Thursday, May 05, 2011

Jalan Jalan Ke TC

Weekend lepas agenda kitorang adalah ke TC menghadiri wedding.....kitorang semua stay kat Teluk Cempedak..tempat haku lepak lepak masa zaman itm ngan geng geng dulu....wahhh bila datang jer tgk huiii dah ada kfc.....ada cafe cantik bagai....yg lain tu tetap samalah ...mcd tu dari zaman aku dah ada dah....

Duduk ler kitorang ni Dekat Kuantan Tembeling Resort tu ....besar gak apartment dia ....muatlah kitorang satu family ni ...dia ada 3 bilik .....di sebab kan tujuan utama ada lah ke wedding so takdelah plan nak berjalan sangat....dah la panas terik kat beserah tu.......tak larat nak tunggu lama lama....lepas jer makan kenduri terus balik hotel....tak kuasa mak nak tunggu lama lama.......tapiiiiiii lauk tak sedap lerrrr....sorry la yer mak cakap terus terang jer hu hu hu.....

Daddy dia pulak lepas wedding tu terus ke kemamam....cari apa tau?....biasalah ler udang udang dia dan ikan ikan dia....diorang ni semua kaki makan...so asal pegi jer sana mesti nak beli udang kat kuala kemamam tu yg memang tersangat la murah....udah besar bapak boleh dapat sekilo 38 hengget tau.......lobster sekor cuma 15 hengget jer.....cuba ko makan kat manhattan fish market tu?...sekor jer dah 99++....chehhhh..... so sakit hati ditinggalkan oleh daddy diorang ni ...mummy and anak nak pun ikutlah pak long diorang lepak kat TC bawak anak anak....main pasir skit skit...celup celup kaki kat air skit ...makan rojak ngan kopok lekor...

Lepas tu nak maghrib kitorang pun balikler...malam tu makan kat Tg. Lumpur. Nama kedai tu Ana Ikan Bakar Petai.....tak nampak pun petai...cuma bau petai jer skit skit....nak makan byk sangt pun tak leh ...sbb ammar tido ....so ala kadar jer la....alya pulak abis jer makan terus nak tido....last last tidokan dia dalam keter dulu......

Esoknya pulak nak balik tgh hari tu nak cari ler tempat makan....last last sesat...pak cik diorangla salah jalan...kalau ikut den mesti selamat..almaklumlah tempat sepermainan zaman bujang bujang dulu..hehehhehe...



Dengan ammar kecik...apsal dik ko buat muka terkojut camtu....



Dia ni skang melawa ajer...tak kisah lipstick sapa pun dia sebat....



Kakak dan adik yg tak dapat di pisahkan... tapi dia ler yg selalu buat adik dia nangis...selalu kena tolak adik dia tu...



View from our room...kalaulah aku dapat umah yg mengadap laut..perggghhh...berangan lagi!!


Lepak jap kat TC petang petang



Budak budak air kelapa jer...sbb baru baik demam



kat rumah kenduri.... panas giler nak tangkap gambar pun tak ada mood...diorang nikah pun tak tgk...berpeluh peluh kat dalam terus lari keluar...

No comments: