga oleh wan dia. Tapi dia good boy sebab tak meragam sangat and tak banyak cekadak yg penting susu ada sudah. Semalam first dah duduk ngan wan dia dengan bangganya dia tak menyusahkan wan dia bagi susu tido , bagi susu tido tu jer. Cuma dah petang tu jer tak nak tido agak nya dah bosan lagipun dia tunggu mummy dia balik kot. Mummy dia balik jer breastfeed dia terus tido. I luv you lah ammar. Now ammar dah 5.6 kg and so clever. Hari ni tak taulah macam mana pulak.




Alya demam pulak hari ni. Malam tadi badan dia panas. Lepas bagi ubat tak lama dia tido. Lepas tu malam malam ngigau la pulak nak air. Daddy dialah teman bukak kan freezer nak pulak air hebat air vitagen. Nasib baik ler daddy dia bukan tokey 7-eleven kalo tak bagi jer tido dalam kedai tu suka hati dia lah nak minum air apa pun amik jer.


No comments: