Wednesday, December 02, 2009

Cerita Hari Raya Haji dan Kejadian Sebelumnya

This year raya haji kitorang balik ke kedah.
Tapi ni nak cerita malam sebelum nya. Disebabkan Mummy still keje hari Khamis tu and Wan nak balik kampung hari rabu malam terpaksalah alya ikut wan dia.
Hari Rabu tu balik jer kerja terus ler siap siap barang dia utk dibawa ke kedah. Alya pun cam tau tau jer dia nak pegi jalan so she was so happy following me here and there utk kemas barang barang dia. So masa nak pack susu dan segala bagai barang dia tu mummy isi air dalam botol utk disejukkan and letak atas table. Dia tak sentuh pun air tu sbb excited tgk mummy dia mengemas. So bila dah siap kejut kan lah daddy dia yg tido tu suh bangun nak hantar alya gi umah wan dia. So tinggallah dia ngna daddy kat dapur sbb nak amik baju yg dah kering kat luar. Baru jer nak pakai selipar tiba tiba dengar alya menjerit. Terus ler haku pun berlari ke dapur tgk air panas tadi dah tumpah and dia tengah berlari nak dapatkan daddy dia.

So kitorang tukar baju dia lap badan and pegi kat umah wan. Kat umah wan her skin was reddish and ingatkan tak ada apa cuma nampak macam one red line kat bawah ketiak dia. Kitorang pun sedih la bye bye anak yg comel tu. THe next day daddy kata wan cakap kulit dia melecur. Oh my god. Kitorang pun tak sabar sabar nak balik kedah. Sampai jer Alor Star on Thursday tu terus tgk dia and quite teruk jugalah kulit dia. Nasib baik skit jer cuma 3 spot kat bawah ketiak but mestilah sakit kan. WE put aloe vera to soothe the skin and on Monday tu bila dah balik kl bawak dia pegi klinik. Nasib baik kata doctor no permanent scar and the current one will dissapear within 3-6 months. Legalah kitorang ni because dia kan girl.

Picture will be uploaded later.

No comments: