Monday, September 22, 2008

Ramadhan this year

Ramadhan this year cuma tinggal 1 week only. How time flies so fast. I cooked very seldo this year we always berbuka at my my mother in law house. Even kuih pun tak sempat lagi nak buat. Last year even pregnant pun sempat jugak buat cornflakes cookies. I tried also buat kuih ros or kuih goyang but masa tu perut dah besar so tak larat nak berdiri. SO cornflakes cookies ajerlah yg jadi. This year? hmmmm tak taulah kuih apa yg menjelma ntah ntah kuih yg beli kat kedai tu ajer. This year beraya bertiga dengan si kecik tu . Mesti dia terpinga pinga sebab ramai orang. Alya adalah observer. She likes to stare if ramai orang or something new. Mummy planned to buy her a small tudung but tak jumpa jumpalah lagi. Tension ajer.
This year also no time for me to go to terawikh . How i wish zaman bujang dulu selalu pegi terawikh.
Alya likes the fireworks. Pak long always bought fireworks so alya just sit there and see her cousin play with that thing. I guess she must be excited. Mummy bought Osk Kosh shoes for Alya. But it was quite small so mummy has to change. Dah itu jer kasut yg mummy jumpa yg boleh muat and kecik. The rest semua tak sesuai utk dia. So i guess all Alya preparation for Hari Raya is done. Even baju for hari raya pun mummy dah packed dalam beg siap utk balik kampung. Early isn't ? hehehehhehe

5 comments:

bibie said...

Izzah,
Selamat Hari Raya to you and your family. And have a safe journey bila balik kampung.

Agnes

Suri said...

hehe, aku lagi la takde beli apa2 pun utk raya ni.. hehe

Mimie Ishak said...

wei...mana citer raye ko nih..asyik citer Ramadhan jek...ni mesti kes nak exam nih....! heheh...
SELAMAT HARI RAYA!

Suri said...

izzah, takde update raya ke??

Mimie Ishak said...

izzah...raye dah nak abis nih...mana gambo rayer...asyik Ramadhan jek...kekekekekkeke (saje dengki)